Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι ομάδες του Μουντιάλ: Νέα Ζηλανδία

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ:

Το ομολογώ, δεν ξέρω πολλά για τη Νέα Ζηλανδία σαν χώρα. Για μένα θα είναι πάντα κάτι σαν οι απολίτιστοι ξάδερφοι των Αυστραλών που μένουν στην εξοχή. Αλλά μην μου πείτε τίποτα για την εθνική τους ομάδα γιατί θα μαλώσουμε. Πώς μπορείς να μην υπολογίζεις την εθνική ομάδα που απέκλεισε στη φάση των προκριματικών ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου όπως τα νησιά Φίτζι, τη Νέα Καληδονία και τη Βανουατού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απέκλεισε στα μπαράζ το Μπαχρέιν. Πώς να μην υπολογίζεις την ομάδα που στην προηγούμενη συμμετοχή της σε Μουντιάλ ξεπέρασε την δική μας του 1994, δεχόμενη 12 γκολ στα 3 ματς του ομίλου;

Το όνειρο: Να μπούνε μέσα οι παιχταράδες κάνοντας το χορό Χάκα και να σκιαχτούν οι αντίπαλοι αποχωρώντας. Έτσι με 3 νίκες η Νέα Ζηλανδία θα περάσει στην επόμενη φάση.

Η ρεαλιστική προσέγγιση: Με Ιταλία, Παραγουάη και Σλοβακία που έχουν κάποια παραπάνω χρόνια στο κουρμπέτι, το πιθανότερο είναι οι Νεοζηλανδοί να αποχωρήσουν και πάλι με 3 ήττες γρήγορα γρήγορα και κανείς να μην τους θυμάται όταν μιλάμε για το Μουντιάλ του 2010. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάρουν έστω μια ισοπαλία θα μείνουν στην ιστορία ως τοπικοί ήρωες, κάτι σαν την Λούσι Λόλες το καμάρι της χώρας που την ξέρουμε όλοι σαν “Ζήνα”.

Ποιον προσέχω: Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας Σέιν Σμέλτζ. Έναν κοσμοπολίτη φορ, αφού έχει παίξει μπάλα στην Μάνσφιλντ, τη Χάλιφαξ και την AFC Γουίμπλεντον (μην μπερδεύεστε, όχι την Μίλτον Κέινς Ντονς, την άλλη…).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010: Οι ομάδες

1 σχόλια σχετικά με το “Οι ομάδες του Μουντιάλ: Νέα Ζηλανδία”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Το θέμα είναι οτι μετά τη μεταπήδηση της Αυστραλίας στην Ασιατική Ομοσπονδία θα την τρώμε στη μάπα σε κάθε μουντιάλ…
    Μην τα χλευάζεις καθόλου τα νησιά Φίτζι… Δίμπαλο τους έριξαν στα προκριματικά…

    http://www.youtube.com/watch?v=XjQ1d8xvP8M

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *