Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βλέποντας Γερμανία-Αγγλία και χαζολογώντας…

ΜΠΛΟΥΜΦΟΝΤΕΙΝ (ΓερμανίαΑγγλία):

Asterix

  • Αν μου έβαζαν ένα όπλο στο κεφάλι και μου έλεγαν ότι πρέπει να υποστηρίξω θερμά μια εκ των δυο, θα έγραφα τη διαθήκη μου.
  • Η Γερμανία έχει τόσους ξένους στην σύνθεση της που αν ο Χίτλερ ζούσε θα υποστήριζε σήμερα την Αγγλία.
  • Έδινα δυο μισθούς και το σκαλπ του Πουρουπουπου για να μπορούσα να ακούσω σχολιασμό σ’ αυτό το ματς από τον Τσόρτσιλ.
  • Ο Κλόζε αφήνει σύξυλους δυο Άγγλους αμυντικούς με κοντρόλ-τακουνάκι μέσα στην μικρή περιοχή. Ο Κεντίρα με πάσα-τακουνάκι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να βγει στην συνέχεια τετ-α-τετ (και να αστοχήσει) ο Κλόζε. Ο Σβαιστάιγκερ κάνει την καλύτερη ντρίπλα του Μουντιάλ πάνω σε Άγγλο μέσο, σε μια ανύποπτη φάση κοντά στο κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως τελικά οι ‘Γερμανοί’ να είναι άνθρωποι!
  • Ματσάρα, ένταση, αμφισβήτηση, δεν αντιλέγω. Αλλά για φαντάσου να το περιέγραφε και ο Θεοφιλόπουλος;
  • Στα ΜΜΕ του Νησιού εκδότες και συντάκτες την… έχουν βγάλει ήδη έξω και υπολογίζουν τα κέρδη των επόμενων εβδομάδων. Την ίδια ώρα οι αρθρογράφοι έχουν κλειδωθεί στην τουαλέτα ψάχνοντας για την μεγαλύτερη δυνατή ειρωνεία που μπορεί να συναρμολογήσει ο Βρετανικός εγκέφαλος τους.
  • (Παράδειγμα) Το ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή το είδε με γυμνό μάτι ακόμα και η βασίλισσα. Και η βασίλισσα πλησιάζει τα 85!
  • God save the assistant referee.
  • Αν οι Γερμανοί είχαν τέτοια επίθεση και στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα αυτό το σχόλιο θα ήταν γραμμένο στα Γερμανικά.
  • “Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί”, “τίποτα δεν τελειώνει αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή”. Το σίγουρο είναι ότι μεταξύ της μπάλας και της γραμμής χωρούσε άνετα και ο Λίνεκερ και η χοντρή.
  • Ο Μικ Τζάγκερ πήγε στο Μουντιάλ του 1998 να δει το Αγγλία-Αργεντινή και η κάμερα τον έπιασε να τραγουδάει τα συνθήματα της κερκίδας: Η Αγγλία έχασε και αποκλείστηκε. Ο Μικ Τζάγκερ πήγε εχθές να στηρίξει την ομάδα του φίλου του Μπιλ Κλίντον. Οι Αμερικάνοι έχασαν και αποκλείστηκαν. Ο Μικ Τζάγκερ πήγε σήμερα να υποστηρίξει ξανά την εθνική της πατρίδας του, απέναντι στους Γερμαναράδες των Σκόρπιονς. Η Αγγλία έχασε και αποκλείστηκε.
    Το χειρότερο για τους Άγγλους, είναι ότι ο Μικ Τζάγκερ δεν σκοπεύει να πεθάνει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Λιονέλ Μέσσι για νέος Πάπας

115 εκλέκτορες κλειδωμένοι, εκατομμύρια αγωνιούντες πιστοί, μια ψηφοφορία, ένας μόνο νικητής, ένα μεγάλο ματς την ίδια ώρα, μια φανταστική ροή έκτακτων ειδήσεων. Τρίτη: 20:30: Έκλεισαν οι πόρτες στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι οδηγίες από τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τον νέο Πάπα ήταν σαφείς: Να μη μπει κανείς εκτός από τον ντελιβερά που θα φέρει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Βλέποντας Γερμανία-Αγγλία και χαζολογώντας…”

  1. Ο/Η opap λέει:

    Eisai talento 🙂

  2. Ο/Η Tζώρτζης λέει:

    Όσον αφορά ειρωνεία, διάβασα στο BBC:
    “don’t mention the four” παίζοντας με την γνωστή ατάκα από το Fawlty Towers “don’t mention the war”!

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Μια μέρα έχει περάσει πάντως και δηλώνω απογοητευμένος από την αντίδραση των Άγγλων!

    Περίμενα πιο επικές ατάκες και χειρότερα ‘πρωτοσέλιδα’. Εδώ το BBC στην χθεσινή κεντρική αναφορά του στην σελίδα του, δεν ανέφερε καν την αμφισβητούμενη φάση στον τίτλο και την λεζάντα! Αν είναι ποτέ δυνατόν.. 🙂

  4. Ο/Η wallace λέει:

    Τι να σχολιάσουν πια ρε συ Ντουέντες; Στέρεψαν από ιδέες και αυτοί ακόμα οι Άγγλοι αρθρογράφοι, σε αντίθεση με τους (εκάστοτε) παίκτες της Εθνικής τους ομάδας, οι οποίοι δε στερεύουν ποτέ από όρεξη για ένα ακόμα ρεζίλεμα σε μεγάλη διοργάνωση.
    Πρόκειται για μια χώρα η οποία, ανακάλυψε το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη μορφή του, έχει ίδιους σε αριθμό, τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο, με την Εθνική του Ρεχάγκελ (θυμίζω 1 μουντιάλ αυτοί, 1 Γιούρο εμείς), εξακολουθεί να αποκαλεί την ομοσπονδία της, The Football Association (The F.A., κοινώς Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), λες και είναι η μοναδική ομοσπονδία στον κόσμο, ή επειδή ανακάλυψε το ποδόσφαιρο έχει ισόβιο κληρονομικό δικαίωμα στο άθλημα.
    Απ’ την άλλη, για να μην τους τρώμε το δίκιο, το πάθος που δείχνουν σαν λάος για το ποδόσφαιρο, είναι μοναδικό, γιατί αγαπάνε (εκτός απ’ τις ομάδες τους) το άθλημα αυτό καθ’ αυτό.
    Εν τούτοις γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν. Αντί να δουν τι είχε πάει καλά στο Μουντιάλ τυης Ιταλίας το ΄90, και έφτασαν στα ημιτελικά, έτσι ώστε να το ξανακάνουν, αυτοί μου επιδίδονται σε απίστευτες φανφάρες, για το πόσο εύκολα θα το κατακτήσουν ΚΑΙ αυτό το μουντιάλ, και μάλιστα προεξάρχοντος του Καπέλο, στις δηλώσεις αυτή τη φορά, ο οποίος είπε “Κάθε άλλο από τον τελικό είναι αποτυχία”.
    Ας το χωνέψουμε όλοι μας. Μετά την ατάκα του μέγιστου Γκάρι Λίνεκερ για το 11 vs 11 και τους Γερμανούς, ας περάσει στην ιστορία και η ατάκα που λέει “Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, ο αποκλεισμός της Αγγλίας είναι το καλύτερο ματς…”
    Do your best, three lions. Μη μας αφήσετε μόνους στο επόμενο Γιούρο. Μας αρέσουν τα συναρπαστικά παιχνίδια…

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Μια λέξη νομίζω συνοψίζει όλα αυτά που γράφεις: Γραφικοί! Άλλος την αγαπάει αυτήν την γραφικότητα, άλλος την βαριέται και την κοροϊδεύει.

    Το βίντεο-διαφήμιση που έφτιαξαν για το Μουντιάλ αυτό ( http://www.sombrero.gr/2010/06/%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%bb%ce%af%ce%b1/ ) μιλάει από μόνο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *