Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι φοράμε απόψε;

Μπορεί πολύς κόσμος να ασχολείται με ανούσια πράγματα, όπως π.χ. συστήματα ή χταπόδια που προβλέπουν το μέλλον, αλλά αυτοί που ξέρουν από μπάλα γνωρίζουν πού κρίνονται τα παιχνίδια. Δεν είναι λοιπόν μόνο προνόμιο των Άγγλων να κοιτάνε τις γούρικες φανέλες, για όσους δεν το ξέρουν η πάντα έγκυρη Sun είχε δώσει αγώνα για να βάλουν οι Άγγλοι την κόκκινη στολή με τους Σλοβένους (η ίδια στολή χρησιμοποιήθηκε και με τους Γερμανούς βέβαια, αλλά εκεί φταίει ο επόπτης), αλλά και οι Αργεντίνοι έχουν τους δικούς τους σημειολόγους. Μετά την οργή που προκάλεσε το μπλε σορτσάκι που συνδυάστηκε με την παραδοσιακή ριγέ φανέλα (ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα) που τόλμησε η μπιανκοσελέστε να φορέσει με το Μεξικό, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει με τη Γερμανία. Ενώ κόντρα στους αντιπαθείς Άγγλους η δεύτερη εμφάνιση με τα μπλε φέρνει πάντα νίκες και η παραδοσιακή ριγέ ήττες, τα πράγματα αλλάζουν απέναντι στην ομάδα του Λεβ.

Το 1958 η  Γερμανία κατέβηκε με τα παραδοσιακά άσπρα καθώς αρνήθηκε να τα αλλάξει και η Αργεντινή αναγκάστηκε να δανειστεί (!!) στολές από την τοπική Μάλμο. Το κίτρινο δεν έφερε γούρι και παρ’ ότι η Αργεντινή προηγήθηκε, έχασε τελικά με 3-1. Επόμενη συνάντηση το 1966 στην Αγγλία στη φάση των ομίλων. Παραδοσιακές στολές και τελικό αποτέλεσμα 0-0 (από εκεί και η φωτογραφία με τον Λουίς Αρτίμε να μοιάζει με τον Μάξι Ροντρίγκες).

Επόμενο ραντεβού 20 χρόνια μετά στο Μεξικό. Οι Γερμανοί αναγκάζονται να βάλουν τα πράσινα και η Αργεντινή με τις παραδοσιακές τις φανέλες κερδίζει τον τελικό του Μουντιάλ του 1986. Μόλις 4 χρόνια μετά μεταφερόμαστε στην Ιταλία. Στον τελικό οι δυο τους και η Αργεντινή με τα μπλε χάνει 1-0 (έστω και με μουσαντένιο πέναλτυ). Τέλος, πριν 4 χρόνια στο Μουντιάλ της Γερμανίας οι δυο τους και πάλι αντιμετώπες. Η Αργεντινή φοράει τα μπλέ και τελικά αποκλείεται στα πέναλτυ.

Έτσι, αν δείτε τον Μέσσι να φοράει τα μπλε το Σάββατο κλείστε την τηλεόραση και βγείτε καμιά βόλτα… Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Τι φοράμε απόψε;”

  1. Ο/Η ashton λέει:

    έτσι…
    Μια απορία… μάθαμε γιατί φορέσανε τα μπλε σορτσάκια με το Μεξικό;

  2. Ο/Η Nordsee λέει:

    Το χταπόδι τι προέβλεψε;
    Μακάρι να φορέσουν τα μπλε!

  3. Ο/Η formerly known λέει:

    1. Για το ανοσιούργημα με τα μπλε σορτσάκια φταίει ο διαιτητής που τους υποχρέωσε να αλλάξουνε, μια και το Μεξικό φορούσε αυτό άσπρα σορτσάκια και -σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς- κανένα χρώμα των αντιπάλων ομάδων δεν πρέπει να είναι ίδιο. Οπότε αναγκάστηκαν οι καψεροί να φορέσουν τη βασική τους φανέλα, βάζοντας από κάτω τα σορτσάκια της δεύτερης εμφάνισης και προκαλώντας τον οπτικό τραγέλαφο που είδαμε.

    2. “Μπιανκοσελέστε” (ή “Σελέστε” σκέτο) είναι η Ουρουγουάη. Η Αργεντινή είναι “αλμπισελέστε”.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Mπιανκοσελέστε είναι βασικά στα ιταλικά π.χ. Λάτσιο οπότε επί της ουσίας δεν είναι καμία. Μπλάνκο είναι το άσπρο στα ισπανικά. Η Ουρουγουάη είναι σελέστε σκέτο συνήθως και η Αργεντινή αλμπισελέστε όπως σωστά είπες.

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πω πω πω
    Τί φάτσα είν αυτός ο Φριτς που κάνει τάκλιν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *