Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σήκω Ντιέγκο για να δεις…

Η Αργεντινή έχει από την Κυριακή καινούριο πρωταθλητή. Σε μια εντυπωσιακή Κλαουζούρα που διάφορες ομάδες κατά καιρούς φάνηκαν φαβορί, τελικά έμειναν δυο διεκδικητές μέχρι το τέλος. Η Εστουδιάντες του γίγαντα Βερόν και οι Αρχεντίνος Τζούνιορς. Τελικά, η ομάδα που ανέδειξε τον Ντιέγκο Μαραντόνα και έδωσε το όνομά του στο γήπεδό της είναι η καινούρια πρωταθλήτρια Αργεντινής για πρώτη φορά μετά από το 1985.

Συνεχίζοντας ένα σερί τα τελευταία χρόνια, με σχετικά μικρές ομάδες να παίρνουν τίτλους την ώρα που οι παραδοσιακοί μεγάλοι σέρνονται, η ομάδα του Κλαούντιο Μπόργκι ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα. Και ίσως η Εστουδιάντες να είναι μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Αργεντινής (και του κόσμου) τα τελευταία χρόνια, αλλά το ονειρικό come-back των Τζούνιορς ίσως άξιζε περισσότερο το πρωτάθλημα.

Η ομάδα ξεκίνησε με 3 ισοπαλίες, 1 νίκη και 2 ήττες στα πρώτα 6 ματς και κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα. Τελείωσε όμως κάνοντας σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα. Οι Αρχεντίνος τέλειωσαν τη σεζόν με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με πρώτο σκόρερ τον Σόσα με 9 γκολ και κατέκτησαν πρωτάθλημα μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Στα επόμενα βίντεο βλέπουμε το τελευταίο ματς της Αρχεντίνος, τη νίκη επί της Ουρακάν που της έδωσε τον τίτλο, και μαζί τις δυο επικές ανατροπές της με Λανούς και (από 2-0 σε 3-6) και με Ιντεπεντιέντε (από 1-3 σε 4-3).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από LOL

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=q1aLt4c_01k?feature=player_detailpage&w=640&h=360] Δεν είναι η πρώτη φορά που το sombrero ασχολείται με τις χειρότερες ποδοσφαιρικές φανέλες που έχουν δει τα μάτια μας που τόσο τα έχει ταλαιπωρήσει η ψυχεδελική κουρτίνα που φορούσε ο Κάμπος στο Μουντιάλ του 1994. Αφού ζητήσουμε συγγνώμη που η φετινή εκτός έδρας εμφάνιση της Λίβερπουλ δεν συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, ας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *