Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Χιλή

ΧΙΛΗ:

Για όλους εμάς η Χιλή ήταν και θα είναι Μαρσέλο Σάλας, άντε και Ζαμοράνο… Και τώρα τι κάνουμε χωρίς Ματαντόρ; H Χιλή εντυπωσίασε στα προκριματικά όπου και τερμάτισε 2η στον όμιλό της ένα βαθμό μόλις πίσω από τη Βραζιλία. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα μετά από τις αποτυχίες στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής βγάζει το παντεσπάνι του στη Χιλή όπου και έχει γίνει εθνικός ήρωας.  Ο ιδιόρρυθμος προπονητής έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Οι Χιλιανοί καλούνται να δείξουν ότι πέρα από τους διαφημισμένους Βραζιλιανοαργεντίνους και τους ιστορικά ανώτερους Ουρουγουανούς, υπάρχουν και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής που είναι άξιες λόγου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το όνειρο:

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα να οδηγήσει την ομάδα στα ημιτελικά, αποκλείοντας στο δρόμο την μισητή Αργεντινή. Ο κόσμος να ξεχάσει τον Μπιέλσα που έκοβε βόλτες παράλληλα στη γραμμή του πλαγίου στο Μουντιάλ του 2002 και να τον δει να πανηγυρίζει αλλεπάλληλες προκρίσεις. Ο Ματίας Φερνάντες να θυμηθεί τα όργια που έκανε στην Κόλο Κόλο και ο  Πάμπλο Κοντρέρας να πανηγυρίζει φορώντας από κάτω μπλουζάκι “ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ”.

Η ρεαλιστική προσέγγιση:

Ξεπαστρεύουμε τα λιμά του ομίλου (Ονδούρα και Ελβετία) και τα δίνουμε όλα με την Ισπανία για την πρώτη  θέση. Προκρινόμαστε και μετά σε κάθε ματς κάνουμε κατάθεση ψυχής και ιδρώνουμε την κόκκινη φανέλα μας. Ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Ποιον προσέχω; Αν διάβαζες προσεκτικά σομπρέρο θα το ήξερες ήδη. Ο Τσουπέτε, ο καραφλός Ουμπέρτο Σουάσο έκανε επιτέλους το βήμα στην Ευρώπη και ήταν επιτυχημένο. Τώρα ήρθε η ώρα να παίξει για την παγκόσμια αναγνώριση και την μεταγραφή του σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Αν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, είναι πιθανό να κάνει πάρτυ στη φάση των ομίλων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *