Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Αγγλία

ΑΓΓΛΙΑ:

Εθνική ομάδα βγαλμένη από δυαδικό σύστημα: Είτε την υποστηρίζεις, είτε την αντιπαθείς. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Μπολιασμένη με τα δικά της αυτοκαταστροφικά κόμπλεξ και μια ιδιαίτερη γραφικότητα – που απεικονίζεται πλήρως και στην παραπάνω μεγαλεπήβολη πρόσφατη διαφήμιση – πάει στην Νότια Αφρική με την υπεροπτική πεποίθηση ενός ολόκληρου έθνους ότι όλος ο κόσμος του χρωστάει πολλά. Ψωνάρες.

Στην τελική, εκτός από τον Χίτσκοκ, το ροκ, τους Μόντι Πάιθον, τα βαρβάτα πρωινά γεύματα, τον Σαίξπηρ, το Τοπ Γκίαρ τους Πινκ Φλόιντ, την λανθασμένη οδήγηση, τον Δαρβίνο, τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, τον Τσάπλιν, τα fish and chips και τον Πίτερ Σέλερς ΤΙ έχει προσφέρει η Αγγλία στον κόσμο;

Το όνειρο: “Κάντο όπως το ’66“! Μια ολόκληρη γενιά παχύσαρκων, κοντοκουρεμένων Άγγλων ζει για να αποκτήσει ξανά η ομάδα αυτά που νομίζουν ότι τους ανήκουν, δηλαδή τα σκήπτρα της Γης, ώστε μετά να μπορεί να μεθύσει ανενόχλητη τόσο πολύ, που το hangover να κρατήσει μέχρι το 2012, όταν και θα κατεβάσει μερικά εκατομμύρια λίτρα μπύρας ακόμα με, νέα πλέον, πρόφαση τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Είναι δυνατοί. Έχουν παίκτες μεγάλης πάστας. Έχουν προπονητή. Αλλά είναι Άγγλοι! Κάποιος θα στείλει ένα πέναλτι στην Ναμίμπια. Κάποιος θα φάει μια ηλίθια κόκκινη κάρτα. Κάποιος θα φάει γκολ με φάουλ από το κέντρο. Ακόμα και η πρόκριση στα ημιτελικά θα είναι θρίαμβος της Αγγλικής ψυχής. Αυτών των “eleven English men, against the rest of the world”, που το λες και θέλεις να ξεράσεις το μπέικον με τα αυγά, τις πατάτες και τα λουκάνικα που έφαγες πρωί-πρωί για να δεις αν η χοληστερίνη σου πιάνει τα 0-60 πιο γρήγορα από το αμάξι σου.

Ποιον προσέχω; Τον Joe Cole. Γιατί αν και έχει παρουσιαστικό έτοιμο για άμεση πρόσληψη από τα καλύτερα χουλιγκανικά κλαμπ του νησιού, ξέρει πολλά καντάρια μπάλα ο μπαγάσας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

2 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Αγγλία”

  1. Ο/Η kostasm13 λέει:

    Ο κόσμους τούς ανήκει και θα το σηκώσουν το μουντιάλ!

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν πρέπει κάποιος να ενημερώσει και τον κόσμο, επ’ αυτού; 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *