Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Καμερούν

ΚΑΜΕΡΟΥΝ:

Τα αδάμαστα λιοντάρια είναι και πάλι εδώ. Από τότε που ο Ροζέ Μιλά έμπαινε στα σπίτια μας από την Ιταλία, μέχρι τώρα που μπαίνει από τα ψυγεία της Κόκα Κόλα, πέρασαν πολλά χρόνια. Η αγάπη μας όμως γι’ αυτό που λέγεται Καμερούν δεν έχει μειωθεί. Μια χώρα που συνδυάζει κόκκινο, πράσινο και κίτρινο σε μια στολή, μια χώρα που έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες για την Αφρική στο Μουντιάλ, μια χώρα που όταν φορούσε αμάνικες φανέλες για να αερίζονται οι μασχάλες οι άλλοι έτρωγαν καρπούς πάνω σε δέντρα, μια χώρα που δίνει θέαμα στο γήπεδο (είτε με τα γκολ που τρώει, είτε με αυτά που βάζει) και φολκλόρ στις κερκίδες. Ο Ετό (που μαλώνει με τον Μιλά μέσω των δημοσιογράφων) και η παρέα του είναι εδώ για να κάνουν ευτυχισμένα χιλιάδες μικρά Καμερούνια πίσω στη Γιαουντέ.

Το όνειρο: Να φτάσει το κατόρθωμα του 1990 και να πάει στα προημιτελικά. Να το κάνει αποκλείοντας μεγάλες αντιπάλους και φορώντας μπικίνι ή μαγιό σαν αυτά που φορούσε ο Βέγγος στις ελληνικές ταινίες ή οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί η Πούμα αυτή τη φορά. Να κάνει υπερήφανο τον Μαρκ Βιβιέν Φοέ που έχασε τη ζωή του πριν από 7 χρόνια μέσα στο γήπεδο και θα βλέπει τους φίλους του από ψηλά…

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Να μπορέσει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των αγώνων με παραδοσιακές ευρωπαϊκές ομάδες όπως Ολλανδία και Δανία, ώστε να καταφέρει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Αν ο Ετό σταματήσει την γκρίνια και παίξει λίγη μπάλα, έχει τύχη.

Ποιον προσέχω: Παίκτης της Λυών πλέον ο Ζαν Μακούν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του. Πολυτάλαντος παίκτης, χρήσιμο εργαλείο στα χαφ, με το τιμημένο 17 του Φοέ στην πλάτη θα τα δώσει όλα για να δικαιολογήσει το θόρυβο γύρω από το όνομά του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *