Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ρονάλντο Γκιάρο, ετών 36

Όταν κατέφτασε στην Θεσσαλονίκη το 2007 είπαμε ότι ήρθε για να “κολλήσει ένσημα” πριν γυρίσει στην φαμίλια στο Σάο Πάολο όπου θα μπορούσε να γεράσει με την άνεση του, παίζοντας στις παραλίες με τους υπόλοιπους βετεράνους της Σελεσάο. Όλη την χρονιά, η αμυντική διάταξη ξεκινούσε απ’ αυτόν.

Το καλοκαίρι του 2008 είπαμε ότι επειδή τα χρόνια είναι βάρος στην ωμοπλάτη και η ταχύτητα ένα μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με τον Χρόνο ο Γκιάρο θα είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση για τα σέντερ μπακ κι ένας ώριμος καθοδηγητής (όπως ήταν με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο) στις προπονήσεις. Όλη την χρονιά, η αμυντική διάταξη ξεκινούσε απ’ αυτόν.

Πέρσι είπαμε ότι επειδή τα 35 είναι μια ηλικία που δεν συμβαδίζει με την έννοια ’90λεπτο έντονης σωματικής δραστηριότητας’ ο Γκιάρο θα βοηθήσει όσο μπορεί στα 10-15 παιχνίδια που θα αντέξει να βγάλει χωρίς τραυματισμούς. Όλη την χρονιά, η αμυντική διάταξη ξεκινούσε απ’ αυτόν.

Αύγουστος του 2010, ο Ρονάλντο Γκιάρο οδεύει, εδώ και τρεις μήνες, ολοταχώς προς τα 37 του χρόνια αλλά εμείς πλέον βγάζουμε τον σκασμό. Γιατί όταν τον βλέπεις πως τοποθετείται στον χώρο πριν καν φτάσει η μπάλα στον προσωπικό του αντίπαλο, που εξ ανθρώπινης φύσεως είναι πάντα πιο γρήγορος απ’ αυτόν, καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές ο συνδυασμός ποδοσφαιρικής ευφυίας και εμπειρίας μπορούν να αντικαταστήσουν με ικανοποιητική (για το Ελληνικό πρωτάθλημα) επιτυχία, την απουσία της ταχύτητας και της επιτάχυνσης. Και όταν τον βλέπεις, με 36 βαθμούς Κελσίου κι ενώ όλοι οι παίκτες και των δυο ομάδων έχουν πάει στον πάγκο για να πιουν νερό και να δροσιστούν κατά την διάρκεια του τάιμ αουτ, να κάθεται ολομόναχος μέσα στον ήλιο, όρθιος με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την επανέναρξη του αγώνα, τότε απλά ξέρεις ότι και αυτή η παράγραφος δεν μπορεί να έχει άλλη κατάληξη: Όλη την χρονιά, η αμυντική διάταξη θα ξεκινάει απ’ αυτόν!

Επειδή όμως αυτός – γαμώ την γκαντεμιά μας και τα μπαλάκια σας -, δεν έχει καμία σχέση με τους αντιπάλους του Ελληνικού πρωταθλήματος, κύριοι της διοίκησης βρείτε έναν τρόπο να ενισχύσετε άμεσα την προβληματική άμυνα της ομάδας, πριν πατήσει το υπερ-προικισμένο ποδάρι του στο αήττητο εδώ και 22 Ευρωπαϊκά παιχνίδια Χαριλάου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, Άρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

25 Μαρτίου 1914 – 25 Μαρτίου 2013

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη στον κόσμο – η οποία πιθανόν, κατά βάθος, να οφείλεται στην φύση της σύγχρονης κοινωνίας που προωθεί την επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και ανυψώνει τον κοινωνικό μιμητισμό και την αποδοχή οποιασδήποτε ιδέας χωρίς ιδιαίτερο εγκεφαλικό ζόρισμα – ότι η σημαντικότερη στιγμή της οπαδικής πορείας ενός ανθρώπου, αυτή που οφείλει να μνημονεύει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι μικροί σηκώνουν κεφάλι

Ένα από τα στοιχεία που κάνει το ποδόσφαιρο τον “βασιλιά των σπορ” είναι και το γεγονός ότι (ακόμα και στις μέρες μας, που η ψαλίδα μεταξύ των οικονομικά δυνατών και αδυνάτων ομάδων μεγαλώνει) ο ‘μικρός’ μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τον ‘μεγάλο’, ένα στοιχείο που αναμφίβολα χαίρει μεγάλης εκτίμησης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Ρονάλντο Γκιάρο, ετών 36”

  1. Ο/Η dentaris λέει:

    Η δευτερη χρονια του ηταν μιση…
    Για μενα ομως το βασικο χαρακτηριστικο του Γκιαρο ειναι οτι βελτιωνει τον εκαστοτε παρτενερ του στο κεντρο της αμυνας,αλλα και ειναι παραδειγμα για τους υπολοιπους συμπαικτες του.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Έτσι ακριβώς. Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος της θεαματικής βελτίωσης του Αβραάμ πριν φύγει, οφείλεται σίγουρα στην συνεργασία του με τον Γκιάρο.

    Έχεις δίκαιο για την 2η χρονιά. Δεν θυμόμουν ότι έλειψε σε τόσα ματς.

  3. Ο/Η Ice λέει:

    Λέγανε ότι θα κόψει και τη μπάλα τότε, αν θυμάσαι.
    Τελικά πήγε ο Νασούτι στην Τουρκία, ή χάλασε η μεταγραφή;

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αριστερο μπακ χθες

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά Ice. Στην αρχή είπανε ότι χάλασε και μπήκε η ΑΕΚ στο κόλπο. Μετά ότι τα βρήκαν οι Τούρκοι με την Ρίβερ. Τώρα πάλι ότι αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

    Αν τελικά δεν πάει Τουρκία νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν δεν βρεθεί τρόπος να επιστρέψει, έστω και δανεικός.

    Όσο για αριστερό μπακ, το θεωρώ δεδομένο ότι θα αποκτηθεί. Γιατί αν δεν αποκτηθεί, τότε δεν μιλάμε για απλό λάθος, αλλά για έγκλημα!

  6. Ο/Η apostolos λέει:

    καλές οι θέσεις που έχει ελλείψεις η ομάδα (σέντερ-μπακ, αριστερό μπακ – αν και ο Μίσελ τελικά θα αποδειχθεί καλή μεταγραφή -, επιθετικός -γιατί με 3 μόνο δεν βγαίνει η χρονιά) αλλά αν χρειάζεται μία μεταγραφή είναι αυτή ενός παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Που θα πάρει ένα ματς μόνος του όταν σκουρύνουν τα πράγματα. Που θα ξεκλειδώσει άμυνες “Καβάλας” – 11 πίσω από την μπάλλα -. Μια τέτοια θα ήταν ας πούμε ο Κλέϊτον (ευσεβής προσωπικός πόθος). Όχι άλλοι ρολίστες (ας είναι backup του Μίσελ ο Αγτζίδης ας πούμε).

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Νασούτι μάλλον καταλήγει Τουρκία, πρέπει να τα βρήκαν με τη Ρίβερ.
    Ο Κλέιτον νομίζω ότι είναι πρώην ποδοσφαιριστής…

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Τελικά το πολύ μεγάλο λάθος που έλεγα για τον Νασούτι έγινε πραγματικότητα. Κρίμα.. Θέλω να πιστεύω ότι δεν φταίγαμε εμείς που δεν προχώρησε.

    @apostolos, δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να κινηθεί η ομάδα για μεσοεπιθετικό με το 4-4-2 που εφαρμόζει φανατικά. Δεν υπάρχει θέση για παίκτη τύπου Κλέιτον σ’ αυτό το σύστημα, εκτός αν του δώσεις την θέση του ενός επιθετικού και αφήσεις τον Κόκε στον πάγκο (μηδενική πιθανότητα). Το θέμα είναι να προλάβει η διοίκηση μέσα στις λίγες μέρες που έμειναν να μπαλώσει τις αμυντικές τρύπες και να βρει μια ακόμα λύση για την επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *