Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αφιερωμένο στους φανταστικούς μας οπαδούς

Στο πολύ ενδιαφέρον νορβηγικό πρωτάθλημα, η Σάντεφιορντ από τα νότια της χώρας (εκεί που είναι καλοκαίρι 10 μήνες και οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία συνέχεια) αντιμετώπιζε την Άλεσουντ που βρίσκεται 430 χιλιόμετρα βορειοδυτικά (εκεί που είναι κάπως πιο δροσερά και ρίχνει και καμία βροχή πού και πού). Ο Τορ Γιόργκεν Σβάνμπεργκ έκανε το ταξίδι μόνος του και φτάνοντας εκεί, αναρωτήθηκε πόσοι ακόμα οπαδοί της Σάντεφιορντ θα ήταν μαζί του.

Μπαίνοντας στην κερκίδα των φιλοξενούμενων διαπίστωσε ότι ήταν μόνος του, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη (έναν αστυνομικό και τρεις σεκιουριτάδες που πιθανότατα υπάρχουν εκεί για να δίνουν κονιάκ και παξιμάδια στους φιλάθλους). “Ποτέ δεν ξέρεις πόσοι θα εμφανιστούν, αλλά ναι ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά. Θα ήταν όμως ακόμα χειρότερο αν δεν ήταν κανείς. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.” Ο Τορ το είχε ξαναζήσει βέβαια στο ματς στο Τρόμσο, μόνο που τότε υπήρχε η ηφαιστειακή στάχτη που είχε παρεμποδίσει τον κόσμο να ταξιδέψει, όχι όμως φυσικά τον ίδιο.

Η Σάντεφιορντ κατάφερε και ισοφάρισε σε 2-2 στο 88′ και οι παίκτες της ομάδας πήγαν μετά τον αγώνα και τον ευχαρίστησαν. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας τον ευχαρίστησε δημόσια, είπε ότι συγκινήθηκε όταν οι παίκτες της ομάδας πήγαν μετά τον αγώνα στην κερκίδα και υποσχέθηκε να τον καλέσει στο πάρτυ της ομάδας στο τέλος της σεζόν (που αν γίνεται όπως τα παραδοσιακά πάρτυ των Βίκινγκς σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Καρλέτο τα έβαλε με ένα πέταλο

Πόσο εύκολο είναι να ξεχωρίσεις ένα ματς ανάμεσα σε πάνω από χίλια; Ο Κάρλο Ματσόνε (για τους φίλους Καρλέτο) είναι ένας κλασσικός Ρωμαίος που μιλάει με βαριά τοπική προφορά (σαν του Τότι). Κεντρικός αμυντικός ως ποδοσφαιριστής, έκλεισε την καριέρα του στην Άσκολι, παίζοντας στην τελευταία του σεζόν σαν παίκτης-προπονητής, μόλις στα 31 του, όταν ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τρελή ιστορία του μοναδικού μπαράζ τίτλου του Καμπιονάτο

Μετά από τη διακοπή για χάρη των εθνικών ομάδων, τo σαββατοκύριακο το ποδόσφαιρο επέστρεψε στα γήπεδα της Ιταλίας, ακριβώς πάνω στο Πάσχα των καθολικών. Σε ένα από τα παιχνίδια της αγωνιστικής η Μπολόνια υποδέχτηκε στο Στάντιο Ρενάτο Νταλλ’Άρα την Ίντερ. Μια συνάντηση που λογικά ξύπνησε μνήμες στους ηλικιωμένους Ιταλούς. Μνήμες που προέρχονται από έναν παρόμοιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Αφιερωμένο στους φανταστικούς μας οπαδούς”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Τα παιδιά στην κερκίδ… Λάθος.

    Ο Τορ στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα!

  2. Ο/Η Draculas λέει:

    Εεεετσι! Γι’ αυτο κι εγω το συγκεκριμενο το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ του “ο κόσμος σου ειναι η δυναμη σου”. Δωσε ρε Τορ παικτουρα και τα σπιρτα κερασμένα!

  3. Ο/Η Jordi λέει:

    Είναι αυτό που λέμε μια κερκίδα μόνος του,respect!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *