Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ψάχνοντας για προπονητή στην ΑΕΚ

08.30 – Ο Αδαμίδης ξυπνάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Παρίσι και έχει 13 αναπάντητες κλήσεις από τον Χιμένεθ, 3 ΣΜΣ από τον Λε Γκουέν και 1 ΜΜΣ από τον Κετσπάγια με τίτλο “Κοίτα πώς μου πάνε τα κιτρινόμαυρα”.

09.00 – Ο Αδαμίδης τελειώνει το πρωινό του, κρουασάν και λίγο τσάι. Διαβάζει τη χθεσινή Χέραλντ Τρίμπιουν και μπαίνει σε 2 φόρουμ της ΑΕΚ για να δει πώς πάνε οι ψηφοφορίες για τον καταλληλότερο προπονητή. Το τηλέφωνο χτυπάει. Είναι ο Πάουλο Σόουζα. Ο Αδαμίδης δεν το σηκώνει και δένει τη γραβάτα του.

09.32 – Ο Σόουζα ξαναπαίρνει κι ο Αδαμίδης αναγκάζεται να το σηκώσει. “Ναι Πάουλο. Το δοκίμασα το κρασί που μου έστειλες, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος η συνάντησή μας στο βροχερό Λονδίνο. Λίγο η Τραφάλγκαρ Σκουέαρ, λίγο η ανάποδη οδήγηση θυμήθηκα τα νιάτα μου και παραλίγο να κάνω κάτι που θα μετάνιωνα για πάντα. Όχι Πάουλο, τζάμπα κοιτάς βίντεο της Αϊντχόβεν, με την Άντερλεχτ παίζουμε”. Ο Αδαμίδης κλείνει το τηλέφωνο, παίρνει τον χαρτοφύλακά του και φεύγει.

10.30 – Ο Λε Γκουέν περιμένει έξω από μια μπρασερί. Ο Αδαμίδης καταφτάνει. Οι δυο άντρες μιλάνε για 2 ώρες. Ο Αδαμίδης ρωτάει τον Λε Γκουέν αν ξέρει τον μυστήριο τύπο με το καπέλο στο απέναντι τραπέζι. “Μη δίνεις σημασία, είναι ο Ελί Μποπ. Μας παρακολουθεί εδώ και ώρα” του απαντάει ο Πολ. “Μα καλά με πόσους μιλάς;”. Ο Αδαμίδης χαμογελάει με νόημα. “Πρέπει να προλάβω το αεροπλάνο για Αθήνα. Χάρηκα για τη γνωριμία”. Ο Πολ του δίνει μια κάρτα του: “Πάρτην, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα με ξαναχρειαστείς με τα μπακ που έχεις”.

11.00 – Ο Αδαμίδης κάνει τσεκ-ιν. Μπαίνει στο Ίντερνετ και κοιτάει όλες τις ψηφοφορίες για τον καταλληλότερο προπονητή. Το τηλέφωνο χτυπάει. Είναι ο Χιμένεθ. “Σενιόρ πρεζιντέντε, κόβω τον μάγειρα και τον ράφτη από το τιμ μου και με 50 χιλιάρικα λιγότερα έρχομαι”. Ο Αδαμίδης το σκέφτεται. “Θα μιλήσουμε όταν φτάσω Αθήνα Μανόλο”. Ένας τυφλός με ακορντεόν πλησιάζει τον Αδαμίδη και τραγουδάει: “Έψαχνες δεξί μπακ στον κόσμο όλοοοοο, θα γυρίσω τώρα πίσω με Μανόλοοοο”. “Χέσε μας ρε Αραούχο” απαντάει ο Αδαμίδης και ανεβαίνει στο αεροπλάνο.

14.00 – Ο Αδαμίδης φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Απ’ έξω περιμένουν δημοσιογράφοι, ο Κωστένογλου που θυμιατίζει και ο Βαγγέλης Βλάχος. “Παιδιά ο προπονητής θα είναι ξένος” λέει λακωνικά ο πρόεδρος και χάνεται μέσα από τους καπνούς του θυμιατού.

15.00 – Ο Λε Γκουέν ρίχνει τις απαιτήσεις του ακόμα 50.000 Ευρώ.

15.10 – Ο Χιμένεθ χαρίζει και τα αεροπορικά εισιτήρια.

15.20 – Ο Αδαμίδης διοχετεύει φήμες ότι έχει συμφωνήσει με τον Φερέρ. “Ακόμα τον πληρώνουμε, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε” φέρεται να λέει σε στενό συνεργάτη του.

16.00 – Στην απογευματινή προπόνηση οι παίκτες το ρίχνουν στον τζόγο. Ο χαλκέντερος Φούλης Γεωργέας μαζεύει τα χρήματα. Ο Λεονάρντο βάζει 200 Ευρώ στον Ντούνγκα, ο Τζεμπούρ θέλει Λίνεν αλλά δεν τζογάρει, ο Δέλλας βάζει 100 κυπριακές λίρες στον Ρεχάγκελ. Ο Μπλάνκο πάει να ποντάρει 1,5 Ευρώ που βρήκε στο πλυντήριο, αλλά το μετανιώνει και τα βάζει στην κάλτσα του.

17.00 – Ο Αδαμίδης μιλάει με τον Πελεγκρίνι που έχει ρίξει τις απαιτήσεις του από 7 εκατομμύρια Ευρώ σε 1200 Λέβα σε 12 δόσεις.

18.00 – Ο Χιμένεθ στέλνει ΣΜΣ, “Ξεκινάω. Φέρνω μαζί έναν αστρολόγο και έναν ξάδερφό μου που φτιάχνει επική παέγια και του αρέσει πολύ η Μανωλίδου στο Μάστερ Σεφ”. Ο Αδαμίδης χαμογελάει με νόημα.

19.00 – Ο Λε Γκουέν στέλνει e-mail με φωτογραφίες από τα πρωταθλήματα που κέρδισε στην Λυών. “Έτσι κάνω βάρη εγώ, σηκώνοντας κούπες” γράφει από κάτω.

21.00 – Ο Ντιέγκο Σιμεόνε παίρνει τηλέφωνο τον Σκόκο για να μάθει πληροφορίες για την ομάδα. Ο Σκόκο έχει μούτρα γιατί στην προπόνηση δεν τον άφησαν να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ και δεν το σηκώνει.

23.00 – Ο Χιμένεθ χτυπάει τα κουδούνια κάτω από τα γραφεία της ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης δεν ανοίγει. Διαβάζει τα σχόλια των οπαδών της ΑΕΚ σε τρία αθλητικά πόρταλς. Ο Λε Γκουέν κάνει την τελευταία του αντιπρόταση: θα πληρώνεται με τον αγώνα και μόνο αν η ΑΕΚ κερδίζει.

23.55 – Ο Αδαμίδης ρίχνει ένα κέρμα. Κορώνα Χιμένεθ, γράμματα ο Λε Γκουέν.

Για το σομπρέρο:  Τοσοδούλι Βλεφαράκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Papariazzi, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η αγαπημένη μας Σούπερ Λίγκα ή αλλιώς: Τι είναι η Σούπερ Λίγκα

Κατ’ αρχάς να σας πω πώς, απεχθάνομαι αυτή τη νέα διοργάνωση, την UEFA Nations League. Μου μοιάζει εκνευριστική και αρκετά μπερδεμένη. Κάτι σαν εκείνη την κοπέλα που είχες στα 15. Εκείνη που ήθελε να σε χωρίσει επειδή είχε ερωτευθεί τον Μάκη με το GLX αλλά τελικά τα έφτιαξε με τον Χρήστο που είχε Vespa. Χωρίς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων

Το σομπρέρο πιστό στην παράδοση που το θέλει να κάνει σοβαρή έρευνα και να ασχολείται με κοινωνιολογικά θέματα ανοίγει σήμερα τον φάκελο “Έλλην φίλαθλος”. Ποιες είναι οι κύριες κατηγορίες των Ελλήνων φιλάθλων; Ποια τα χαρακτηριστικά τους; Μείνετε στους δέκτες σας. Ο κουπονάκιας (aka στοιχηματάκιας) Ηλικία: Συνήθως έχει πατήσει τα δεύτερα -άντα και βάλε. Εμφάνιση: Τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ψάχνοντας για προπονητή στην ΑΕΚ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Αυγά με μπέικον πήρε, σιγά μην έτρωγε μόλτο κρουασάν…
    Η φάση Αραούχο τρελό λολ…

  2. Ο/Η Chivu λέει:

    O Jimenez kserei pos giortazoun pasxa stin Ellada (gia psaxmenous)?

  3. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    καλα μας τα πες γεροντα

  4. Ο/Η Stavros λέει:

    Κορώνα ήρθε τελικά

  5. Ο/Η ashton λέει:

    και φυσικά ο ΛεΓκουεν θα αναδειχθεί σε προπονητή της δεκαετίας 🙂

  6. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    Ενω αν τον εφερνε ο Ντεμης ε?
    Θα ηταν απολυτη επιλογη αφου ηταν μελος της οικογενειας που παντα δικαιωνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *