Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ελβετία

ΕΛΒΕΤΙΑ:

Ελβετοί φίλαθλοι: Οι καλύτεροι επίδοξοι πελάτες κάθε κλεφτάκου της Νότιας Αφρικής. Νούμερο 1 στην σχετική κατάταξη του τοπικού Συνδικάτου Εγκληματιών. Μικρά κινούμενα λευκά φιλετάκια για τα οποία περίμενε τόσα χρόνια ο κακόμοιρος, φτωχός μαύρος. Σίγουρα σ’ έναν μαυροπίνακα σε κάποιο καταγώγι της Πρετόρια αναγράφεται ήδη η οδηγία: “Πρώτα χτυπάμε Ελβετούς, μετά τυφλούς, μετά ηλικιωμένους και μετά Αυστραλούς”.

Ποδοσφαιρικά η ομάδα είναι πιο αδιάφορη και από φιλικό παιχνίδι Θρασύβουλος – Χαϊδάρι στο οποίο οι δυο ομάδες δοκιμάζουν την κατάσταση ποδοσφαιριστών που ήταν εκτός δράσης για πολύ καιρό λόγω τραυματισμού. Βρίσκεται εκεί γιατί πιθανότατα αυτό συμπεριλαμβανόταν σε κάποιον εκ των όρων των συμφωνητικών κατάθεσης υπέρογκου χρηματικού ποσού που σύναψε η ΦΙΦΑ με κάποια Ελβετική τράπεζα. Είναι τόσο ξενέρωτη, άλλωστε, που ακόμα και στους πολέμους κανένας δεν την παίζει…

Το όνειρο: Να κερδίσει στον όμιλο τους Ισπανούς, γιατί είναι απ’ αυτά τα ‘γουρούνια’, τους κακοπληρωτές, που για να σου πληρώσουν την δόση τους πρέπει να τους πάρεις 32 τηλέφωνα.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Ποιος νοιάζεται;

Ποιον προσέχω: Τον Σεντέρος. Γιατί για να πρόσεξε ο Βενγκέρ 17χρονο σέντερ μπακ της Σερβέτ, κάτι καλό θα είδε. Και γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους άχρωμους Ελβετούς, αυτός έχει τουλάχιστον Ισπανο-σερβικές ρίζες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *