Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι είδε ο Νοτιαφρικάνος

Μια που τέλειωσε η 1η αγωνιστική του Μουντιάλ ας γράψω τι μου άρεσε και δεν μου άρεσε μέχρι τώρα.

Μου άρεσε:

Η Χιλή του Μαρσέλο Μπιέλσα. Τρέξιμο, ωραίοι συνδυασμοί, επίθεση. Πρόβλημα στο να μπει η μπάλα στα δίχτυα που πιθανότατα να στοιχίσει (ειδικά αν δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Σουάσο).

Οι ΗΠΑ ή αλλιώς Τιμ ΓιουΕσΕι. Αθλητική ομάδα, που φαίνεται πολύ δουλεμένη σαν σύλλογος από πρωτάθλημα. Δεν σκίζουν από ποιότητα, αλλά δεν είναι και τσουρουκάδες.

Η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Αυταπάρνηση, τρέξιμο και πολλή προσπάθεια απέναντι στη Βραζιλία. Άξιοι…

Η Γερμανία των μη Γερμανών. Μπορεί οι Αυστραλοί να ήταν τραγικοί, αλλά οι Γερμανοί έδειξαν τρομερή φρεσκάδα και είναι η μοναδική ομάδα που έβαλε την μπάλα κάτω και έπαιξε με κάθετες μπαλιές. Η μοναδική ομάδα που έβγαλε τόσα τετ-α-τετ και που δεν μας έκανε να χασμουρηθούμε.

Η διαιτησία. Σε γενικές γραμμές πάντα. Παρά τους μυστήριους τύπους από τις Σεϋχέλλες και το Ουζμπεκιστάν, πιστεύω ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα λάθη όπως σε άλλες διοργανώσεις.

Δεν μου άρεσε:

Το Μουντιάλ. Από τις διοργανώσεις που έχουμε δει θα δώσει μεγάλη μάχη να μην είναι στις χειρότερες αν συνεχίσει έτσι. Δεν είναι ότι βλέπουμε λίγα γκολ και πολλά under. Είναι ότι ώρες ώρες νιώθουμε ότι το κάνουμε από υποχρέωση (“Μουντιάλ είναι ρε μαλάκα, σε 4 χρόνια θα το ξαναδείς”) και όχι επειδή γουστάρουμε.

Τα “φαβορί”. Η Ολλανδία δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα. Η Βραζιλία πιο στατική και από τον Βραδυποριακό. Η Αγγλία χωρίς έμπνευση. Η Πορτογαλία χωρίς φάση σχεδόν. Η Αργεντινή με πολλή φλυαρία και άμυνα καρμανιόλα. Η Ισπανία με παίκτες που μοιάζουν ξαφνικά τσουρουκάδες στην τελική προσπάθεια. Ιταλία και Γαλλία κάτω του μετρίου. Περιμένουμε 2-3 από αυτές να παρουσιαστούν καλύτερες στη συνέχεια.

Η Ελλάδα. Θυμίζει τελικά την ομάδα του 2008 και όχι του 2004. Τραγικές επιλογές του Ρεχάγκελ και μια ομάδα με κακή άμυνα και αναιμική επίθεση. Ένα γκολ ρε παιδιά… Και έναν βαθμό…

Οι βουβουζέλες. Όχι να το παινευτούμε, αλλά όταν στην Ελλάδα ήταν σχεδόν άγνωστες εμείς εδώ είχαμε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο τον ανένδοτο εναντίον τους. Εντάξει η άσχημη μπάλα, αλλά είναι δυνατόν να υπομένουμε και αυτό το μαρτύριο; Άσε μας λίγο να ακούμε χοντρούς Άγγλους να τραγουδάνε “God save the Queen”. Άσε μας λίγο να γουστάρουμε όπως και το 2006 με το “Vamos vamos Argentina”. Καταφέρνουμε να βλέπουμε σε HD τα παιχνίδια (να’ναι καλά οι Γερμανοί γιατί στη ΝΕΤ προς το παρόν το πιο μεγάλο τεχνολογικό τους επίτευγμα είναι ότι κατάφεραν να βάλουν χρόνο και σκορ στην οθόνη) και ακούμε με Dolby τις μέλισσες; Ήμαρτον…

Η ΝΕΤ. Εντάξει τι να πεις… Καμιά φορά λέω ότι γινόμαστε άδικοι μαζί τους. Μετά ακούω τον Θεοφιλόπουλο και συνέρχομαι.

Ας ελπίσουμε η 2η αγωνιστική να είναι καλύτερη. Ήδη είχαμε 3 γκολ στο πρώτο ματς. Μακάρι…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Τι είδε ο Νοτιαφρικάνος”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    Επική ατάκα θεοφιλόπουλου οταν το πλάνο δείχνει έναν πιτσιρικά να κλαίει επειδή του χάλασε η Βουβουζέλα του,

    – Δεν πειράζει, μια βουβουζέλα λιγότερη….

    Στη συνέχεια και όταν μετά απο 5 λεπτά το πλάνο επανέρχεται στον πιτσιρικά που κλαίει

    – Ε, ας μου πεί κάποιος που έχει ένα περίπτερο να πάω να του πάρω μια βουβουζέλα…

  2. Ο/Η Chris λέει:

    H Germania eklepse tis entypwseis (as htan apenanti sthn Aystralia),egw proswpika ksexwrisa th Xilh. Paixtarades apo tn mesh k brosta, kinhsh, treksimo, taktikh, pressing, eixe ap’ola. Mono kako opws les h dyskolia sto goal. Respect stous “laikous” Voreiokoreates, elpizw na kanoun mia khdeia toulaxiston(sthn portogalia tou axoneytou). Mexri to telos ths 1hs agwnistikhs oloi vlepame mundial apo ypoxrewsh. Apo x8es to vrady apozhmiwnomaste. Oso gia th NET, mono pou den akouw Katsaro-Verniko-Seftelh eimai happy(den paleyontai Lialiatsis/niokolaou, h fwnh tou 2ou einai toso tragikh oso stis eparxiakes metadwseis, einai idios me to paidi pou metadidei tous magnhtoskopimenous agwnes ths Panaxaikhs :P:P)

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Μη χαίρεσαι. Ο Βερνίκος λογικά θα ταξιδέψει αργότερα για να κάνει περιγραφή στις επόμενες φάσεις. Παίζει κι ο Κατσαρός το ίδιο.

    Μου λείπει ο ΓΙΓΑΣ Γερακάρης. Μαζί με Θεοφιλόπουλο θα έκαναν τρομερό δίδυμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *