Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Νευράκια…

Και τελικά η “έκπληξη” έγινε και πέρασε η Ολλανδία. Και τελικά ο “σοβαρός” Ντούνγκα τα ακούει επειδή έχασε ένα ματς και φεύγει από την  Εθνική. Κι όμως η Βραζιλία μπήκε δυνατά. Με συνδυασμούς, χωρίς να κινδυνεύει, με απίστευτη μίρλα στον Γιαπωνέζο (που αργότερα απέδωσε όταν αυτός δεν έβγαλε 2η κίτρινη στον Μπάστος), με 2-3 κλωτσιές στον Ρόμπεν για να του κοπεί ο τσαμπουκάς και με ένα ωραίο γκολ.

Και πάνω που λες “τώρα θα μαζέψει η Ολλανδία κι άλλα” και βλέπεις να χάνει ευκαιρίες η Βραζιλία, το δεύτερο ημίχρονο είναι αλλιώς. Πρώτο τόσο σοβαρό λάθος στην καρδιά της άμυνας της Βραζιλίας και μετά κατάρρευση. Νεύρα, νεύρα και νεύρα για μια ομάδα που δεν ξέρει να χάνει και δεν γουστάρει να συναντάει αντίσταση. Η Ολλανδία δεν έπαιξε μπαλάρα, έβγαλε όμως στο γρασίδι χαρακτήρα και μια φανέλα με πολύ βάρος. Δεν σκιάχτηκε από τη Βραζιλία και αυτό τις έδωσε ελπίδες για νίκη. Τις οποίες ελπίδες ήρθε να αυξήσει ο εξαιρετικά ανόητος Μέλο. Ο Ντούνγκά δεν είχε και τόσες επιλογές στη συνέχεια πιστεύω, η Βραζιλία δεν είχε αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι της και η Ολλανδία από την άλλη δεν καθάριζε το ματς με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία μέχρι το τέλος.

Τώρα η Βραζιλία γυρίζει σπίτι της, η Ολλανδία περιμένει την κουρασμένη και με απουσίες Ουρουγουάη και στο μυαλό των Ολλανδών ίσως στριφογυρίζει η εκδίκηση για τους 2 χαμένους τελικούς. Γερμανία (πιθανότερο) ή Αργεντινή. Αν και προσωπικά βλέπω την Ισπανία να έχει συνέλθει… Οι σημερινοί προημιτελικοί μπορεί να μην είχαν σούπερ μπάλα, είχαν όμως συγκινήσεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Νευράκια…”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Συμφωνώ σε όλα εκτός απ την πρόβλεψή σου γιά την έκβαση του αγώνα Γερμανίας – Αργεντινής.
    Ανεξάρτητα απ το γεγονός ότι είναι ένα ντέρμπυ, νομίζω πως από σήμερα το απόγευμα οι Αργεντίνοι θα αισθάνονται και πιό απελευθερωμένοι ψυχολογικά.
    Οπως και να το κάνεις, ο αποκλεισμός της Βραζιλίας τους αφαιρεί άγχος 😉

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν νομίζω ότι το κοιτούσαν έτσι. Μιλάμε για 2 παιχνίδια ακόμα (με δύσκολους αντιπάλους) ώστε να αντιμετώπιζαν τη Βραζιλία. Θα συμφωνούσα αν ήταν να συναντηθούν στα ημιτελικά, αντί για το Ισπανία-Παραγουάη.

    Όσο για το αυριανό, νομίζω ότι η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά ομάδα με δυνατά άκρα και φοβάμαι ότι θα υποφέρει πολύ αμυντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *