Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βίος και πολιτεία του Κριστιάν Φαμπιάνι

Στους περισσότερους το όνομα Κριστιάν Φαμπιάνι δεν λέει τίποτα. Όσοι παρακολουθούν τα ποστς του Sombrero για την Αργεντινή και δεν τα περνάνε στα γρήγορα ίσως να τον θυμούνται από το ψυχόδραμα του περασμένου Γενάρη, οπού ενώ στη Βέλεζ τον περίμεναν για ιατρικές εξετάσεις αυτός επέμενε να πάει στην αγαπημένη του Ρίβερ, ομάδα της οποίας είναι οπαδός. Ο παίκτης έχει ήδη γίνει ίνδαλμα των οπαδών της Ρίβερ και ο λόγος δεν είναι το ωραίο γκολ της νίκης επί της Ροζάριο:

Είναι η γενικότερη εικόνα ενός θηριώδους τυπάρα για τον οποίο μιλάει όλη η Αργεντινή τις τελευταίες μέρες. Κατ’ αρχήν το βάρος του. Ο ίδιος δηλώνει 97 κιλά, την ίδια στιγμή που από τη Ρίβερ λένε ότι ζυγίζει 102 κιλά. Πόσο λάθος να κάνουν οι ζυγαριές της ομάδας; Το σουλούπι του μόνο για ποδοσφαιριστή δεν μοιάζει και όλοι τον αποκαλούν χοντρό, απ’ ότι φαίνεται όχι άδικα:


Σε αυτό διαφωνεί η μαμά του (τελικά οι μανάδες είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αργεντινή είναι ίδιες) η οποία φορώντας καπέλο του σεφ (δουλεύει κατά διαβολική σύμπτωση σε εστιατόριο) δήλωσε: “Το νινί μου δεν είναι χοντρό, είναι μεγαλόσωμο. Το έχει η οικογένειά μας. Αν χάσει 5-7 κιλά θα χάσει και τη δύναμή του. Τρώει τα πάντα, αλλά προτιμάει τα ζυμαρικά”. Μικρή λεπτομέρεια: η μαμά του είναι Μπόκα και όσο και αν τον λατρεύει, ο Κριστιάν δεν τόλμησε να της χαρίσει φανέλα του της Ρίβερ. Παρά τις δηλώσεις της μαμάς Φαμπιάνι, ο “el ogro” (βγαλμένο από το τέρας του Σρεκ) συνεχίζει να τα ακούει. Ο προπονητής της Ρίβερ Γκοροσίτο (με ίδια κουπ στο μαλλί όπως ο Τάκης Τσουκαλάς) δήλωσε ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί για πολλή ώρα γιατί δεν αντέχει. “Με το βάρος που έχει δεν μπορεί να ξεκινάει τους αγώνες. Αν προσέχει μπορεί να χάνει τρία κιλά την εβδομάδα. Μου λέει ότι τρώει μόνο σαλάτες, αλλά αντί να τρώει μόνο μία, τρώει τρεις. Κι η αγελάδα τρώει γρασίδι όλη την ημέρα, αλλά παραμένει αγελάδα”.

Αριστερά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεξιά μία αγελάδα

Τελευταίος, ο αρχηγός της Βέλεζ Φαμπιάν Κουμπέρο που δήλωσε σχετικά με τον μαϊντανό των καναλιών Κριστιάν: “Όπου και να γυρίσεις τον βλέπεις, έχει γίνει σούπα. Έβλεπα στην τηλεόραση το Ράμπο IV και ξαφνικά βγήκε ο Φαμπιάνι και πυροβολούσε τον Σταλόνε. Έχει γίνει ίνδαλμα γι’ αυτά που λέει, δεν έχει κάνει τίποτα στο πρωτάθλημα της Αργεντινής”.

O Φαμπιάνι δεν το άφησε να πέσει κάτω και απάντησε: “Ο Κουμπέρο καλύτερα να πάει να βγάλει βόλτα τα σκυλιά της δεσποινίδας”. (αναφερόμενος στην μοντέλα και κοπέλα του Κουμπέρο που έχει σκυλάκια). “Είναι τυχερός που γνώρισε μια όμορφη κοπέλα και έγινε γνωστός”. Ο Κριστιάν Φαμπιάνι φαίνεται ενημερωμένος για τη σόου μπιζ. Λίγο καιρό αργότερα αποκλείστηκε από την αποστολή της Ρίβερ γιατί… ένιωθε ενοχλήσεις. Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά αποκάλυψαν ότι τελικά πήγε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του (μετά τα ραβιόλια) Βικτόρια Βανούτσι (που ψάξαμε πολύ για να βρούμε τόσο σεμνή της πόζα).

Το παλμαρέ του σε κατακτήσεις γυναικών είναι πλούσιο (άντρας με κοιλίτσα, είναι καραμελίτσα) σαν παίκτΟΥ αντίθετα, είναι αρκετά φτωχό. Τρεις θητείες στην Λανούς, πέρασμα από την Παλεστίνο της Χιλής, την Μπεϊτάρ στο Ισραήλ και τέλος την Κλουζ της Ρουμανίας πριν επιστρέψει στη Νιούελ’ς και τώρα πάει στη Ρίβερ. Οι οπαδοί της Ρίβερ τον λατρεύουν ήδη, αλλά μένει να δούμε αν θα τους δικαιώσει. Σίγουρα όχι πάντως με χαμένα γκολ όπως το παρακάτω απίστευτο:

Ταν-ταν-ταν-ταν. Ταν-ταν-ταν-ταν.

Ο Κριστιάν Φαμπιάνι πάντως δεν φαίνεται να χαμπαριάζει από τους οχτρούς του. Συνεχίζει να επιμένει ότι απλά είναι μεγαλόσωμος, είναι άλλωστε 1.89, και ότι μόλις 3-4 κιλά παραπάνω έχει που δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο. Και συνεχίζει να προκαλεί τον κόσμο, όπως τους οπαδούς των Αρχεντίνος Τζούνιορς το γήπεδο των οποίων αποκάλεσε μικρό. Οι ίδιο δεν το άφησαν να πέσει κάτω και σήκωσαν πανό που έγραφε: “Φαμπιάνι το γήπεδο δεν είναι μικρό, εσύ είσαι χοντρός”.

Όταν στην Λανούς είχε καταφέρει να αποβληθεί τρεις φορές σε πέντε παιχνίδια, έστησε μια υπερ-παραγωγή μετά από ιδέα ενός δημοσιογράφου, όπου και καλά μετανιωμένος εμφανίστηκε σε μια εκκλησία ζητώντας συγχώρεση για τις αμαρτίες του. Κάπου στο κορμί του έχει τατουάζ, ακόμα ενός ανθρώπου με πολλά κιλά, του Ρονάλντο. Μόνο που τα πολλά κιλά είναι και η μοναδική τους ομοιότητα. Ο “Όγκρο” Φαμπιάνι θα μπορούσε να είχε γίνει ένα αρκετά χρήσιμο φορ, ο ίδιος επέλεξε την καλή ζωή και να μας δίνει θέματα να διασκεδάζουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ξεχωριστή στιγμή του Τζόντζο Σέλβι

  Ο Τζοντζο Σέλβι έχει μόλις σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ μέσα στο Άνφιλντ. Ο Τζοντζο Σέλβι σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο Τζοντζο Σέλβι αρνείται χαρακτηριστικά να το πανηγυρίσει. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον χειροκροτούν. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο μεγάλη καριέρα θα κάνει τα επόμενα χρόνια ο Σέλβι, ούτε αν θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε κι άλλη φορά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο καλά ξέρεις το Μπόκα-Ρίβερ;

To 2016 το διάσημο περιοδικό FourFourTwo έκανε μια λίστα με τα 50 σπουδαιότερα ντέρμπι του κόσμου και το τοποθέτησε στην πρώτη θέση. Σε μια αντίστοιχη λίστα της Daily Mirror βρέθηκε ξανά στην κορυφή. Η Daily Telegraph χαρακτήρισε την αντιπαλότητα των δυο ομάδων ως τη μεγαλύτερη στον κόσμο.  Το 2004 η αγγλική εφημερίδα ‘Observer’ έκανε λίστα με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Βίος και πολιτεία του Κριστιάν Φαμπιάνι”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τα ταν τα ταααααααααν

    χα χα χα χα χα

  2. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Πως δεν ήρθε ακόμα στον ΠΑΟΚ με τέτοιο βιογραφικό;;;

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Πάντως κι εγώ θα τον πήγαινα βόλτα το σκύλο της συγκεκριμένης δεσποινίδας… Την αξίζει τη θυσία :))

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *