Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ακτή Ελεφαντοστού


ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ:

Την εποχή που οι μελλοντολόγοι του ποδοσφαίρου πριν περίπου 20 χρόνια έκαναν προβλέψεις λέγοντας ότι η Αφρική θα κυριαρχήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγοι ήξεραν την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι προβλέψεις έπεσαν έξω καθώς καμία εθνική ομάδα από την μαύρη ήπειρο δεν είχε ποτέ την απαιτούμενη σοβαρότητα για το κάτι παραπάνω, πολλές χώρες όμως έβγαλαν παίκτες που κυριαρχούν σε συλλογικό επίπεδο. Οι “Ιβοριανοί” όπως επιτάσσει η μόδα των ρεπόρτερ να τους λέμε, έχουν αρκετούς ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και κατάφεραν να μπουν σφήνα σε ομάδες όπως η Νιγηρία και το Καμερούν που τα προηγούμενα χρόνια είχαν τα πρωτεία.

Το όνειρο: Να γίνει η μία νίκη επί ενός μεγάλου που πιθανότατα θα σημαίνει και πρόκριση στον επόμενο γύρο. Από εκεί και πέρα με την ψυχολογία στα ύψη και με το χέρι του Ελ Σιντ Ντρογκμπά σε καλύτερη κατάσταση μπορεί η ομάδα να προχωρήσει πολύ.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: “Το κέρατό μου μέσα”… Αυτό θα σκεφτόταν ο κάθε κάτοικος του Αμπιτζάν βλέποντας την κλήρωση του Μουντιάλ. Το 2006 Αργεντινή και Ολλανδία, το 2010 Βραζιλία και Πορτογαλία. Στριμόκωλα τα πράγματα όταν αντιμετωπίζεις τα Νο 1 και 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σβεν Γκόραν που τα τελευταία χρόνια κάνει μεγαλύτερες αρπαχτές και από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη θα πρέπει να καταστρώσει τακτικά πλάνα και να καταφέρει να κάνει τους παίκτες του να τα ακολουθήσουν.

Ποιον προσέχω: Τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στην κυριολεξία όμως. Πάνω από το χτυπημένο του χέρι κρέμεται ένα ολόκληρο έθνος (κάτι σαν το πόδι του Μπέκαμ πριν λίγα χρόνια) και δεκάδες μάγοι χορεύουν και θυσιάζουν κατσίκες στους Θεούς για να γιάνει ο φορ της Τσέλσι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

5 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ακτή Ελεφαντοστού”

  1. Ο/Η Νίος λέει:

    Όχι οι μελλοντολόγοι. Ο Πελέ(ς) έκανε την πρόβλεψη.
    Και πήρε κόσμο στο λαιμό του.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλα ο Πελες ως “σχολιαστης” εχει πει τοσες παπαριές όσες και οι εντυπωσιακες ενεργειες και τα γκολ μαζεμένα που έβαλε σαν παίκτης.

  3. Ο/Η Draculas λέει:

    Ω,ναι παλι εγώ είμαι ο “ανώνυμος”….Παναθεμα το λογκιν μου…
    Κατα τα άλλα δεν τους παω μωρε τους Ιβοριανους. Μου αρεζε το Καμερουνι, μου αρεζαν κατι Μαρόκα και κατι Τυνησίες, άντε και Νιγηρια. Αλλα δεν ξερω αυτή η Ακτή στο στομάχι μου καθεται…

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Καμερούν με τα χίλια και μετά κάτι Σενεγάλες και Γκάνες μου αρέσουν. Η Ακτή έχει κάτι που δεν το γουστάρω.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Έχουν την πιο δυνατή και σοβαρή ομάδα απ’όλους τους Αφρικανούς. Με Τουρέδες, με Καλούδες, δεν είναι μόνο ο Ντιντιέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *