Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Vamos vamos Argentina

Το Μουντιάλ πλησιάζει και οι διαφημίσεις γι’ αυτό στην Αργεντινή πληθαίνουν. Δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός (δεν είμαι), αλλά διαχρονικά έβρισκα κάποιες από τις αργεντίνικες διαφημίσεις για το ποδόσφαιρο συγκλονιστικές. Σήμερα παρουσιάζουμε δυο καινούριες διαφημίσεις, που παρ’ ότι είναι στα ισπανικά αξίζουν ακόμα και γι’ αυτούς που δεν μιλάνε τη γλώσσα.

Πρώτα από το τηλεοπτικό κανάλι TyC. Διάφοροι Αργεντίνοι μιλάνε μεταξύ τους για άλλες χώρες ζηλεύοντας το γεγονός ότι οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς, οι πολίτες δεν πετάνε σκουπίδια κάτω κ.ο.κ. (θυμίζει ελληνική συζήτηση). Κάπου εκεί περνάμε σε “ξένους” που μιλάνε για την Αργεντινή και την κουλτούρα της. Είτε Γάλλοι, είτε Γερμανοί, είτε Έλληνες, όλοι μιλάνε για το ποδόσφαιρο. Με μουσικό χαλί τον Κλιντ Μάνσελ ταξιδεύουμε στην μαγεία της Αργεντινής:

Και προχωράμε σε κάτι πιο ανάλαφρο. Κόκα Κόλα και Αργεντινή. Το… Λεσότο δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ και οι υπερήφανοι κάτοικοί του επιστρατεύονται για να στηρίξουν την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εκδίκηση κάθε γυναίκας

Ζούμε σε μια εποχή που οι γυναίκες κατακτούν μέρα με την μέρα όλο και περισσότερα δικαιώματα και παράλληλα χειραφετούνται σταδιακά. Ένας χώρος όμως ο οποίος εξακολουθεί να θεωρείται άβατο γι’ αυτές σε μεγάλο βαθμό είναι το ποδόσφαιρο. Παρ΄ότι κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με πάμπολλα παραδείγματα τα οποία αποτελούν εξαίρεση (όπως εδώ και εδώ, αλλά φυσικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν στο Μεξικό φορούσαν τζιν

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η απίστευτη φάτσα του Λεονάρντο Κουεγιάρ έπαιξε μαζί με άλλους θεούς του παρελθόντος στο αφιέρωμα για τα Πανίνι που δεν θα αλλάζαμε ποτέ. Σήμερα θα ασχοληθούμε και πάλι με τον Μεξικάνο ποδοσφαιριστή και τους συμπαίκτες του στην Μεγάλη του Μέξικο (όπως αποκαλεί τη χώρα ο Βερνίκος ή μήπως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Vamos vamos Argentina”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    “Είχε το πόδι έτσι, σαν το λαιμό σου”..

    Παντού χωμένοι οι Έλληνες! 😀

    ΥΓ. Έλεος, όχι άλλο Κλίντ Μανσέλ. Στο τέλος θα σιχαθώ το αριστούργημα με τόσες ακροάσεις.

  2. Ο/Η Buffy the duendes Slayer (AKA melios) λέει:

    To τμήμα marketing της Coca Cola στην Λατινική Αμερική είναι χιλιόμετρα μακρυά…One size feets all…

    Αργεντινή : http://www.youtube.com/watch?v=cuyZBol4yWw&NR=1

    Παραγουάη: http://www.youtube.com/watch?v=h2TeyS8Byoo&NR=1

    Χιλή: http://www.youtube.com/watch?v=jOwlGV6X_b8&NR=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *