Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ντέρμπυ το ελληνικόν

Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ζυγώνει η ώρα του ελληνικού “ελ κλάσικο”,του αγώνα που ξεχωρίζει πάντα για όσα πρέπει. Τους προέδρους, τους διαιτητές, τους οπαδούς και τις δηλώσεις. Ενίοτε βλέπουμε και λίγη μπάλα. Το σομπρέρο τζι αρ κοντά όπως πάντα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα φιλοξενεί σήμερα μερικούς ειδήμονες-ειδικούς για να πουν την γνώμη τους και τα προγνωστικά τους για το ντέρμπυ. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μας Τοσοδούλι Βλεφαράκι κατάφερε να πάρει δηλώσεις και εμείς τις αναπαράγουμε.

Νίκος Αλέφαντος – προπονητής

“Έλα τι να λέμε τώρα, ποιος Παναθηναϊκός τώρα. Πού πας κύριε Νόπλια με τα τρία χαφ στο κέντρο. Απέλαση. Μου βάνεις τώρα τον Σιμάο και τον Τζιμπέρτο. Ποιος θα πιάσει τον Τφεφαζτφίδη; Πραματικός δαίμονας σου λέω, να τον ακούς τον Αλέφαντο. Έχουν πεθάνει τα εξτρέμ πάνω από 1.60 ύψος. Αυτοί δεν μπορούν να τρέξουν τρία μέτρα εκεί χάμου. Έχεις Μιραλάν-Ριέρα σφαίρες στα άκρα, έχεις Μπαγκάζα 10αράκι με μπαλιά ξυράφι, πίσω δυνατός με Ντουντού, θωρακίζεις τα μετόπισθεν και δεξιά Τοροσίδης που παίζει μεγάλου παίχτου μπάλα. Σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τέτοιον να είχε ο Τζακερόνης και θα έπαιρνε Τζάμπιονσλινκγς σερί 4 χρόνια. Ρε κρέμασμα στο Σύνταγμα τώρα. Μας φέρανε Νόμπλια τώρα που με Μήτρογλου μπροστά στις Ελπίδες δεν πήρε το Μουντιάλ τότες. Τι να λέμε τώρα. Τρομερά πράματα. Καλώς τα παιδιά 0-3 είναι το ματσάκι.”

Γιάννης Διακογιάννης – δημοσιογράφος

“Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι το παραδοσιακό ντέρμπυ του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Στάδιο Σπύρος Λούης της Καλογρέζας μαγνητίζει και πάλι το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Από την εποχή που ο Τότης Φυλακούρης ενδεχομένως θα λέγαμε και ο Δεληκάρης έφερναν τον κόσμο στο γήπεδο, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Τότε που το έπος του Ουέμπλει και η αρμάδα του Φέρεντς Μπράτισλαβ Ιγκόρ Πούσκας, του καλπάζοντα συνταγματάρχη, αντιμετώπιζε την ομάδα του Κώστα Πολυχρονίου που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είχε σβήσει τον Λίμα ντο Νασιμέντο Χεσούς Ολιβέιρα, τον γνωστό μας Πελέ, μέσα στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Άλλες εποχές, άλλοι πρωταγωνιστές τώρα, όπως ο Γάλλος Τζιμπρίλ Σισέ, γιος Μολούκου μετανάστη από το Τζιμπουντί και σερβιτόρας από την Γκρενόμπλ, μεγαλωμένος στις φαβέλες της Αβινιόν και παιδί του 80χρονου πλέον Γκι Ρου, του τεράστιου δασκάλου του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Οσέρ, την οποία ο μεγάλος Παναθηναϊκός του Βασίλη Δανιήλ με τον Πατσιαβούρα σε ρόλο λίμπερο και τον εκπληκτικό Δημήτρη Σαραβάκο είχε αντιμετωπίσει τότε. Όπως ο Πάντελιτς, ε; Ο Σερβοκροάτης φορ περιοχής, μεγαλωμένος στις 40 Εκκλησιές και μέλος του Σ.Φ. Ηρακλή Παπάφη από τα 5 του χρόνια, που έμαθε ποδόσφαιρο κοντά στον Παγώνη Βακαλόπουλο και τα άλλα ιερά τέρατα του ιστορικού Ηρακλή με προπονητή τον Τέλη Μπατάκη. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.”

Σάββας Θεοδωρίδης – παράγων

“Θα τους πατήσουμε. Ας με αφήσει ο Μαρινάκης να μπω στα αποδυτήρια να τους τονώσω το ηθικό. Κάκο σφύρα καλά τον Ολυμπιακό. Θα μας σέβεστε ή θα μας φοβάστε ρε. Και τους πλαϊνούς τους ξέρω. Με ειδοποίησε ο Νικολακόπουλος, τους έχει περάσει στο Εξέλ. Σε 8 παιχνίδια ο τέταρτος έχει δώσει Μ.Ο. 5 λεπτά καθυστέρηση σε αγώνες που ο ΠΑΟ δεν κέρδιζε. Ο δε πρώτος πλάγιος κατά μέσα όρο δίνει 3,4 οριακά οφσάιντ εις βάρος του αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Μας κάνει μαγκιές τώρα ο Πατέρας. Πού πας ρε Πατέρα με το κότερο. 50 χρόνια στα γήπεδα είμαστε, γύρνα στον Εθνικό να κάνεις κουμάντο. Κι αυτός ο Βαλβέρδε ρε πούστη, κυρία είναι. Αν δεν αρπάξεις το διαιτητή από τον γιακά πώς να πάρεις ντέρμπυ. Θα κερδίσουμε όμως, τρία μπαλάκια θα τους πετεάξουμε.”

Μίμης Δομάζος – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

“Δεν πάνε καλά τα πράγματα. Τα έλεγα εγώ από το καλοκαίρι του 1999. Φαινόταν από τότε ότι δεν θα πάμε καλά φέτος. Έχω δώσει 32 συνεντεύξεις από τότε. Πρέπει να φύγουν όλοι οι προπονητές. Γίνανε εγκλήματα όλα τα καλοκαίρια. Παίζαμε τότε εγώ με τον Αντωνιάδη και τώρα παίζει ο Χριστοδουλόπουλος με τον Λουίς Γκαρσία. Μα είναι δυνατόν; Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάνει μεγάλα λάθη. Την αγαπάει την ομάδα, αλλά κάνει λάθη. Εμείς παίζαμε με 3 δραχμές τότε και σκισμένα παπούτσια και τώρα μου γυρίζει ο Σεϊταρίδης με κονβέρτιμπλ αυτοκίνητα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι οι παλαίμαχοι, να γίνει ξανά ενωμένη η παναθηναϊκή οικογένεια.”

Βασίλης Τσιάρτας – παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ουδέτερος

“Πιστεύω… Είναι δύσκολο… το παιχνίδι…. Οι δυο ομάδες… Ο Παναθηναϊκός… κι ο… Ολυμπιακός… χρειάζονται…. τη νίκη κι οι δύο… για διαφορετικούς…”

“Σας ευχαριστούμε κύριε Τσιάρτα, αλλά αρχίζει το παιχνίδι σε λίγο. Ας δούμε και τη γνώμη των σομπρεροαναγνωστών όμως:”


Ποιος θα κερδίσει το μεγάλο ντέρμπυ;

View Results
Create a Blog Poll

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Papariazzi, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ψηφοφορίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι

Από τότε που πρωτοείδα την κιτρινόμαυρη φανέλα, από τότε που πρωτοπάτησα στη Φιλαδέλφεια, από τότε που είδα τον Δικέφαλο Αετό Μέχρι το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 89′ Μέχρι το ντου των ηλιθίων Μέχρι τις 4αρες και τις 5αρες των μεταμορφωμένων αντιπάλων που παραλίγο να χτυπήσουν πλέι-οφ και τους έπαιζαν στο 1.30 Μέχρι τους ευσυγκίνητους παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Ντέρμπυ το ελληνικόν”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Λευτεριά στην αργή σκέψη του Βασίλη (παύση) Τσιάρτα!

  2. Ο/Η Chris λέει:

    eliwsa me ton Tziberto tou Alefantou, endexomenws 8a legame tou Diakogiannh, Kako sfyra kala ton olympiako tou Savva k to prepei na fygoun oloi oi proponhtes tou Domazou. Oute pragmatikes synenteykseis na htan.

  3. Ο/Η Buffy the Elaith Slayer (AKA melios) λέει:

    respect….

    ΥΣ Μια διόρθωση παρακαλώ στον Σάββας Θεοδωρίδης – παράγων. Να αντικατασταθεί η λέξη παράγων με πρώην παράγων και νυν κουμπάρος την πρώην γυναίκας του….

  4. Ο/Η 4minister λέει:

    Ωραίος ο Elaith, σαν να διαβάζω πραγματικές συνεντεύξεις! 😆

  5. Ο/Η dm λέει:

    Κατεβαίνεις να παίξεις ντέρμπυ με σεντρεμπάκ τον Μπουμζονγκ και το Σαριέγκι; Σχόλασες!

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Ρε απατεώνα, σιγά μην ξέρει ο Δομάζος τι είναι το κονβέρτιμπλ… 🙂

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Το κάμπριο όχι, κονβέρτιμπλ τα λέγανε τη δεκαετία του 60 κύριέ μου…

  8. Ο/Η duendes λέει:

    Τρομερά πετυχημένες οι προβλέψεις των αναγνωστών πάντως.. 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *