Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το καλοκαίρι της τεστοστερόνης

Έχω την εντύπωση ότι φέτος το καλοκαίρι έχει πέσει πολύ ξύλο. Ξύλο μεταξύ γυναικών οπαδών της Βραζιλίας και της Χιλής, ξύλο σε φιλικά μεταξύ παικτών όπως έγινε με την ομάδα της ΑΕΛ, αλλά και σε ξένα φιλικά όπως το Κάλιαρι-Μπαστιά. Ξύλο στην Καλλιθέα μεταξύ οπαδών και του προπονητή της ίδιας ομάδας (!!), αλλά και ξύλο στο μπάσκετ σε φιλικό εθνικών ομάδων που χρησιμοποιήθηκε μέχρι και καρέκλα.

Είχαμε αναφερθεί και στο ξύλο που έπεσε στον τελικό του Λιμπερταδόρες μεταξύ της Ιντερνασιονάλ και της Τσίβας Γουαδαλαχάρα και παρ’ ότι πέρασαν κάποιες μέρες αξίζει να πούμε λίγο την… υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν πριν την έναρξη του αγώνα όταν και η φιλαρμονική του Πόρτο Αλέγκρε (πλάκα κάνω, δεν ξέρω ποιοι ήταν) άρχισε να παιανίζει τους δυο ύμνους των χωρών, κάτι που δεν συνηθίζεται σε αγώνες συλλόγων στην Ευρώπη, αλλά στο Λιμπερταδόρες το βλέπουν αλλιώς.

Η μπάντα που παίζει τα πάντα εκτός από αρκετά ξεκούρδιστη έκανε και ένα μεγάλο λάθος. Έπαιξε το… radio edition του μεξικάνικου ύμνου και ούτε καν… Μετά από 22 περίπου δευτερόλεπτα του ύμνου απλά σταμάτησαν. Τώρα είτε δεν ξέρανε τη συνέχεια, είτε βαρέθηκαν, ποιος ξέρει. Αν δείτε τις φάτσες των αναπληρωματικών Μεξικάνων θα καταλάβετε. Στο καπάκι άρχισαν τον βραζιλιάνικο εθνικό ύμνο.

Οι Μεξικάνοι το θεώρησαν ως εθνική προσβολή και για αντεκδίκηση ο Μπόφο Μπαουτίστα φεύγει από την παρατεταγμένη εντεκάδα και αρχίζει να κάνει ασκήσεις ζεστάματος την ώρα που παίζει ο βραζιλιάνικος εθνικός ύμνος, κάτι το οποίο κάνουν και ορισμένοι συμπαίκτες του (κάπου στο 1.20′) ξεσηκώνοντας τους Βραζιλιάνους οπαδούς. Το ίδιο κλίμα συνεχίστηκε και μέσα στο παιχνίδι με αρκετά χτυπήματα (κυρίως από τους Μεξικάνους) και το αποκορύφωμα ήταν μετά το τέλος του αγώνα όπου έγινε ροντέο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μεξικάνοι υποστηρίζουν ότι κάποιος φίλαθλος που μπήκε μέσα χτύπησε έναν παίκτη τους (πιθανώς να έγινε κι έτσι μια που υπάρχει φωτογραφία που το δείχνει) και αυτό ήταν η αφορμή για τα όσα ακολούθησαν:

Πρωταγωνιστής κι εδώ ο τιτανοτεράστιος Μπόφο Μπαουτίστα, που σαν τον Κρίστιτς είχε κι αυτός το δικό του φονικό όπλο μια πατερίτσα (!!). Το εντυπωσιακό είναι ότι την ζήτησε από συμπαίκτη του που αποχωρούσε για τα αποδυτήρια και έμεινε με την μία πατερίτσα με αποτέλεσμα να φύγει κάνοντας κουτσό…

Μέχρι να φύγει κι ο Αύγουστος λοιπόν, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί γιατί το κλίμα είναι παγκοσμίως τεταμένο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Φήμη

Στην αρχαία Ρώμη όταν ένας στρατηγός ή αυτοκράτορας επέστρεφε από κάποιο στρατιωτικό θρίαμβο όλη η πόλη έβγαινε στους δρόμους για να τον προϋπαντήσει και να τον αποθεώσει. Όπως ισχυρίζεται ο Τερτυλλιανός στο έργο του ‘Απολογητικός’, σ’ εκείνη ακριβώς την στιγμή της υπέρτατης επιτυχίας και δόξας ένας σκλάβος τοποθετούνταν πίσω ακριβώς από τον θριαμβευτή με μοναδικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ξεχασμένη ιστορία του Ελένο ντε Φρέιτας

“Συνέβη το 1947. Έπαιζαν η Μποταφόγκο με τη Φλαμένγκο στο Ριο ντε Τζανέιρο. Ο Ελένο ντε Φρέιτας, επιθετικός της Μποταφόγκο με χαρακτηριστικά τσιγγάνου, πρόσωπο Ροδόλφο Βαλεντίνο και διάθεση λυσσασμένου σκύλου, είχε τη πλάτη γυρισμένη στο τέρμα. Η μπάλα του ήρθε από ψηλά. Τη σταμάτησε με το στήθος και γύρισε χωρίς να την αφήσει να πέσει. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Το καλοκαίρι της τεστοστερόνης”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Έχουμε μάθει γιατί το οξύθυμο παλικαράκι με το ξανθό το μαλλάκι φοράει στα ματς μόνο ένα γάντι; Από μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάποιο ..σοβαρό λόγο.

    Γιατί με το άσπρο χειρουργικό γαντάκι στο 1ο παιχνίδι ήταν βγαλμένος από θρίλερ του Χάνεκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *