Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γιατί να μην δεις το Μουντιάλ…

Πουλώντας πνεύμα αντιλογίας στις κλασσικές λίστες, το sombrero με πλήρη επίγνωση της ειρωνείας του να προτρέπεις κάποιον να μην δει αυτό με το οποίο ασχολείσαι σου δίνει 11 λόγους για να μην στηθείς μπροστά από την τηλεόραση καλοκαιριάτικα:

1. Γιατί θα υπάρχουν βουβουζέλες. Η πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι ο Διάβολος υπάρχει. Και είναι κακός μέχρι το τύμπανο.

2. Γιατί ήλπιζες ότι το ΔΝΤ θα κάνει ένα καλό σ’ αυτήν την χώρα, διώχνοντας όλο το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ αλλά διαψεύστηκες οικτρά. Κι αυτό θα το πληρώσεις. Στην καλύτερη με… “κίτρινη κάλτσα”!

3. Γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι θα δεις πάλι σε αγώνα της εθνικής Ελλάδος το ένα σέντερ μπακ να δίνει πάσα στο άλλο σέντερ μπακ, το οποίο θα δίνει πάσα στο αριστερό μπακ, το οποίο θα επιστρέφει την μπάλα στο δεύτερο σέντερ μπακ, το οποίο θα επιστρέφει την μπάλα στο πρώτο σέντερ μπακ, το οποίο θα την γυρίζει στον τερματοφύλακα, ο οποίος θα τροφοδοτεί το δεξί μπακ και κάπου εκεί ο Μαντέλα θα επιστρέψει οικειοθελώς στην φυλακή.

4.  Γιατί αν ακούσεις ξανά τον Θεοφιλόπουλο να ονομάζει κάποιον ποδοσφαιριστή Ρομάριο, εν έτει 2010, θα σπάσεις κυριολεκτικά την 42″ τηλεόραση που αγόρασες με το καταναλωτικό σου δάνειο και την οποία ακόμα δεν έχεις ξεπληρώσει.

5. Γιατί είσαι γυναίκα. Και ο Μπέκαμ δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι ρομαντικός. Και ο Πάτο δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι τραβεστί. Και ο Ρονάλντο δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι λάτρης του στυλ. Και ο Μπερμπάτοφ δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι μετροσέξουαλ. Και ο Γκούτι δεν θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι Ιρλανδός. Και ο Ανρί θα’ναι εκεί. Γιατί είσαι ο Γουέιν Μπρίτζ. Και ο Τέρι θα’ναι εκεί!

6. Γιατί ο θείος του περιπτερά σου είπε ότι αυτοί του ΔΝΤ είναι χωμένοι και στις πολυεθνικές που κονομάνε από το Μουντιάλ. Κι εσύ θέλεις να τους την σπάσεις που σου κόψανε τον 16ο μισθό.

7. Γιατί θα είναι εκεί οι Γερμανοί με την πειθαρχία τους. Και οι Ιταλοί με το κατενάτσιο τους. Και οι Ουρουγουανοί με τις κλωτσιές τους. Και οι Πορτογάλοι με τον Ρονάλντο τους. Και οι Ασιάτες με τα κουραστικά, ίδια ονόματα τους. Και οι Αμερικάνοι με τον… ιμπεριαλισμό τους.

8. Γιατί είσαι αντισυμβατικός χαρακτήρας, δεν γουστάρεις την εμπορευματοποίηση του προϊόντος και προτιμάς να ξαναδείς το εναλλακτικό και επικό “The other final” σε επανάληψη.

9. Γιατί έχεις διαρκείας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και πήγες και στα ματς Κυπέλλου. Και πήγες και στα πλέι όφ. Και πλέον έχεις χάσει την πίστη σου στο “joga bonito”. Και στην ζωή στο παιχνίδι γενικότερα.

10. Γιατί πάλι θα περιμένεις εκστασιασμένος την στιγμή που Αργεντινή και Βραζιλία θα βρεθούν αντιμέτωπες για να ζήσεις αυθεντικές Λατινοαμερικάνικες στιγμές και πάλι αυτή δεν θα έρθει.

11. Γιατί δεν βλέπεις μπάλα γενικότερα. (Τότε τι κάνεις σ’ αυτήν την σελίδα; Δεν πουλάμε καπέλα εδώ, φίλος.)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θέλω διακοπές, Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στο μυαλό του, απλωμένου σε ξαπλώστρα, Νεϊμάρ

Είμαι ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ και είμαι βραζιλιάνος, επαγγελματίας, ποδοσφαιριστής. Σε διακοπές. Οι κακές γλώσσες, αυτοί που με ζηλεύουν και θέλουν το κακό μου επειδή στο σχολείο ήταν μυρωδιάδες και οι συμμαθητές τους δεν τους έπαιζαν, λένε πως βρίσκομαι μόνιμα σε διακοπές εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν κρατώ καμιά κακία. Ειλικρινά. Πρέπει να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας φιλοσοφήσουμε…

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες ανάγκες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλούς αιώνες. Μια εξ αυτών είναι η ανάγκη του ατόμου να φιλοσοφεί. Για τα πάντα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, τα όνειρα, τη φιλία, τον θάνατο, την τρέλα και για τη ζωή γενικότερα. Όπως είναι φυσικό το ίντερνετ βοηθάει σημαντικά στην προώθηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Γιατί να μην δεις το Μουντιάλ…”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    Το 5 EINAI best!!!!

  2. Ο/Η ...όσο πατάει η γάτα λέει:

    …γιατί ενώ έχω 3D γυαλιά (από το AVATAR ) , έμαθα ότι για να δω τρισδιάστατα τους αγώνες θα χρειαστώ και “ειδική” τηλεόρασή…

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Γιά άλλη μιά φορά απολαυστικός

  4. Ο/Η Chris λέει:

    giati eisai o Bridge k o Terry 8a einai ekei…xaxaxxax apisteytos!!!

  5. Ο/Η τόσο δα σε λέω λέει:

    απόλαυση τα 5&7

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Πάτο-ρομαντικός, δεν το πιάνω, ή αν είναι αυτό που νομίζω είναι too much. Κι ας είναι ο “παπιας” το “κόψιμο” που θα’πρεπε να αποφύγει ο Ντούνγκα.

    15 μισθούς και πήρες και καταναλωτικό? Ούτε το ΔΝΤ δε σε σώζει 🙂

  7. Ο/Η ntropi λέει:

    Ntropi se opoion diegrapse ena axioprepestato sxolio gia logous pou mono na fantasto mporo…. Sas ektimo kai den perimena pote na simvei kati tetoio

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθεί αν κάποιος πράγματι το διέγραψε (κατά λάθος ή όχι) κι επειδή στον φάκελο των διεγραμμένων σχολίων δεν υπάρχει τίποτα, αν μπορείς γράψε ξανά το σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *