Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μετα-Μουντιαλικό Σύνδρομο

Όταν για έναν ολόκληρο μήνα ρυθμίζεις τα ραντεβού σου με βάση το πρόγραμμα του Μουντιάλ και δέχεσαι διπλές και τριπλές δόσεις ποδοσφαίρου μέσα σε 8-9 ώρες, η επιστροφή στην παλιά κλασσική ρουτίνα δεν μπορεί να είναι τόσο απλή. Σε μερικές ακραίες περιπτώσεις φτάνεις στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ύπαρξης και αισθάνεσαι ότι σου λείπουν οι βουβουζέλες, ο Καραγκούνης, ο Ντομενέκ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Θεοφιλόπουλος και τα ‘μικροσκοπικά υπέροχα ανθρωπάκια’ του. Το θετικό είναι ότι δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Tomas Chamorro-Premuzic – που μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης-επιστήμονας του Σύμπαντος, όπως κάποιος θεούλης στο παρελθόν που προσπαθούσε να μας πείσει ότι αν αλλάξουμε όλοι μαζί την ώρα στα ρολόγια μας θα επηρεαστεί το κλίμα του πλανήτη, αλλά η φύση της ενημέρωσης είναι τέτοια που το όνομα του και μόνο προδίδει κύρος και εγκυρότητα στο κείμενο –  το 40% των Άγγλων ποδοσφαιρόφιλων ‘κινδυνεύει’ από μετά-Μουντιαλική κατάθλιψη λόγω κυρίως της έντασης με την οποία παρακολούθησαν την διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το ερωτηματολόγιο του Dr.:

During the 2010 World Cup South Africa, the average British male thought about football 43 times a day, watched nearly 30 hours of the sport on TV and spent over £400 on World Cup merchandise and entertainment, causing psychologists to warn that up to 40% the UK’s football fanatics are at risk of developing PTD (Post Tournament Depression).

After studying the behaviour of football fans and the survey findings, renowned Psychologist Dr. Tomas Chamorro-Premuzic has categorised the World Cup as a genuine addiction for many men and predicts a widespread emergence of men suffering from P.T.D. – a new psychological state associated with the ‘come down’ experience which follows the adrenaline-fuelled month of World Cup action.

• 62% admitted that every social conversation they engaged in revolved around football

• 36% lied to a partner or boss regarding their whereabouts to watch matches in the pub

• 21% missed or turned up late for important appointments due to watching games on TV

• 15% abstained from sex or cancelled a date to avoid not missing a key match

• 6% experienced relationship breakdowns during the tournament.

Το καλό για τους Άγγλους είναι ότι σ’ έναν μήνα ξεκινάει η Πρέμιερ Λιγκ. Το κακό για τους Έλληνες είναι ότι κάπου στα τέλη Αυγούστου ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ της Αριστεράς και της Προόδου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μετα-Μουντιαλικό Σύνδρομο”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    XAXAXAXAXA lol για το τελευταιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *