Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

goodstart.gr

Πολλές υπερβολές διαβάζουμε και θα διαβάσουμε τις επόμενες μέρες. Μαγική η ΑΕΚ, ΑΕΚ από τα παλιά, μάγος ο Χιμένεθ κι άλλες τέτοιες πίπες. Ζούμε στη χώρα της υπερβολής όπου ο καθένας μπορεί να βγαίνει να λέει ότι θέλει. Πολύ περισσότερο δε, μπορεί μετά από λίγες μέρες να βγει και να λέει τα αντίθετο. Η χθεσινή τεσσάρα της ΑΕΚ ήταν σίγουρα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, ούτε η ΑΕΚ έπαιξε καταιγιστικό ποδόσφαιρο, ούτε έκανε παπάδες ο Χιμένεθ.

Για παράδειγμα η εντεκάδα δεν διέφερε ιδιαίτερα από μια εντεκάδα του Μπάγεβιτς σε πρόσωπα. Αυτό που άλλαξε ο Χιμένεθ και πιθανότατα έδωσε τη νίκη, ήταν η χρησιμοποίηση τριών “αμυντικών” χαφ (αν κι ο Καφές δεν είναι κάτι τέτοιο) που εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες στον Άρη στο κέντρο του γηπέδου. Δεν είναι ότι η ΑΕΚ μάγεψε αμυντικά. Ο Λαγός π.χ. είχε σοβαρά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ όταν ο Άρης έφερνε την μπάλα (με γιόμες κυρίως) στην περιοχή της ΑΕΚ επικρατούσε ένας μικροπανικός. Αυτό που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν ότι κράτησε την μπάλα μακρυά από την περιοχή της και κινδύνευσε ελάχιστα.

Το δεύτερο που κατάφερε η ΑΕΚ με τα τρία χαφ ήταν να κρατήσει πολύ περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της. Έχοντας τον Ντιόπ σε αρκετά καλή μέρα μπόρεσε να αλλάξει και 2-3 πάσες (κάτι που στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θεωρείται αυτονόητο, αλλά στην ΑΕΚ είναι άξιο λόγου). Μέχρι εκεί όμως, ούτε φάσεις, ούτε μαγικά τριγωνάκια, ούτε τίποτα. Ειδικά μετά το 0-1, ο Άρης στο Β’ ημίχρονο πίεσε περισσότερο (ακίνδυνος πλην μιας φάσης) και κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλούσε το παιχνίδι, αν ο απίστευτος παίκτης που λέγεται Νάτσο Σκόκκο δεν έβαζε το γκολ της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα ο Άρης κατέρρευσε και η ΑΕΚ άνετα έφτανε στην αντίθετη περιοχή. Η ΑΕΚ χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα και ελπίζω ο Χιμένεθ να είναι αυτός που θα το κάνει. Τα δυο επόμενα παιχνίδια (Άντερλεχτ-ΠΑΟ) θα καθορίσουν σε μεγάλο ποσοστό την χρονιά της ομάδας και προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα βγει αλώβητη και από τα δύο. Χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Τουλάχιστον υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, που δεν υπήρχε με τον Μπάγεβιτς. Τώρα αν αυτό είναι απλά παραμύθιασμα μέχρι να ξαναρχίσουν οι σφαλιάρες θα φανεί.

ΥΓ Είναι κρίμα που αυτός ο παίκτης πιθανότατα θα βάζει τέτοια γκολ με τη φανέλα άλλης ομάδας του χρόνου:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero of the week, we love 1-1-8, ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο τα τελευταία) έχει συνειδητοποιήσει πως όλα είναι ένας ατέρμονος κύκλος, στον οποίο όλοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Παικτών, προπονητών και ομάδων. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ζούμε την κλασσική φάση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι η Γαλλία το μεγάλο φαβορί;

Σε λίγες μέρες αρχίζει το 15ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων στα γήπεδα της Γαλλίας και όπως κάθε διοργάνωση που σέβεται τον εαυτό της θα έχει πολλές απουσίες σημαντικών παικτών. Για όλες τις ομάδες. Η Γαλλία παρουσιάζεται -καθόλου άδικα βάσει ρόστερ- ως το μεγάλο φαβορί αλλά θα παραταχθεί δίχως πολλές σημαντικές μονάδες που λογικά θα δυσκολέψουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “goodstart.gr”

  1. Ο/Η bladerunner82 λέει:

    τωρα καταλαβα.το ελαιθ ειναι στα ισπανικα το λαδι ελαις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *