Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ν. Κορέα

Ν. ΚΟΡΕΑ:

Μια παλιά παροιμία της Σεούλ λέει, ότι “αν πετάξεις μια πέτρα στο πούλμαν της Ν. Κορέας αφενός δεν θα στενοχωρηθεί κανείς γιατί το καλύπτει η εγγύηση της Χιουντάι και αφετέρου σίγουρα θα πετύχεις έναν Κιμ, έναν Παρκ ή έναν Λι”. Οι Κορεάτες δίνουν το παρόν για μια ακόμα φορά σε ένα Μουντιάλ, αλλά και να έλειπαν κανείς δεν θα το είχε καταλάβει. Μετά τα όργια που έγιναν υπέρ τους στο Μουντιάλ που διοργάνωσαν το 2002 είναι δύσκολο για κάποιον να νιώσει έστω και λίγη συμπάθεια γι’ αυτή την ομάδα. Ακόμα πιο δύσκολο για μας τους Έλληνες αφού είμαστε στον ίδιο όμιλο.

Το όνειρο: Με το ένα μάτι κρυφοκοιτάμε τι κάνουν οι… καλοί μας φίλοι οι Βορειοκορέατες. Έστω και μισός βαθμός παραπάνω είναι μια νίκη επί του κομμουνισμού, ένα “in your face” στους οπισθοδρομικούς τύπους στα βόρεια της χώρας. Μια ομάδα γρήγορη, με πολλά μικρά ρομποτάκια που περιμένει να πιάσει στον ύπνο την Ελλάδα και τη Νιγηρία και να κάνει την έκπληξη περνώντας στην επόμενη φάση.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Ο όμιλος αυτός είναι άγνωστο πώς θα πάει. Πλην της Αργεντινής, οι υπόλοιπες ομάδες φαίνονται να μην έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στη δυναμικότητα. Η Κορέα που υστερεί σε δύναμη και ύψος, θα αντιπαρατάξει την ταχύτητα. Λογικά αυτό δεν θα τις αρκεί αν η Νιγηρία ή η Ελλάδα είναι σοβαρές. Θα είναι;

Ποιον προσέχω: Δεν μπορείς να προσέξεις κανέναν, όλοι είναι ίδιοι στα δικά μας Δυτικά μάτια και το χειρότερο είναι ότι έχουν παρόμοια ονόματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *