Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η άσχετη ρεπόρτερ κι ο διάσημος ποδοσφαιριστής

Η Λάουρα Ασκούρα με τ’ όνομα είναι μια ηθοποιός από την Αργεντινή. Εκτός από ηθοποιός όμως συνεργάζεται με το αθλητικό κανάλι ESPN (έρχονται οι άσχετες και μας παίρνουν τις δουλειές). Θα περίμενε κανείς βέβαια η κοπέλα να ξέρει από ποδόσφαιρο, έστω κάποια στοιχειώδη πράγματα, δυστυχώς όμως είναι άσχετη. Η (κατά τ’ άλλα) συμπαθέστατη Λάουρα πήγε στην πόλη Ροσάριο ώστε να κάνει ρεπορτάζ στις ακαδημίες της Νιούελ’ς, με σκοπό να δει τα παιδιά που ακολουθούν τα βήματα του Λιονέλ Μέσσι μια που ο Λίο ξεκίνησε από εκεί.  Η συνέχεια στο βίντεο παρακάτω (αξίζει):

Η ηθοποιός-δημοσιογράφος κάνει τον πρόλογό της και λέει ότι θα ήθελε να ακούσει τις γνώμες των γονιών που βλέπουν τα καμάρια τους να παίζουν ποδόσφαιρο. Η Λάουρα βλέπει έναν τύπο αδύνατο και με μεγάλη μύτη να κάθεται μόνος του και τον πλησιάζει. Σου λέει κανένας κακομοίρης γονιός θα είναι. Κάθε Αργεντίνος ποδοσφαιρόφιλος αναγνωρίζει το πρόσωπο του Ρολάντο Σκιάβι, ενός ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Αργεντινής, 2 Σουνταμερικάνα, 2 Λιμπερταδόρες, 1 Διηπειρωτικό και έχει παίξει 10 χρόνια συνολικά πάνω κάτω στην Μπόκα. Α ναι. Και παίζει σε θεϊκές διαφημίσεις.

Η Λάουρα δεν τον ξέρει…

Η πρώτη αφοπλιστική ερώτηση είναι: “Σας αρέσει το ποδόσφαιρο;”. Εκεί σε αυτά τα κρίσιμα νανοσεκόντ που το μυαλό του Σκιάβι σκέφτεται αν πρέπει να χτυπήσει την αφελή κοπελίτσα, ο “Φλάκο” παίρνει τη σωστή απόφαση (Decisions και Composure 20 στο Μάνατζερ θα του έβαζα) και αποφασίζει να παίξει λίγο. “Δεν μου αρέσει τόσο να βλέπω, προτιμώ να παίζω” απαντάει ο Ρολάντο. Η Λάουρα ενθουσιάζεται και τον ρωτάει “Α… Να παίζεις; Με φίλους ε;”.

Ο Σκιάβι το έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα γλιτώσει. “Ναι με φίλους, τα σαββατοκύριακα” απαντάει ειλικρινά (αν και έχει παίξει και μεσοβδόμαδα άπειρες φορές). Η γλυκούλα Λάουρα δεν σταματάει: “Σε μια άλλη ζωή θα σου άρεσε να ήσουν ποδοσφαιριστής;“. Ο Σκιάβι σφίγγεται να μη γελάσει και απαντάει: “Θα μου άρεσε να ήμουν τενίστας“, αλλά η επόμενη ερώτηση είναι ζόρικη. “Και με τι ασχολείσαι;” “Είμαι παίκτης του γκολφ” έρχεται η απόκριση, η πρώτη αναληθής.

Intermission. Το κανάλι που δείχνει το αποτυχημένο ρεπορτάζ, μας θυμίζει την παρουσίαση του Παλέρμο σε μια άλλη εκπομπή από μία ευτραφή μποτοξαρισμένη κυρία (σαν πολύ χοντρή Σόφη Ζανίνου ή σαν την Μενεγάκη όταν θα κάνει ακόμα εκπομπή σε 20 χρόνια) που ενημερώνει το κοινό της ότι ο Παλέρμο έχει σκοράρει 220.000 γκολ στην Μπόκα.

Συνέχεια στο ρεπορτάζ… “Σαν Ροσαρίνος έχεις δει ποτέ εδώ τον Μέσσι;”. Ο Σκιάβι φαίνεται ειλικρινής και πάλι και της λέει ότι τον γνώρισε, αλλά σε άλλο μέρος. Τον γνώρισε στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αργεντινής όπου… “τον είχαν καλέσει κάτι φίλοι”. Η συμπαθής, αλλά άσχετη Λάουρα κοιτάζει την κάμερα με έκπληξη και αρχίζει να στροφάρει. “Είσαι μήπως ποδοσφαιριστής; Θα ήταν πιθανό να είσαι και να μην το ξέρω” λέει με ειλικρίνεια. Ο Ρολάντο δεν θέλει να χαλάσει το κέφι της κοπέλας και ευγενικά της απαντάει: “Όχι, όχι…”

Ένα βαρετό ρεπορτάζ μπαίνει στο πάνθεον της αργεντίνικης τηλεόρασης…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα ευλογημένα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Για αρκετούς το ποδόσφαιρο είναι μία θρησκεία. Το γήπεδο ένας ναός. Οι παίκτες θεοί και άγιοι. Και μερικές φορές γίνονται θαύματα. Ειδικά στη Λατινική Αμερική, εκεί που η θρησκεία και το ποδόσφαιρο συχνά μπερδεύονται. Αυτή είναι η ιστορία του Χουάν Μανουέλ Μπαθούρκο (ή Μπασούρκο ανάλογα με το μέρος), ενός Βάσκου που γεννήθηκε το 1944. Ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το φαβορί και οι άλλοι δύο

Στην Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο δεν σταματά. Το Κόπα Αμέρικα είναι παρελθόν, αλλά τα πρωταθλήματα και κυρίως το Κόπα Λιμπερταδόρες συνεχίζονται κανονικά. Φτάσαμε πλέον στα ημιτελικά του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο βήμα. Πρώτα η Ρίβερ Πλέιτ που την Τρίτη το βράδυ δικαιολόγησε τον τίτλο του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η άσχετη ρεπόρτερ κι ο διάσημος ποδοσφαιριστής”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    χαχαχαχαχαχχχ, φοβερός τύπος ο Σκίαβι, οι απαντήσεις ήταν καταπληκτικές, είναι και ευγενικός χωρίς να την προσβάλλει αλλά φαίνεται ότι το διασκεδάζει πολύ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *