Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ιστορίες για ελέφαντες

Ιανουάριος 1994.

Σ’ ένα ντέρμπι στο ‘Άνφιλντ’ μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί των γηπεδούχων σηκώνουν στο KOP ένα ειρωνικό πανί αφιερωμένο στον Ερίκ Καντονά και στην χαοτική διαφορά στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων μεταξύ των δυο αντιπάλων. Σ’ εκείνη ακριβώς την στιγμή της ιστορίας, η ομάδα του Μάντσεστερ είχε οχτώ κατακτήσεις όλες κι όλες, έναντι 18 της ομάδας του λιμανιού.

Μάιος 2009.

Η εικόνα του πανιού εκείνου επιστρέφει στην επικαιρότητα από οπαδούς της Γιουνάιτεντ με μνήμη ελέφαντα. Η ομάδα του Φέργκιουσον κατακτάει τον τίτλο και φτάνει τους 18. Η Λίβερπουλ είναι ακόμα στο ίδιο νούμερο.

Μάιος 2010.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα βήμα από την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος, που θα την φέρει και στην κορυφή της σχετικής λίστας, αρκεί όμως η Λίβερπουλ να κόψει βαθμούς από την συνδιεκδικήτρια Τσέλσι, μέσα στο Άνφιλντ. Ένα σημαντικό ηθικό θέμα προκύπτει στις τάξεις των ‘κόκκινων’. Ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, μ’ ένα τραγικό λάθος προσφέρει το πρώτο γκολ στον Ντρογκμπά. Η Τσέλσι ‘αγκαλιάζει’ τον τίτλο.

Άντε να αποδείξεις μετά, πως δεν είσαι ..ελέφαντας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια άλλη Γιουνάιτεντ του Μάντσεστερ

Το 2005 κάποιοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απογοητευμένοι από την πώληση της ομάδας στον Αμερικάνο επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα για να υποστηρίζουν, ομάδα η οποία ήθελαν να διοικείται και να ‘τρέχει’ όλα τα καθημερινά της θέματα από τους ίδιους τους οπαδούς της, μακριά από ξένους εκατομμυριούχους, αστρονομικά χρέη και πανάκριβα εισιτήρια. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *