Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η συγχώρεση των οπαδών

Τρία χρόνια πριν, μετά από ένα τραγικό βράδυ κατά το οποίο όλη η Ευρώπη είδε την Άρσεναλ να σμπαραλιάζει με 7-0 την ομάδα τους, οι οπαδοί της Σλάβια Πράγας, που έκαναν το ταξίδι ως το Λονδίνο, ήταν πρωταγωνιστές μετά τη λήξη του αγώνα στην παραπάνω εντυπωσιακή εικόνα. Για περισσότερο από ένα λεπτό οπαδοί και παίκτες στέκονταν αμίλητοι, σε ένα ιδιαίτερο ‘παιχνίδι’ κατά το οποίο οι μεν επιζητούσαν κάποιο είδος συγχώρεσης για τον διασυρμό που είχαν υποστεί και οι δε αναλογιζόταν αν μερικές στιγμές αυτόβουλης καθιστικής σιγής μπροστά τους μπορεί να σβήσει την ξεφτίλα των προηγούμενων δυο ωρών. Ο επίλογος της πρωτόγνωρης (για μένα τουλάχιστον) σκηνής, γράφτηκε με μπινελίκια με ξεσήκωμα της κερκίδας, τραγούδι και εκατέρωθεν χειροκρότημα, καθιστώντας την όλη ιστορία σαν την επιτομή της φιλοσοφίας “είναι απλά ένα παιχνίδι”.

—–

Σήμερα το μεσημέρι στη Γερμανία η Σάλκε έχανε στην έδρα της από τη Βέρντερ Βρέμης, προσφέροντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στη Μπάγερν. Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες καταρρακωμένοι από την απώλεια του τίτλου, μιμούμενοι ουσιαστικά τους παίκτες της Σλάβια, κάθισαν μπροστά από το πέταλο των φανατικών σε μια ένδειξη συγγνώμης. Παρά το γεγονός ότι μια εντός έδρας ήττα στο προτελευταίο παιχνίδι της χρονιάς χαρακτηρίζεται ασυναίσθητα από όλους, “ποδοσφαιρική αυτοκτονία” – και στην Ελλάδα πιθανότατα τιμωρείται με την αιώνια στάμπα “losers” – οι οπαδοί της ομάδας που είχαν κατακλύσει το γήπεδο αποθέωσαν τους παίκτες, υψώνοντας μάλιστα ξανά το πανί που είχαν φτιάξει για να τους “ευχαριστήσουν για την υπέροχη χρονιά”. Άλλα μέρη, άλλα έθιμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γερμανικό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

My humps (lovely little lumps)

Το οδοιπορικό μας σε διάφορα υπερ-γραφικά γήπεδα της υφηλίου συνεχίζεται αυτή τη φορά στη Σουηδία. Ταξιδεύουμε στο Μάλμο(ε) και συγκεκριμένα στο Κρόκσμπακ Παρκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο το πάρκο αυτό χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, όταν το ομώνυμο προάστιο άρχιζε να γεμίζει με κατοικίες. Στη νότια πλευρά του πάρκου υπάρχουν επτά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πέναλτι του Στιούαρτ Πιρς

Στις 22 Ιουνίου το 1996 στο κατάμεστο Γουέμπλει Άγγλοι και Ισπανοί ετοιμαζόταν για την διαδικασία των πέναλτι που θα έκρινε ποια ομάδα θα προχωρούσε στα ημιτελικά του Euro 96. Ο Στιούαρτ Πιρς σηκώθηκε από το χόρτο, προσέγγισε το σημείο που βρισκόταν ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς και οι συνεργάτες του που επέλεγαν τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η συγχώρεση των οπαδών”

  1. Ο/Η dentaris λέει:

    Aκρως προφητικο το σχολιο σου φιλε duendes…

  2. Ο/Η Δημήτρης Χριστογιώργος λέει:

    Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να συμπληρώσετε το άρθρο, με το αντίστοιχο χθεσινοβραδυνό (18/4/2019) γεγονός, στο Στάμφορντ Μπρίτζ, μετά τη νίκη της Τσάλσι με 4-3 (με τουλάχιστον 2 τυχερά γκολ) παρά την εκπληκτική εμφάνιση της Σλάβια στο δεύτερο, τουλάχιστον, ημίχρονο.
    Οι φίλαθλοι αυτοί αποτελούν παράδειγμα προς όλους, ως προς το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο.
    Ως καλλιτεχνική παράσταση !!!
    https://youtu.be/dFPkbPyIRPY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *