Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σουτάρετε τους από το ποδόσφαιρο

Απηυδισμένος μουσικόφιλος από το Σιάτλ ξεκίνησε πριν λίγο καιρό μια καμπάνια ευελπιστώντας ότι θα μαζέψει 10 εκατομμύρια δολάρια τα οποία στην συνέχεια θα προσφέρει στους Weezer για να διαλυθούν και να σωθεί επιτέλους η παγκόσμια μουσική από τις τελευταίες εμπνεύσεις τους. Διαβάζοντας την είδηση, πέρα από το γεγονός ότι εκτιμάς τουλάχιστον το χιούμορ του ντράμερ της μπάντας, που απάντησε στην εριστική κίνηση ζητώντας 20 εκατομμύρια, δεν γίνεται να μην σκεφτείς ανάλογες πρωτοβουλίες για το χώρο του ποδοσφαίρου που είναι γεμάτος ανθρώπους με τραγικές εμπνεύσεις.

dejong

Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, για παράδειγμα, θα ήταν ένας ιδανικός υποψήφιος για να γίνει η αρχή ώστε να καθαρίσουν τα γήπεδα από τέτοιου είδους κοπριές. Ο Ολλανδός χασάπης παίκτης της Μάντσεστερ Σίτυ και επίτιμο μέλος της συνομοταξίας του Φελίπε Μέλο, δηλαδή κάποιος που πέρασε από τα ερασιτεχνικά κλαδέματα στα επαγγελματικά/αμειβόμενα κλαδέματα χωρίς να συναντήσει πουθενά στο δρόμο το ποδόσφαιρο, είναι θέμα συζήτησης για μια ακόμα φορά για τα κατορθώματα του με τα πόδια. Με τα πόδια των άλλων, για την ακρίβεια.

Ο Νάιτζελ, που τον Μάρτιο είχε σπάσει σε φιλικό (σε φι-λι-κό) την περόνη του Αμερικάνου Χόλντεν και το καλοκαίρι είχε μεταφέρει με αρκετή, ομολογουμένως, επιτυχία το ‘Καράτε Κιντ’ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, δοκιμάζοντας αν οι τάπες του μπορούν να φτάσουν τους πνεύμονες του Τσάμπι Αλόνσο χωρίς να έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση, πρόσθεσε νέους ιατρικούς όρους στο πλούσιο βιογραφικό του, σπάζοντας και την κνήμη και την περόνη του Μπεν Αρφά στο Μάντσεστερ Σίτυ-Νιούκαστλ, καταστρέφοντας έτσι όλη τη χρονιά του ταλαντούχου Γάλλου. Και το πιο εντυπωσιακό όλων; Χωρίς να αποβληθεί, όπως ακριβώς έγινε και στον τελικό του Μουντιάλ!

Επειδή δεν γίνεται κάθε φορά πριν την έναρξη των αγώνων να τον τραβάει προκαταβολική σφαλιάρα για να ακολουθήσει ο κλασσικός, α λα Αλέκος Τζανετάκος, διάλογος “Μα δεν έκανα τίποτα κόουτς”, “Σε ξέρω καλά, θα κάνεις”, ο προπονητής της Ολλανδίας Μπερτ Φαν Μάαρβικ τον έκοψε από την αποστολή της εθνικής, λυτρώνοντας προσωρινά το άθλημα και σώζοντας πιθανόν τα πόδια κάποιον εκ των αντιπάλων του.

Μια καμπάνια που θα έστελνε τον Ντε Γιονγκ σπίτι του – ή σε οποιαδήποτε άλλο επάγγελμα, όπως για παράδειγμα ξυλοκόπος ή γραμματέας του Βίνι Τζόουνς – σίγουρα δεν θα είχε σύμμαχο τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, που όντας ακόμα πιο αντιπαθητικός από τον ξυλοκόπο Νάιτζελ, έσπευσε να τον στηρίξει προτρέποντας τον να μην αλλάξει στυλ παιχνιδιού, κίνηση που εννοείται πως ανεβάζει και άλλο το αίμα στο κεφάλι μας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μόνο οι Άγγλοι

Οι Άγγλοι, όπως έχουμε σχολιάσει πολλάκις, είναι μια περίεργη φάρα ανθρώπων. Ιδιαίτερη. Και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν οφείλεται μόνο στο ότι οδηγάνε στην πλευρά του δρόμου που εμείς χρησιμοποιούμε για προσπέραση, στο ότι όταν θέλουν να βρίσουν τους μπάτσους τους τραγουδάνε «πόσο κακή σπατάλη των δημοτικών φόρων το να πληρώνουμε για τα καπέλα σας» ή στο ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τορκί: Μια μικρή ωδή στην επιτυχία της αποτυχίας

Από πολύ μικρή ηλικία με γοήτευαν οι ιστορίες των αδύναμων. Των «φτωχών» και των αουτσάιντερ. Ίσως και γι’ αυτό να ήμουν πάντα με τους Ινδιάνους, και όχι με τους καουμπόηδες, σε εκείνη την «κόντρα» που βλέπαμε, στα Γουέστερν με τον Τζον Γουέιν, όταν ήμασταν μικροί. Μεγαλώνοντας συνέχισα να είμαι με τον αδύναμο. Ιδίως όταν βλέπω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Σουτάρετε τους από το ποδόσφαιρο”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τύπους να τσακίζουν πόδια και καριέρες και να συνεχίζουν ανενόχλητοι.
    Να τους κόβουν την μπάλα για όσο διάστημα μένει και ο άλλος έξω. Ειδικά σε κάτι φάσεις που είναι φανερό ότι τα μαρκαρίσματα είναι δολοφονικά.
    Άντε με τον κάθε χασάπη.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Το θέμα δυστυχώς είναι πολύ πιο πολύπλοκο και η λύση να μένουν εκτός δράσης όσο καιρό διαρκεί η αποθεραπεία του τραυματία δύσκολα εφαρμόσιμη. Ποιος θα αποφασίζει πότε και σε ποιο βαθμό θα ισχύει η τιμωρία αυτή;
    Γιατί είναι άδικο για παράδειγμα να μένει κάποιος εκτός δράσης για πολύ καιρό επειδή μια φορά έκανε ένα δυνατό τάκλιν το οποίο δεν ήταν καν ‘βρώμικο’, απλά και μόνο επειδή ο αντίπαλος ήταν πολύ άτυχος/είχε χτυπήσει ξανά στο σημείο εκείνο στο παρελθόν/έχει γενικότερη ευαισθησία στους τραυματισμούς.

    Παρ’ όλα αυτά σε περιπτώσεις όπως του παραπάνω χασάπη, τα πράγματα νομίζω είναι πιο απλά. Όταν υπάρχει επαναλαμβανόμενη τέτοια δράση (και μάλιστα μιλάμε για 3 περιστατικά το τελευταίο 7μηνο!) τότε πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και παραδειγματική τιμωρία. Κάνει μπαμ ότι το παλικάρι ..δεν νιώθει!

    Τουλάχιστον ακούστηκε ότι η Μαρσέιγ, στην οποία ανήκει ο Μπεν Αρφά, σκοπεύει να τον πάει στα δικαστήρια, αν και δεν έχω κατανοήσει πλήρως τι μπορεί να κερδίσει εκεί.

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Ποιος θα αποφασίζει;;;
    Μα οι πειθαρχικές επιτροπές που έχει η κάθε χώρα (π.χ. στην Αγγλία και αποφασίζει ότι η τάδε κόκκινη θα κοστίσει τόσες αγωνιστικές στον παίκτης, ε θα αποφασίζει και γι’αυτά). Πανεύκολο.
    Στα διεθνή ματς θα αποφασίζει η ΟΥΕΦΑ ή η ΦΙΦΑ.
    Εννοείται πως πρέπει να γίνεται και μια αξιολόγηση του μαρκαρίσματος αλλά όλοι έχουμε δει ανατριχιαστικά πράγματα τα οποία θα έπρεπε να τιμωρούνται χωρίς τύψεις. Εδώ μιλάμε ότι διαλύονται πόδια παρότι είναι πλέον υποχρεωτικά προστατευμένα με επικαλάμίδες κτλ…
    Α, και το σωστό είναι να μένουν κανά δύο μήνες ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τον τραυματία έξω. Έτσι για να το σκεφτούν καλύτερα.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Αν για την Ελλάδα αποφασίζει κάποια πειθαρχική επιτροπή άλλης χώρας, τότε κι εγώ μαζί σου.

    Ετοίμασε χαρτί να υπογράψουμε. 🙂

  5. Ο/Η balkou λέει:

    μια χαρά είναι οι γουίζερ…

  6. Ο/Η Μούρης λέει:

    “Γραμματέας του Βίνι”.Υποκλίνομαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *