Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Βόρεια Κορέα

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ:

Κλασσική περίπτωση καλεσμένου σ’ ένα πάρτι που όλοι αναρωτιούνται “ποιος στο διάολο τον κάλεσε αυτόν τον περίεργο στα γούστα;”. Οι κομμουνισταί σοσιαλιστές δημοκράτες της βόρειας πλευράς της Κορέας, εμφανίζονται για δεύτερη φορά όλη κι όλη σε Μουντιάλ (την πρώτη το 1966, κάτι που φυσικά για την μέση Αγγλική φυλλάδα πιθανόν να είναι σημάδι από τον ..Θεό της Μπύρας για την κατάληξη του τουρνουά) και απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι το πανεθνικό ξύπνημα με σειρήνα (!) βοηθάει στο να γίνεις καλύτερος στην ζωή σου. Μεγάλο τους προσόν το γεγονός ότι τρέχουν σαν να είναι το κάθε παιχνίδι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Που γι’ αυτούς, σχεδόν, είναι αφού ο ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ιλ, δεν ανέχεται την αδιαφορία – και πιστέψτε μας, ξέρει πως να την τιμωρεί! Αν ψάχνετε έναν τουλάχιστον λόγο να τους υποστηρίξετε, σας ενημερώνουμε ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες στον πλανήτη που δεν ανήκουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κοινώς, ΔΕΝ τους χρωστάμε (αν και δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά).

Ένας σοβαρός λόγος αιώνιου αποκλεισμού τους από κάθε μεγάλη διοργάνωση θα μπορούσε να είναι τα ονόματα τους. Οι μισοί έχουν ένα Κιμ στο όνομα, οι άλλοι μισοί έχουν σίγουρα έναν Κιμ στην οικογένεια και σίγουρα όλοι κρύβουν έναν Κιμ στην ψυχή. Είναι η αγαπημένη ομάδα κάθε σχετικού-άσχετου σπίκερ που μπορεί να αποκαλεί τον καθένα όπως γουστάρει, χωρίς να ενοχλούνται οι ψαρωμένοι τηλεθεατές.

Το όνειρο: Να κάνουν περήφανο τον ηγέτη-“σουπρίμ λίντερ” Κιμ πέφτοντας αξιοπρεπώς στην μάχη, χωρίς όμως να δείξουν σημάδια επιρροής από την δυτική κουλτούρα του Σατανά. Να τους υποδεχτεί  μετά όλη η χώρα σαν ήρωες παρά τον αποκλεισμό, αφού είναι αμφίβολο αν θα μάθουν πολλοί στην Πιονγκγιάνγκ την πραγματική έκβαση της διοργάνωσης.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: “Ποια Βόρεια Κορέα μωρέ τώρα. Αυτοί είναι όλοι ίδιοι. Τους μαζέψανε από τον Βαρδάρη να πάνε να παίξουν μπάλα, να βγάλουν κάνα φράγκο”.

Ποιον προσέχω; Τον Jong Tae-Se. Είναι ο επιθετικός που έσπασε πλάκα με τον Σπυρόπουλο στο πρόσφατο φιλικό της εθνικής Ελλάδος, σκοράροντας μάλιστα δυο φορές. Το πως θα τον αναγνωρίσεις πάντως είναι ένα σημαντικό ζήτημα… Αν οι Κορεάτες βάλουν γκολ, το πιθανότερο είναι να το έχει βάλει αυτός. Για σιγουριά, περίμενε την επεξηγηματική λεζάντα που θα εμφανιστεί μετά κάτω-κάτω στην τηλεόραση σου.

Κρυφό αστέρι της ομάδας είναι και ο τυπάκος Kim Myong-Won, ο οποίος γεννήθηκε επιθετικός, ανατράφηκε σαν επιθετικός, παίζει επιθετικός αλλά δηλώθηκε στο ρόστερ ως …τερματοφύλακας! Ο προπονητής της ομάδας, που λογικά είναι μεγάλη γάτα – αν αναλογιστούμε ότι είναι ακόμα ελεύθερος και όχι στην φυλακή ή σε κατ’ οίκον περιορισμό – προσπάθησε να τον περάσει στην διοργάνωση σαν τρίτο τερματοφύλακα ώστε να έχει, άκουσον-άκουσον, μια επιπλέον επιθετική επιλογή! Η ΦΙΦΑ όμως, που κάτι τέτοια τα παίζει στα δάχτυλα με τα χρυσά της δαχτυλίδια, ανακάλυψε την μαμουνιά και αναγκάζει τώρα τους Κορεάτες να χρησιμοποιήσουν τον καημένο τον Κιμ σαν τερματοφύλακα. Το ενδεχόμενο τελικά να  γυρίσει όλο το Σύμπαν ανάποδα και να χρειαστεί να κάτσει κάτω από το τέρμα σε αγώνα, ερεθίζει κάθε σεναριογράφο του Χόλιγουντ και πιθανόν και τον Τομ Χανκς, που μπορεί να βρει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *