Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Προφητεία

Οι Ιερές Ποδοσφαιρικές Γραφές ήταν ξεκάθαρες: Την μέρα που στο ελληνικό πρωτάθλημα θα επιτευχθεί γκολ μετά από συνδυασμό που περιλαμβάνει τρία (3!) τακουνάκια, η βενζίνη θα πωλείται σχεδόν 1,5 ευρώ, οι περιγραφές της κρατικής τηλεόρασης δεν θα είναι πλέον “κακές, όμως αντικειμενικές” αλλά “οπαδικές, όμως καλές”, ένας Ολυμπιακός θα αδικηθεί μέσα στο Καραΐσκάκη και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βγάλει ανακοίνωση υπέρ του! Ξεκλειδώστε τα καταφύγια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Ρονάλντο και ο Μπατιστούτα έπαιξαν μαζί

“Είναι τόσο διαφορετικοί που θα μπορούσαν να παίξουν μαζί. Θα συνέθεταν ένα απίστευτο δίδυμο. Ο Μπατιστούτα έχει τη δύναμη και την ακρίβεια. Όσο για τον Ρονάλντο, δεν έχω ξαναδεί κάποιον τόσο γρήγορο με τη μπάλα στα πόδια. Θα ταίριαζαν τέλεια. Αν έπαιζαν μαζί θα προκαλούσαν πανωλεθρία”. Οι παραπάνω σκέψεις ανήκουν στον μεγάλο Πάολο Ρόσι. Βρισκόμαστε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον Πάβελ Νέντβεντ

Το να γράφεις κείμενα για τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών είναι δύσκολο γιατί έχουν ειπωθεί όλα. Εκεί που είναι το μεγάλο ενδιαφέρον, είναι να γράφεις για παίκτες ένα κλικ, ένα σκαλί λιγότερο καλούς, που όμως ήταν τόσο σπουδαίοι ώστε για σένα έχουν πάντα μια θέση στο ατομικό σου ποδοσφαιρικό hall of fame. Η “τσέχικη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Προφητεία”

  1. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    To γκολ αυτό μπήκε μπροστά μας και αρκετοί το χειροκρότησαν. Ειχε και άλλες ωραίες στιγμές το παιχνίδι, με Μιραλάς και Ιμπαγάσα, ωραίους συνδυασμούς κλπ. Τώρα, αν πρέπει να συζητάμε συνεχώς για τη διαιτησία,να βλέπουμε δυο μεγάλους συλλογους να κάνουν σαν μωρά παιδιά και που και που να παρεμβαίνουν και οι υπόλοιποι, εντάξει, αλλά δεν νομίζω οτι βγαίνει ακρη γενικώς. Δυο ματς στο Καραϊσκακη φετος, καλό θέαμα και στα δυο, εμένα αυτό μου αρκεί.

    ΥΓ. Πρώτο ντέρμπι απόψε στο πρωτάθλημα. Μακάρι να είναι καλό, με όση λιγότερη γκρίνια για τη διαιτησία γίνεται. Να μην έχει καθόλου γκρίνια, το αποκλείω. Πληρώνει λιγότερο στο στοίχημα και απο τους ασους της Ρεάλ με τη Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα με τη Μαγιόρκα.

  2. Ο/Η Yannis λέει:

    Αν ο Γκαρσία είχε κάνει αυτό που έκανε ο Τοροσίδης, θα τον είχαν συλλάβει με διαδικασία αυτοφόρου. Ο σχολιαστής ωστόσο είδε “εντυπωσιακή βουτιά” του παίκτη του Βόλου. Ούτε το “Γαύρος TV” τέτοια περιγραφή. Ας βάλουν τον Τσουκαλά να βγάζει και γέλοιο τουλάχιστον.

  3. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Σωστά, Γιάννη. Δεν θυμασαι πόσες φορές τον έχουν συλλάβει κατά καιρούς τον Γκαρσια (και άλλους, δεν ειναι μονο ο Γκαρσία); Τον Τοροσίδη πάντως δεν τον αποθεώνει κανένας σήμερα, όπως τον Πάμπλο κάποιοι, κάποτε, με τη γροθια στο…κατεστημένο.

    Οσο για τη βουτιά του παίκτη του Βόλου, οντως ήταν εντυπωσιακή. Οπως πολλών παικτών, σε αναλογες περιπτωσεις. Μεσα στο παιχνιδι είναι και αυτό. Απο την εξεδρα βλέπαμε δυο παίκτες που ελεγαν με τη συμπεριφορά τους στον διαιτητή “βγάλε με έξω” και αυτός δεν τους έβγαζε. Τους έκανε παρατηρήσεις να ηρεμήσουν, τον …έγραφαν και συνέχιζαν την κοκορομαχία για αρκετή ώρα.

  4. Ο/Η opap anti λέει:

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πολύ εμπνευσμένο κείμενο

  5. Ο/Η Draculas λέει:

    Ούτε κανεις Γκαρσία θα συλληφθεί ποτέ, και οι “κραυγές” θα προέρχονται μόνο από … αντίπαλα στόματα και θα μεγαλοποιούνται ώστε να “πειστεί” οποιος θέλει να πειστεί.
    Ωραίο γκολ δεν ήτανε και να με συγχωρείτε που θα σας τη σπάσω , εγώ που δεν ξέρω μπαλιτσα. Τετοια γελοία αμυντική αντίδραση την περίμενα από τη θρυλική αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού και δε μου έκανε αίσθηση ότι ΚΑΝΕΙΣ παίκτης δεν είναι στη θέση που … πρέπει καθ’ ολη τη διάρκεια της αντεπίθεσης του Βόλου. Κατά τα άλλα βρίστε με. Ενα απλο γκολ είδα εγώ.

    Μπράβο στο Βόλο που έπαιξε μπάλα αντίθετα με τον Αστέρα που κατέβηκε με καφέ σορτσάκια στο γήπεδο. Μέτρια προς κακή η απόδοση του Ολυμπιακού που πάντως άξιζε τη νικη.

    Κατά τα άλλα κρίμα που ο Βασιλάκης δεν πήρε δεύτερη κίτρινη μέσα σε 30 δεύτερα να καταλαβουν ολοι γιατί τον βρίζω και τον θεωρώ υπερτιμημένο και ψηλομύτη. Φυσικά δεν πολυάκουσα ότι δεν θα γινόταν ποτέ η “δεύτερη” φάση εάν ο Βολιώτης είχε ως έπρεπε πάρει την κοκκινη στο πρώτο μαρκάρισμα εκτος φασης. Στην Ελλαδα φυσικά η “κοκκινη” μετριέται με το πόσο αίμα θα χύσει ο θύτης και οταν “ελα μωρε μια κλωτσιτσα του έριξε ελαφρια” τότε το … αφήνουμε να περάσει.

    Πολλά θα είχα να πω για το ματς αλλα δε γαμιετ…. Δεν αξίζει τον κοπο.

    Παμε για φρεσκα. (και όχι Μπρέσκα).

  6. Ο/Η duendes λέει:

    – Ο Τοροσίδης είναι σίγουρα μέσα στους πιο αντιπαθητικούς παίκτες στο πρωτάθλημα. Για δεκάδες λόγους. Αν έπαιζε σε μικρότερη ομάδα, δεν θα τέλειωνε καν τα μισά ματς λόγω καραγκιοζιλικιων.

    – Για το “ένα απλό γκολ” δεν έχω να πω κάτι. Θέμα οπτικής. Όλες οι γκολάρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί “αν οι αμυντικοί ή ο τερματοφύλακας ήταν στην θέση που πρέπει”. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την λογική.

    – Περί διαιτησίας δεν έχω πολλά επιπλέον να πω. Μικροσφυρίγματα, ναι. Ο Ολυμπιακός έκανε καλά παιχνίδια (για τα Ελληνικά δεδομένα), ναι. Αλλά.. Μην τα ξαναλέμε. Πάλι θέμα οπτικής. Ας “σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί τους” όταν σφυρίζονται λανθασμένα εις βάρος ..ΟΛΩΝ των ομάδων. Τα λάθη μέρος των αγώνων είναι. Τα επιλεκτικά λάθη, όχι.

  7. Ο/Η balkou λέει:

    “Τώρα, αν πρέπει να συζητάμε συνεχώς για τη διαιτησία,να βλέπουμε δυο μεγάλους συλλογους να κάνουν σαν μωρά παιδιά και που και που να παρεμβαίνουν και οι υπόλοιποι, εντάξει, αλλά δεν νομίζω οτι βγαίνει ακρη γενικώς.”

    Σωστός, αλλά μην ξεχνάς ότι το γαϊτανάκι το ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μετά απ’το ματς στο Καυταντζόγλειο, σε ματς δηλαδή που μόνο η διαιτησία δεν του’φταιξε. Μετά συνέχισε πετυχαίνοντας μάλιστα την αποπομπή του προηγούμενου πουλέν του Σάββα, σε ματς που δεν έπαιζε καν ο ίδιος. ΟΚ, είναι ο άμεσος ανταγωνιστής, κατανοητό.
    Τι θέλω να πω. Ότι έπρεπε να’χει αναλογιστεί απ’την αρχή τι θα γινόταν αν άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου. Σίγουρα δεν το βασάνισε. Πεπποίθησή μου ότι δεν τον ενδιέφεραν έτσι κι αλλιώς οι συνέπειες.

  8. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω φίλε. Φυσικα και δεν του εφταιξε η διαιτησία στο ματς με τον Ηρακλη του Ολυμπιακού. Οπως δεν του έφταιξε χθες του ΠΑΟΚ, αλλά όλοι έτσι έχουν μάθει να καλύπτουν τις ήττες.

    Φέτος έχουμε και νέα μόδα. Βγάζει ανακοινώσεις ο Ολυμπιακος για ματς του Παναθηναϊκού και αντίστροφα. Αν δεν ήταν επικίνδυνο, θα το έλεγες απλά γελοίο.

    Οπως γελοίοι και επικίνδυνοι είναι και όσοι λένε ότι δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Σιγά μη δώσουν λόγο τι εννοουν. Δεν τα ρίχνω μόνο σε παράγοντες. Το βλέπω γραμμενο και σε φυλλάδες.

    Σε άλλο τοπικ, που μνημόνευσες τον εισαγγελέα, εδώ τον θέλω. Ελα εδώ κύριε εκδότα, συντάκτη κλπ. Τι εννοείς ακριβώς με αυτό;

    Κανείς δεν ασχολείται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *