Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Ιαπωνία

ΙΑΠΩΝΙΑ:

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μέχρι το 1992 στην μακρινή Ιαπωνία πίστευαν ότι λεφτά μπορούν να βγουν είτε από άπειρες ώρες δουλειάς (που συνήθως οδηγούν σε αμέτρητες αυτοκτονίες) είτε από τα σκουπίδια της τηλεόρασης, αυτά τα εκτρώματα αισθητικής με τύπους που εξευτελίζονται δημοσίως για να γελάσει λίγο ο τηλεθεατής, μπας και αφήσει στην άκρη το τάντο και σωθεί καμιά ψυχούλα. Τότε κάποιος τους ψιθύρισε ότι λεφτά μπορούν να βγούνε και από την μπάλα.

Με τα λίγα, με τα πολλά δημιουργήθηκε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην χώρα και χιλιάδες μικροί σχιστομάτηδες που μέχρι τότε έτρωγαν καθημερινά ξύλο στο καράτε και το τζούντο, βρήκαν νέα εκλεπτυσμένη διέξοδο στην ζωή τους. Έτσι, μέσα σε ελάχιστα χρόνια και μετά από, κλασσικά, αμέτρητες εργατοώρες, η εθνική ομάδα της χώρας από κομπανία ερασιτεχνών μετατράπηκε σε μόνιμη καλεσμένη των Μουντιάλ με συνοδευτικές χορηγίες από ντόπιους οικονομικούς κολοσσούς, που το 2006 ξεπερνούσαν τις αντίστοιχες της Γερμανίας και της Βραζιλίας!

Το όνειρο: Να παίξουν για πρώτη φορά δυο παιχνίδια μετά τους ομίλους ώστε να κάνουν περήφανη την Αυτού Αυτοκρατορική Μεγαλειότης της χώρας, δηλαδή τον κυρ-Ακιχίτο.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Ζόρικος ο όμιλος για την ‘Ιαπωνία του Οκάντα’ (το ψευδώνυμο της ομάδας αλλάζει ανάλογα με τον προπονητή – ιδέα που θα είχε πλάκα να χρησιμοποιήσουμε και στην πατρίδα μας. Ε, Σωκράτη; ). Ζόρικος.

Ποιον προσέχω: Τον σκόρερ Οκαζάκι. Γιατί τον Ιανουάριο το IFFHS τον ανακήρυξε “Καλύτερο Γκολτζή του κόσμου για το 2009”, λόγω των κατορθωμάτων του πέρσι με την εθνική ομάδα. Και όπως και να το κάνουμε ο χαρακτηρισμός αυτός με το όνομα Οκαζάκι τοποθετημένα στην ίδια πρόταση, σου προκαλούν ασυνείδητα γέλιο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *