Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φονιάδες των λαών

Η σημερινή μέρα θα καταγραφεί σαν μια από τις σημαντικότερες εις την σύγχρονη ιστορία του ανθρωπίνου γένους.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως σαν σήμερα, 18 Ιουνίου του 2010, οι Αμερικάνοι για πρώτη φορά αισθάνθηκαν στο πετσί τους τι σημαίνει αδικία. Δράστης ο ρέφερι Κουλιμπάλι από το Μάλι ο οποίος φρόντισε να εκδικηθεί τους αντιπαθητικούς Γιάνκηδες για όσα δεινά έχουν προκαλέσει στην ανθρωπότητα, ακυρώνοντας το πεντακάθαρο γκολ του Εντού, με το οποίο η ομάδα του θα ολοκλήρωνε ένα επικό καμ-μπακ σε βάρος της Σλοβενίας.

Δικαιοσύνη μέσα απ την αδικία δεν υφίσταται βέβαια. Και για την συγκεκριμένη αμερικανική ομάδα ήταν πραγματικά κρίμα, αφού μας προσέφερε το καλύτερο ίσως ημίχρονο ετούτου εδώ του μουντιάλ. Μια ομάδα που χτίστηκε με σταθερά βήματα και που σημειώνει διαρκή πρόοδο χωρίς να αρκείται σε πυροτεχνήματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κοράκια, Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Τάσος Κάκος της Αργεντινής

Την ίδια μέρα που ο πιο διάσημος Έλληνας διαιτητής Τάσος Κάκος έγινε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αναγκάζοντας αυτόν τον άγιο άνθρωπο Σάββα Θεοδωρίδη να μιλήσει για πρώτη φορά στη ζωή του για διαιτητές), ο “κορυφαίος” διαιτητής της Αργεντινής Πάμπλο Λουνάτι (τουλάχιστον για το 2012) μάζευε τα φώτα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Φονιάδες των λαών”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Αδικία να μην περάσει αυτή η ομάδα…

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Η αντίσταση ξεκίνησε από το Μάλι. Έτσι ξεκινάνε όλες οι επαναστάσεις, από μια μικρή πράξη αντίδρασης. Ένας κόσμος χωρίς ιμπεριαλισμό, καπιταλισμό και εταιρειοκρατία είναι εφικτός.

    Κουλιμπάλι φορ λίντερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *