Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

The essence of football

Η Μάνστεστερ Σίτι ήταν για μένα πάντα η συμπαθής ομάδα της πόλης, αυτή που την αγαπάνε όλοι όσοι δεν χωνεύουν την Γιουνάιτεντ και ένεκα της άδικης κοινωνίας και μόνο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αυτά παλιά… Τα τελευταία χρόνια μού είναι από αδιάφορη ως αντιπαθής με αυτόν τον νεοπλουτισμό και την παράλογη σπατάλη χωρίς πλάνο. Μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα του Σεΐχη Μανσούρ (που όπως έχει ειπωθεί μοιάζει απίστευτα στον χαλκέντερο Νίκο”Φούλη” Γεωργέα) έκανε συμφωνία με τη γνωστή ολλανδική σαβουροεταιρεία που έχει βγάλει μεγάλες επιτυχίες όπως το Μπιγκ Μπράδερ και το Φίαρ Φάκτορ. Ο πρώτος καρπός αυτής της συμφωνίας είναι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Blue moon rising” και ασχολείται με την πρώτη χρονιά της ομάδας επί ιδιοκτησίας Μανσούρ. Αν και το ντοκιμαντέρ πήγαινε απευθείας για την τηλεόραση, τελικά βρέθηκε και εταιρεία διανομής και θα βγει κανονικά στις αίθουσες με τους παίκτες μάλιστα της ομάδας να εμφανίζονται στο… μπλε χαλί (αυτό έλειπε να ήταν κόκκινο) στην πρεμιέρα.

Και αν αναρωτιέστε: “μα τι διάολο σημαντικό έγινε αυτή τη χρονιά” η απάντηση είναι: “τίποτα”. Παρ’ όλα αυτά το τρείλερ είναι πολύ καλό και προφανώς το όλο ντοκιμαντέρ καλογυρισμένο. Έχει σκηνές από τη σεζόν, βίντεο από τα αποδυτήρια, αλλά και τις γνώμες οπάδων από διάσημους όπως ο Νόελ Γκάλαχερ μέχρι λιγότερους διάσημους που δηλώνουν ότι ψηφίζουν πάντα τους συντηρητικούς στις εκλογές επειδή έχουν ίδιο χρώμα με τη Σίτι. Το εντυπωσιακό είναι ότι από το τίποτα, το ποδόσφαιρο δίνει αφειδώς συγκινήσεις που για να τις βρεις σε οποιαδήποτε ταινία πρέπει να το ψάξεις πολύ. Το παρακάτω βίντεο που έχει να κάνει με το τοπικό ντέρμπυ είναι γεμάτο εικόνες, συναισθήματα, εναλλαγές και συμπυκνωμένη την μαγεία που λέγεται ποδόσφαιρο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τορκί: Μια μικρή ωδή στην επιτυχία της αποτυχίας

Από πολύ μικρή ηλικία με γοήτευαν οι ιστορίες των αδύναμων. Των «φτωχών» και των αουτσάιντερ. Ίσως και γι’ αυτό να ήμουν πάντα με τους Ινδιάνους, και όχι με τους καουμπόηδες, σε εκείνη την «κόντρα» που βλέπαμε, στα Γουέστερν με τον Τζον Γουέιν, όταν ήμασταν μικροί. Μεγαλώνοντας συνέχισα να είμαι με τον αδύναμο. Ιδίως όταν βλέπω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pass the ball

Βλέπεις τον Ίθαν Κινγκ από το Μίσιγκαν και λες ότι είναι ότι πιο κοντά στο στερεότυπο του μέσου Αμερικάνου μπόμπιρα. Ο 14χρονος ξανθομπάμπουρας όμως έχει ήδη κάνει στα λίγα χρόνια της ζωής του πολύ περισσότερα από όσα θα κάνουμε πολλοί από εμάς σε ολόκληρη τη ζωή μας. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2009 όταν ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “The essence of football”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Έλα, κόψε την πλάκα και πες μας που βρήκες φωτό του Φούλη με σεντόνι…

  2. Ο/Η versus λέει:

    Καλημερα, καταλαβαινετε τι λεει ο Rooney στον Tevez πριν χτυπησει το πεναλτι?Το ειχα δει κ απο καλυτερη οπτικη γωνια αλλα δεν καταλαβαινα..

    Ευχαριστω

  3. Ο/Η Bigfoot λέει:

    Το λοβέρδο δε τον είδε κανείς;

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Bigfoot έχεις δίκιο, μοιάζει πολύ !

    versus ο τύπος που περιγράφει τη φάση νομίζω ότι λέει ότι ο Ρούνει του είπε “watch the post” ή κάτι τέτοιο

  5. Ο/Η ashton λέει:

    Εγινε Άραβας ο Γεωργέας για να ψήσει τον Τζεμπούρη να παραμείνει ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *