Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σωστά κατάλαβες

Λοιπόν φίλε αναγνώστη …

Εσύ που επιθυμείς κάποια μέρα να δεις καλύτερο ποδόσφαιρο σ αυτή τη ρημαδοχώρα

Εσύ που νομίζεις πως το κατέχεις το τόπι και που κρύβεις ένα μικρό (ή μεγάλο) προπονητή μέσα σου τι κατάλαβες απ το χθεσινό παιχνίδι της Μπάρσα με τον Παναθηναϊκό;

Αν κατάλαβες τα παρακάτω

α) Πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς πάθος

β) Πως παρασεβάστηκε την Μπαρσελόνα

γ) Πως ο Λέτο δεν βοηθούσε τον Βύντρα

δ) Πως ο Κατσουράνης ήταν αδιάφορος

ε) Πως η ομάδα είναι αγύμναστη και δεν έχει φυσική κατάσταση

στ) Πως χρειάστηκε να μπει ο Καραγκούνης για να ρίξει καμιά κλωτς(ι)ά και να τον νοιώσουν οι παίκτης του Γκουαρντιόλα,

είσαι στο σωστό δρόμο

Ελληνα κακομοίρη που νομίζεις πως με μερικά ψευτομερεμέτια της κακιάς ώρας θα κοντράρεις ένα ποδοσφαιρικό σύστημα θεμελιωμένο εδώ και 50 χρόνια.

Καημένε Ελληνα που χαίρεσαι γιατί τουλάχιστον δεν έφαγες 7, αλλά κι εσύ που φαντασιώνεσαι πως αν ήταν η ομάδα σου στη θέση του Παναθηναϊκού θα τα πήγαινε καλύτερα, κοίτα να βρεις ένα τρόπο να βλέπεις καλό ποδόσφαιρο κάθε βδομάδα κι όχι στη χάση και στη φέξη.

Το ξέρω πως δεν φταις μόνο εσύ.

Πως μια το Κόνεξ, μια η Νόβα, είσαι υποχρεωμένος να τα σκας για να δεις καμιά ομάδα που να αλλάζει πάνω από 5 σωστές πάσες μαζεμένες κι όχι αυτή τη μαλακία τη Σουπρολίγκα που το μόνο ενδιαφέρον που έχει είναι να μετράς κάθε βδομάδα τις πατάτες των διαιτητών.

Εχεις ξεχάσει τι σημαίνει μπάλα ρε κατακαημένε Ελληνα λεβέντη τσολιά.

Κι έτσι όπως σ έχουν καταντήσει, δεν μπορείς ούτε καν να απαιτήσεις κάτι καλύτερο απ αυτό που έχεις.

Το χειρότερο πάντως που σου συνέβη χθες το βράδυ φουκαριάρη Ελληνα φίλαθλε, είναι που γούρλωσες τα μάτια και νόμιζες πως αυτή η Μπάρσα που έβλεπες είναι διαστημική ομάδα.

Αν την παρακολουθούσες πιο συχνά κατακαημένε άτυχε Ελληνα φίλαθλε, θα καταλάβαινες πως αυτή η Μπάρσα που έβλεπες χθες το βράδυ, για τα δικά της δεδομένα, ήταν μια κακή Μπάρσα. Μια Μπάρσα με αργό ρυθμό και φλυαρία.

Μια Μπάρσα που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τρώει γκολ στην πρώτη αντεπίθεση που δέχεται.

Μια Μπάρσα η οποία ακόμα παίζει χωρίς σέντερ φορ.

Μια Μπάρσα στην οποία δεν φαίνεται να μπορεί ο Ινιέστα να παίξει δίπλα στον Τσάβι.

Μια Μπάρσα που αν δεν βελτιωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει νικηφόρα απ το Καλντερόν και κινδυνεύει να μείνει αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του πρωταθλήματός από πολύ νωρίς.

Απ αυτή τη Μπάρσα έφαγε 5 χθες ο Παναθηναϊκός

Από μια Μπάρσα που ακόμα δεν είναι στα καλά της και που πολύ απλά έπαιζε με μια ελληνική ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν έκανε τίποτα σπουδαίο χθες βράδυ η Μπάρσα.

Περπατώντας σου έδειξε πόσο για τα μπάζα είναι το μαλακοποδόσφαιρο που έχεις την ατυχία να «απολαμβάνεις» σ αυτή την κωλοχώρα που είχες την ατυχία να βρίσκεσαι.

Για όλους εμάς που μας αρέσει το όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο, ίσως το σημερινό κείμενο να μην χρειαζόταν.

Το γράφω μόνο και μόνο γιατί από χθες το βράδυ άκουσα και διάβασα ένα σωρό μαλακίες απ αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να διαπλάθουν ποδοσφαιρική συνείδηση στην Ελλάδα.

Άλλο ένα δείγμα της ατυχίας που μας δέρνει

Μα στο πηγάδι κατουρήσαμε;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μαχητής Ντιέγκο Γκοντίν

Αν υπάρχει κάποια κορυφαία ομάδα που αποτελεί καθρέφτη του προπονητή της, αυτή δεν είναι άλλη από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η αγαπημένη ατάκα του Ντιέγκο Σιμεόνε “με το μαχαίρι στα δόντια”, από τότε που σήκωνε πρωταθλήματα με Εστουδιάντες και Ρίβερ και έδειχνε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα, είναι αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ατλέτικο τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Επάνοδος του Χουλιγκανισμού στην Ισπανία

«Δέχθηκα σήμερα ρατσιστική επίθεση από την εξέδρα». Μετά το τέλος του ματς της Εσπανιόλ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Ινιάκι Γουΐλιαμς βγήκε και έκανε την παραπάνω δήλωση. Δε μίλησε για το ματς, δεν τον ενδιέφερε η ήττα της Μπιλμπάο. Ο Γουίλιαμς ήταν το τελευταίο θύμα της εξέδρας της Εσπανιόλ, που η αλήθεια είναι έχει ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 σχόλια σχετικά με το “Σωστά κατάλαβες”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Ο Αποστολάκης που κολλάει;

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Στο α), το β) και το στ)
    Τουλάχιστον …
    Καλά δεν είδες εσύ ΜΕΓΚΑ χθες βράδυ;
    Μη μου πεις ότι είχες να κάνεις κάτι καλύτερο …

  3. Ο/Η Buffy the EXARCHIOTIS (AKA melios) λέει:

    @ Μια Μπάρσα που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τρώει γκολ στην πρώτη αντεπίθεση που δέχεται.

    Α α αμπιταλ Α α Αμπιταλ…( Θα το φωνάζουμε και στο ΟΑΚΑ 😛 )

    @Μια Μπάρσα η οποία ακόμα παίζει χωρίς σέντερ φορ.

    Νωρίς κρίνεις τον Βιγια…Προσαρμόζεται…Και όχι τόσο αργά όσο ο μυτόνγκας…

    @Μια Μπάρσα που αν δεν βελτιωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει νικηφόρα απ το Καλντερόν και κινδυνεύει να μείνει αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του πρωταθλήματός από πολύ νωρίς.

    Θα έχει μακρύ δρόμο η λίγκα φέτος…Ότι και να γίνει το ΣΚ…

    @Δεν έκανε τίποτα σπουδαίο χθες βράδυ η Μπάρσα.

    Ας περνούσε η “βελονιά” του μεσι και δεν πήγαινε στο δοκάρι και μετα το youtube πάλι θα έπαιρνε φωτιά (από τα music compilation)…

    @Αν κατάλαβες τα παρακάτω
    .
    .
    .
    .
    .
    στ) Πως χρειάστηκε να μπει ο Καραγκούνης για να ρίξει καμιά κλωτς(ι)ά και να τον νοιώσουν οι παίκτης του Γκουαρντιόλα,

    Ξέχασες:
    ζ)Αφού ο παναθηναικός έχει Βύντρα που νομίζει ότι “νιώθει” κάτι…

    Τι βύσμα είναι και αυτός ο άνθρωπός…Γαργάρα οι δημοσιογράφοι χθες για την εμφάνιση του…

    Μέτριο παιχνίδι από πλευράς μας δεν ξέρω αμα ήταν…

    Αλλά το μυαλό πολλών παιχτών ήταν στην Μαδρίτη και φάνηκε…

    Πιστεύω αμα δεν προηγούνταν ο παναθηναϊκός, το παιχνίδι να έληγε κάνα ξερό 2-0 αντε 3-0…

    ΥΣ Σόρυ κιόλας, με λες για Xavi και Ιniesta. Για το βύσμα δεν με λες τίποτα…

    ΥΣ Γεια σου ρε Σαντρο που θες να ξεκόψεις το σύλλογο από τα πολιτικά…Το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ηρακλη…

  4. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ρε μάγκα μπράβο σου, ουτε στο μυαλο μου να ησουν. Τον στόλησα και εγώ τον Στράτο με σχολιο σε ποστ που είχε γράψει το αλλο το παλικάρι. Σημερα διαβάζω αρθρα στο ιντερνετ και τσιμπιέμαι. Αναρωτιέμαι αν είδα άλλο πράγμα και αν ο Στράτος αλλο, οπως και ολοι αυτοί οι ρεπόρτερ/αναλυτές/μικροί προπονητές που κράζουν Νιομπλια, Κέζο, Κατσουράνη και αλλους. Ζητάνε πάθος και φιλότιμο, μιλάνε για κακή φυσική κατάσταση, για μαύρη σελίδα και άλλα τέτοια φαιδρά. Με λίγα λόγια ζητάνε από το καλό αμάξι που σε πάει κάθε μέρα στη δουλειά, να τα βάλει με το μοντέλο της Φορμουλα 1. Μα οσο και καλό να είναι το αμάξι για να σε πηγαίνει στη δουλειά, με το αγωνιστικό δεν μπορεί να συγκριθεί. Ειναι ανώφελο μετά να τα βάζεις μαζί του και να το κατηγορείς.

    Την Μπαρτσελονα δεν την βλέπω τοσο συχνά, τουλάχιστον όχι πιο συχνά από τις υπόλοιπες ομαδες της Ευρώπης. Πέρσι, είδα κάποια ματς στον Σκαι και το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε 2-0. Οποτε δεν μπορώ να ξεχωρίσω ευκολα αν ειναι καλή η κακή και που μπαίνει το όριο. Αν εσύ που τη βλέπεις συχνά, λες οτι είναι κακή, προσπαθώ να φανταστώ τι γίνεται όταν είναι καλή. Εγώ και με την κακή (δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω) χθεσινή Μπαρτσελόνα, ευχαριστήθηκα θέαμα και καλό ποδόσφαιρο. Διάβασα σε ένα σάιτ και το μεταφέρω ότι οι 100.000 περίπου τυχεροί που βρίσκονται στο γήπεδο της, βλέπουν σε ένα 90λεπτο, όσα δεν βλέπουμε όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι επί 30 αγωνιστικές, επι 8 παιχνίδια έκαστη. Για τέτοια χαώδη διαφορά μιλαμε.

    Να την χαίρεσαι την ομάδα σου αφού είσαι οπαδός της. Πιστεύω ότι έκανε πολλούς φίλους χθες στην Ελλαδα, την ειδαν πολλοι που δεν την ηξεραν και είχαν μονο ακούσει. Να χαιρόμαστε και εμείς το χάλι μας. Ωραίο ήταν το φιλέτο της Τρίτης, Τετάρτη σήμερα μπορεί να φάμε και γλυκό αφού έχει ξανά Τσάμπιονς Λιγκ, από το Σάββατο ομως, ξανά στο όσπριο.

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ετσι είναι.
    Πρόπερσι είδα ζωντανά το κλάσικο στο Καμπ Νόου, τον τελικό της Ρώμης κι από τότε δεν έχω ξαναπάει ακόμα σε γήπεδο (ψέμματα, πήγα και στο περσινό ΠΑΟ – Ηρακλής στο ΟΑΚΑ και χόρτασα … βεγγαλικά) 🙂

  6. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ωραιος, σε υπολογίζω λοιπόν και σένα μέσα στους 100.000 τυχερούς που έλεγε εκείνο το άρθρο, επί δύο! Οι υπόλοιποι, περιμένουμε να τη δούμε όποτε μπορέσουμε από την τηλεοραση. Αρκεί να μην χάνεται η μπάλα, όχι λόγω της ταχύτητας που αλλαζουν πάσες οι παίκτες, αλλά γιατί το ΜΕΓΚΑ και το σήμα του είναι για κλάματα!

  7. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εχω να σου ρίξω μιά πιό ενδιαφέρουσα ιδέα
    Ανοιξε ένα … κουμπαρά κι όταν μαζέψεις καμιά 350αριά ευρώ γράψε μου 😉
    Αν το καλοσκεφτείς, απ το να πληρώνεις λεφτά σε μαλακίες γιά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αξίζει τον κόπο να δώσεις 350 ευρώ και να πας Καμπ Νόου
    Κι ας είναι ό,τι ματς να ναι 🙂

  8. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ακούγεται καλό για να είναι αληθινό, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Ακομα και αν δεν βάλουμε το οικονομικό, που στις μέρες που ζουμε μετράει και αυτό, είναι και άλλα. Πέρα από τη δική μου δουλειά, σύζυγος εργαζόμενη και αυτή, παιδί μικρό, είναι δύσκολο. Ειναι ωραίο όμως να υπάρχει ως στόχος, σε μερικά χρόνια (ας ελπίσουμε όχι πάρα πολλά)να μπορεί να γίνει. Πάντως, έχω πάρει μυρωδιά ξένου γηπέδου. Στο Χάιμπουρι του Λονδίνου, που δεν υπάρχει πια, Αρσεναλ – Αστον Βίλα και κάποτε στο Μόναχο, Μπάγερν – Αμβούργο (και με ξύλο απέξω). Ειχα φίλους που με πήγαν. Αλλά εντάξει, καμία σχέση το θέαμα στο χορτάρι με αυτό που προσφέρει αυτή η Μπαρτσελόνα. Ειναι ωραίο το γήπεδο έξω, εδώ έχει χαλάσει κάπως και δεν εννοώ μόνο τη μπαλα που παίζουν οι ομάδες.

  9. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αν το θέλεις, στο τέλος θα βρεις μιά ευκαιρία, είναι σίγουρο 😉

  10. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Οταν θέλεις, μπορείς λέει το κλισέ. Οτι θελω είναι σίγουρο, σε ποιον λένε “τράβα ρε να ξεστραβωθείς και να δεις μπάλα επιπεδου” και αυτός θα πει “όχι ρε, δεν πάω, αφήστε με να βλέπω τον Μήτρογλου και τον Φετφατζίδη” (αυτός που μετά από Νίνη και Κουτσιανικούλη, έγινε ο νέος Ελληνας Μέσι, μέχρι που χθες είδαμε τον κανονικό Μεσι και καταλάβαμε τι μαλακιες διαβάζουμε και ακουμε).

    Ελπίζω οτι το “θελω” δεν θα μείνει ανεκπλήρωτο. Στην ώρα του, θα εκπληρωθεί. Να είσαι καλά, ωραία κουβέντα. Πάω να δω τους …αντιπάλους σου τώρα, που παίζουν με τον Αγιαξ.

  11. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Βελτιωμένοι και οι αντίπαλοι
    Πολλά σουτ
    Πάρα πολλά

  12. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ξερεις γιατί το γήπεδο είχε τέτοια χάλια; Καλή η Ρεάλ, μπορούσε άλλα 2-3 γκολ, αλλά θα ήθελα να την δω με καλή ομάδα. Ο Αγιαξ πια έχει μόνο το ονομα δεν είναι ασφαλές κριτήριο. Πάντως δείχνει πιο σοβαρή στην αμυνα, κάτι που είχα την εντύπωση ότι δεν έκανε παλιά. Αυτό βέβαια ίσως να έχει να κάνει με τον Μουρίνιο.

  13. Ο/Η charlie λέει:

    Πολύ νωθρή όντως η Μπαρτσελόνα χτες. Με μικρές εκλάμψεις. Ο ΠΑΟ κοιτούσε απλώς.

    Βέβαια από την άλλη η φράση που ακούγεται “έδειξε πως παίζεται το σωστό ποδόσφαιρο” δεν είναι ακριβής, η συγκεκριμένη ομάδα εδώ και μερικά χρόνια είναι ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ από τον Μ.Ο. μπάλας/θεάματος παγκοσμίως.

  14. Ο/Η Chris λέει:

    Buffy, liga gia ton mytongka! Twra einai “diaolemenos” :). Anti na dw ta moutra tou Hamourinho kai th ligda sto malli tou Ronaldo protimhsa na dw thn omada ths kardias mou, mhpws kai dw ligh mpalitsa epitelous. Mapa mexri to 65′ otan o Ibracatabra anoikse to score. Meta h Auxerre anoixthke, vrhkan xorous na treksoun k evalle to palikari mou kai deytero(ayto htan wraio). Liga pragmata omws sto synolo, poly provlepsimh h Milan. Dwste thn mpala ston Pirlo na kanei tis 40ares mpalies gia tous mprostinous h alliws ston Ronie na kanei tis klasikes pleon diagwnies psiles mpalies gia ton Pato. Pali kala pou traymatisthke o Ambrosini gia na mpei o Prince Boateng o opoios htan ka8oristikos apopse.

  15. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Η κατάσταση του Μπερναμπέου δεν είναι πρωτόγνωρη.
    Γιά να καταλάβεις έχουν αλλάξει 7 φορές τάπητα σε 4 χρόνια
    Ενας μύκητας που αναπτύσσεται εξ αιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας σε συνδυασμό με την υγρασία τους δημιουργεί κάθε χρόνο αυτό το πρόβλημα
    Στο Αρίνα του Αμστερνταμ που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα δημιουργούν μόνιμο εξαερισμό με περιμετρικούς ανεμιστήρες 😉

  16. Ο/Η duendes λέει:

    Στην Ελλάδα θα είχαμε βάλει 10 Αλβανούς να φυσάνε ανά μια ώρα το χόρτο και μετά θα γκρινιάζαμε ψάχνοντας να βρούμε τι φταίει και δεν βελτιώνεται.

  17. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    http://www.flickr.com/photos/karamanos/1847650691/in/set-72157602885636342/
    Εδώ φαίνονται και οι ανεμιστήρες στο Αρίνα. Τα κουτιά περιμετρικά του γηπέδου

  18. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Καλημέρα παιδιά.

    Μύκητας λοιπόν ήταν. Οχι απλή αδιαφορία, όπως σε κάτι άλλα γήπεδα, άλλης μεσογειακής χώρας.

  19. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Οχι
    Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα (και δη τα μεσογειακά), ο χλοοτάπητας αντικαθίσταται περίπου μιά φορά τα δύο χρόνια

  20. Ο/Η formerly known λέει:

    Καλές οι προθέσεις του κειμένου, δίκαιη εν πολλοίς και η οργή, αλλά οι αστοχίες αστοχίες:

    “Μια Μπάρσα η οποία ακόμα παίζει χωρίς σέντερ φορ.”: Και έτσι θα παίζει πλέον. Αφού διορθώθηκε η περσινή “αστοχία υλικού” δεν χρειάζεται κανέναν “μπάστακα” μέσα στην περιοχή, καμία “σημαδούρα”. Οση περισσότερη η κίνηση των ικανών, τόσα περισσότερα τα αγωνιστικά οφέλη.

    “Μια Μπάρσα στην οποία δεν φαίνεται να μπορεί ο Ινιέστα να παίξει δίπλα στον Τσάβι.”: Ο Ινιέστα έχει κατα καιρούς αγωνιστεί και δίπλα στον Τσάβι και μπροστά αριστερά. Στη φετινή της ανάπτυξη παίζει κάπου ενδιάμεσα, δηλαδή λίγο μπροστά και λίγο αριστερά του. Αυτό συμβαίνει διότι το φετινό 4-6-0 της Μπάρσα στο γήπεδο βγαίνει κάπως σαν 4-1-1-1-3 (όπου 1-1-1 = Μπουσκέτς ή Μαστσεράνο, Τσάβι, Ινιέστα)κι αυτό γιατί οι παίκτες απλώνονται περισσότερο κατά μήκος αντί να στοιχίζονται, με σκοπό να “μαρκάρουν” το χώρο τους.

    “Δεν έκανε τίποτα σπουδαίο χθες βράδυ η Μπάρσα.”: Josep Guardiola, Barcelona coach
    “You know I’m not one to walk around with my chest puffed out, but I have to say we played an extraordinary game tonight.”

  21. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας
    Προσωπική γνώμη εκφράζω στηριγμένη σ αυτά που έβλεπα και μου άρεσαν πριν 2 χρόνια (ούτε καν πέρυσι)
    Και δεν συμφωνώ τόσο με τον Πεπ
    Περμένω να δω το ντέρμπυ με την Ατλέτικο γιά να επιβεβαιώσω την άποψή μου πως η ομάδα δεν πατάει ακόμα καλά ή να αναθεωρήσω

    ΥΓ. Δεν ψάχνω σκιάχτρο περιοχής.
    Θέλω απλά ο Βίγια να παίζει πιό κεντρικά. Βαρέθηκα να τον βλέπω αριστερό εξτρέμ και τη δουλειά του να τη κάνει ο Μέσσι.
    Αν ψάχναμε αριστερό εξτρέμ και θέλαμε να παίζει σέντερ φορ ο Μέσσι, ας πέρναμε τον Μάτα.
    Πιό φτηνός θα μας έβγαινε και θα την έκανε καλύτερα αυτή τη δουλειά.
    Με τον Παναθηναϊκό βέβαια αυτά ούτε φαίνονται εύκολα, ούτε κοστίζουν.
    Στα δύσκολα θα τα δούμε …

  22. Ο/Η Jordan λέει:

    “…αυτή η Μπάρσα που έβλεπες χθες το βράδυ, για τα δικά της δεδομένα, ήταν μια κακή Μπάρσα. Μια Μπάρσα με αργό ρυθμό και φλυαρία.” Δηλαδή, η καλή Μπάρτσα μπορεί να εξαφανίσει τη μπάλα από το χορτάρι και να την εμφανίσει στο τέρμα του αντιπάλου, την ίδια στιγμή που ο Μέσι ανυψώνεται μέσα σε ένα σύννεφο και οι θεατές ψέλνουν Ωσαννά από τις κερκίδες; Είναι προφανές ότι έχουμε χάσει τη μπάλα και πάμε από το ένα άκρο στο άλλο.

  23. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ας περιμένουμε να δούμε στη διάρκεια της χρονιάς λοιπόν.
    Απλά, ήθελα να σε ρωτήσω αν έριχνε ο Παναθηναϊκός 5 σε μιά ομάδα απ τη Μολδαβία τί συμπεράσματα θα βγάζαμε;
    Κάτι ανάλογο ήταν κι αυτό που έκανε η Μπάρσα
    Τίποτα σπουδαίο δηλαδή
    Τα σπουδαία είναι μπροστά
    Εκεί θα κριθεί η ομάδα
    Οχι επειδή έριξε 5 σε μιά ελληνική ομάδα
    Θα μπορούσε να βάλει λιγότερα και να είχε παίξει καλύτερα
    Θα την ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα μέσα στη χρονιά
    Ελπίζω μόνο αυτοί που προχθές έτριβαν τα μάτια τους να συνεχίσουν να μας βλέπουν
    Τότε ίσως καταλάβουν και την διαφορά …

  24. Ο/Η puyol λέει:

    Κι εγώ από τη Barca δεν ξετρελάθηκα (ίσως ακούγεται υπερβολικό σε όσους τη βλέπουν 3-4 φορές το χρόνο αλλά εγώ προσπαθώ και τη βλέπω 40-50 φορές το χρόνο…), ακόμα πάμε σβηστά (είναι όμως και φυσιολογικό είναι ιδιαίτερη η χρονιά) απλά χρειαζόμαστε μερικά αποτελέσματα τώρα στην αρχή ακόμα και χωρίς μεγάλη απόδοση (αν κ αυτό για τη barca είναι λίγο θέμα δλδ δεν είναι από τις ομάδες που θα σπεκουλάρουν και λίγο στις αδυναμίες του αντιπάλου, θα αλλάξει και λίγο το στυλ της για να πάρει μερικά αποτελέσματα μέχρι να αισθανθεί ξανά έτοιμη για το γνώριμο παιχνίδι της, είναι δεν είναι σε τοπ φόρμα θα προσπαθήσει να επιβληθεί, θα πάρει την πρωτοβουλία, θα βγει ψηλά κλπ με κίνδυνο να εκτεθεί…) για να μην κυνηγάμε με το καλημέρα Τα 2 προηγούμενα χρόνια πάντως μπήκαμε από νωρίς επικεφαλής και αντέξαμε στο (παντός είδους) κυνηγητό. Ίσως φέτος αντιστραφεί το σενάριο…Θα το δούμε μέσα στη χρονιά.

  25. Ο/Η puyol λέει:

    Θέλω όμως να σχολιάσω την “κριτική” (σε εισαγωγικά γιατί δεν νομίζω ότι υπήρξε σοβαρή τέτοια) και την αντιμετώπιση της εμφάνισης του Παναθηναϊκού:
    Διαφωνώ με τη στάση νταξ μωρέ αυτοί οι διαόλοι δεν παίζονται, δεν μπορούσες να κάνεις κάτι παραπάνω, πάμε τώρα για Καβάλα κλπ. Βέβαια κάποιον που αυτό το λέει κάθε φορά που οι ελληνικές ομάδες παίζουν με μεγάλες ξένες, τόχει δλδ ως μότο του κι αρνείται εκ των προτέρων να μπει σε κριτική του ματς, διαφωνώ αλλά τον σέβομαι. Όταν όμως οι ίδιοι (δημοσιοκάφροι,παράγοντες,φίλαθλοι τα πάντα όλα) που πέρσι ας πούμε στήνουν στον τοίχο τον Τεν Κάτε που αποκλείεται από τον Φορλάν και τον Αγκουέρο φέτος να μην βγάζουν κιχ γι΄αυτό το “πράμα” που παρουσίασε ο Νιόπλιας! Πέρσι άκουγα περί τακτικών, ατολμίας (φοβήθηκε λέει δεν το πίστεψε) κ κάτι τέτοια αστεία για 2 ματς στα οποία μια χαρά αξιοπρεπώς στάθηκε απέναντι σε ασύγκριτα ανώτερη ομάδα και τις φάσεις του έκανε και τα γκολ του έβαλε και τραγικά λάθη γίναν από πλευράς παιχτών (βλ. Σπυρόπουλος Αθήνα, Βύντρα Μαδρίτη κλπ) για τα οποία τί να κάνει ο έρμος ο προπονητής???
    Φέτος βλέπω να τελειώνει το ματς και η φράση όλων (πλην ελαχίστων σοβαρών εξαιρέσεων) είναι “τί φοβεροί που είναι οι Καταλανοί”! Ρε σεις μάγκες το χθεσινό περιμένατε για να το πείτε αυτό???
    Μια ομάδα που δεν άλλαξε δεύτερη μπαλιά την είδατε???
    Μια ομάδα που εκτός του γκολ δεν έχει άλλο σουτ στο ματς (εντός-εκτός εστίας οτιδήποτε, μόνο ελεύθερο Τζόρβας μονομαχία Σισε-Πουγιόλ και μετά 50 πάσες η Barca στο περπατητό…) την είδατε???
    Μια ομάδα που 5 φορές έκανε πλάγιο άουτ κι η μπάλα πήγε σε αντίπαλο την είδατε??? Δεν είχαν δυνάμεις να βγουν πρώτοι στην μπάλα δλδ??? Γιατί αυτά τα περί έλλειψης διάθεσης ενώ παίζουν μέσα στο Καμπ Νου και τους βλέπει η μισή γη μου ακούγονται αστεία!
    Μια ομάδα που αμύνεται από το πρώτο λεπτό και στο 45 έχει κάνει μόνο 5 φάουλ!Παίζει η Barca που είχε 80% κατοχή, να έκανε και περισσότερα.
    Ένας προκλητικός Leto (όχι σε κακη βραδιά αλλά με μαλακισμένη νοοτροπία όπως όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στα μέρη μας) να μένει 80 λεπτά στο χορτάρι!
    Ο υποτιθέμενος (το λέω γιατί εγώ δεν τον πιστεύω ή τέσπα δεν πιστεύω ότι είναι του επιπέδου που παρουσιάζουν τα μμε αλλά για την οικονομία της συζήτησης να το δεχτώ) ηγέτης αυτής της ομάδας που σφάζονται οι μεγάλοι της Ευρώπης στα πόδια του γιατί δεν παίρνει τη φανέλα βασικού να δούμε στο υψηλότερο επίπεδο τί ψάρια πιάνει? Υποτίθεται ότι έψαχνες για box-to-box χαφ κ άλλα τέτοια fm-ικά στη αρχή του καλοκαιριού αλλά ο Νιόπλιας ή όποιος άλλος τέσπα αποφάσισε θα πάει με Νίνη ηγέτη φέτος(δλδ με Κάρα πάλι…). Γιατί δεν το πράττει???
    Μήπως είχε δίκιο ο τρισκατάρατος Ολλανδός ότι δεν είναι έτοιμο το παιδί για ηγετικό ρόλο σε τέτοιο επίπεδο αν πρώτα δεν σταθεροποιήσει την απόδοσή του με πολύ κατώτερους αντιπάλους???
    Περίμενα λοιπόν από όλους αυτούς που 1,5 χρόνο ωρύονταν για τον κολλημένο Ολλανδό να πουν έστω μια κουβέντα για τα παραπάνω. (μάταια βέβαια…)
    Οκ συμπαθής ο Νιόπλιας, μακάρι να πετύχει, να βγει ένας Έλληνας προπονητής υψηλού επιπέδου ποιός δεν θα χαιρόταν αλλά εγώ προχτές απογοητεύτηκα σε μεγάλο βαθμό από την ομάδα που παρουσίασε.
    Σόρυ για το κατεβατό αλλά αυτό που αισθάνθηκα προχτές ακούγοντας την μετάδοση και τα σχόλια μετά απ’αυτή (κυρίως σε ραδιόφωνα) είναι ότι λιβανίζουμε αβέρτα την Barca σε μια στιγμή μάλιστα που δεν είναι και στα χάι της (αλλά νταξ το ευρύ κοινό δεν την βλέπει και συνέχεια για να μας κρίνει) για να σώσουμε τα προσχήματα για το συνονθύλευμα το δικό μας!

    ΥΓ: Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ξεκινάς την μετάδοση λέγοντας για τον αφελή Μαλεζάνι και την 5άρα που έφαγε με την ομάδα που κατέβασε και δεν ξέρεις πώς να την κλείσεις μετά αυτά που έγιναν…
    ΥΓ2: Το πιο ωραίο βέβαια μακράν είναι η αποθέωση Κέζου Ιούλιο-Αύγουστο από παίχτες φυλλάδες κλπ και τί τρομερή επιστημονική δουλειά που κάνει και τον Σεπτέμβρη θα φέρεις πίσω τον Έμπεν γιατί διαπίστωσες έλλειψη φρεσκάδας!!!Για τα πανηγύρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *