Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η φαντασία ενός 19χρονου

Αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτω των 19 ετών. Η αήττητη – τι πρωτότυπο – Ισπανία, αντιμετωπίζει τα μελλοντικά αστέρια της Ιταλίας:
Το ’16’ των Ισπανών κερδίζει πέναλτι, με το σκορ στο 2-0. Το ’16’ των Ισπανών, ζητάει επίμονα από τον προπονητή του να το εκτελέσει. Το ’16’ των Ισπανών παίρνει φόρα. Το ’16’ των Ισπανών φτάνοντας στην μπάλα ρίχνει το βάρος στο αριστερό και σηκώνει το δεξί για αντιπερισπασμό, όπως κάθε ήρωας δράσης που σέβεται τον εαυτό του και τον κλάδο και ξέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποπροσανατολίσεις έναν ηλίθιο φρουρό του Κακού είναι να οδηγήσεις την προσοχή του αλλού, συνήθως μ’ ένα ..πετραδάκι. Το ’16’ των Ισπανών σουτάρει τελικά με το αριστερό αφήνοντας τον τερματοφύλακα καρφωμένο ακόμα στο δεξί του πόδι.

Το ’16’ των Ισπανών είναι ο Ezequiel Calvente, παίζει στην Μπέτις και σήμερα έγραψε το όνομα του στην ιστορία του παιχνιδιού, με καθόλα νόμιμο τρόπο σε αντίθεση με το πέναλτι ‘paradinha’, κερδίζοντας αμέτρητα εγκωμιαστικά σχόλια από τον ξένο τύπο (όπως “ιδιοφυής”, “θρασύς” κτλ.). Κι όλα αυτά σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Μια ηλικία που στην Ελλάδα συνήθως σου επιτρέπει να γίνεις “μεγάλο ταλέντο” κάνοντας απλά κανένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και μπαίνοντας δυνατά στις κόντρες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το τέλος της κυριαρχίας των Ούγγρων και η “κατάρα” του Γουάνκντορφ

Στις 29 Οκτωβρίου του 1956 η Ουγγρική Χόνβεντ, έχοντας στο τιμόνι τον τεράστιο Ζένο Κάλμαρ, ταξίδεψε στην Βασκωνία για να αγωνιστεί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι Ούγγροι έσφυζαν από ταλέντο. Επίσης είχαν την τύχη να διαθέτουν τρεις εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της εποχής. Μιας εποχής γεμάτης από […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον παντοτινό νικητή Ερίκ Αμπιντάλ

15 χρόνια καριέρας με θητεία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, πολλές διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δύο κατακτήσεις του Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τις μεγαλύτερες νίκες του τις πέτυχε μόνος του, και μάλιστα δύο φορές, απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να γεφυρώσει οπαδικά μίση, όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *