Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ημιτελικά με γκολάρες και γερά κεφάλια

Είχαμε πρόσφατα μια συζήτηση για ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο. Μια-δυο μέρες πιο μετά ήρθε ένας αγώνας για να πει χωρίς πολλά λόγια για ποιον λόγο προτιμώ να βλέπω τέτοιες διοργανώσεις από τις σούπες που συνήθως επικρατούν σε αντίστοιχους ημιτελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το Κόπα Σουνταμερικάνα έφτασε στα ημιτελικά του με δυο αναμετρήσεις με καθαρά φαβορί. Στο ένα ζευγάρι είχαμε τον βραζιλιάνικο εμφύλιο μεταξύ Γκοΐας και Παλμέιρας, με τη δεύτερη να είναι το φαβορί. Στο άλλο είχαμε το καμάρι του Ισημερινού την LDU, τη Λίγκα για τους φίλους με την Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής. Για όσους έστω και λίγο παρακολουθούν το σομπρέρο (οι υπόλοιποι θα μαστιγωθούν μετά το τέλος του ποστ) ξέρουν ότι οι Αργεντινοί με το όνομα “Βασιλιάς των Κυπέλλων”, εξαιτίας των 7 (!!) Λιμπερταδόρες, δεν είναι στα καλύτερά τους.

Στο Κίτο του Εκουαδόρ, στο υψόμετρο που πολλές ομάδες την έχουν πατήσει, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά. Σιγά σιγά η Ιντεπεντιέντε ισορρόπησε, έκανε φάσεις και ενώ φαινόταν ότι το ημίχρονο θα λήξει στο 0-0, ήρθε το 1-0 με εκπληκτικό σουτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάπου εκεί η τύχη ή η έμπνευση του προπονητή της Λίγκα  μίλησε. Στο 45′ κάνει την αλλαγή και ο Μπολάνιος βάζει γκολ μέσα σε 3 λεπτά. Το 3-0 γίνεται λίγο πιο μετά και οι Εκουαδοριανοί αρχίζουν να σκέφτονται τον τελικό.

Η Ιντεπεντιέντε όμως ακόμα και όταν παίζει με βασικούς τους δικούς μας Μπατιόν και Φακούντο Πάρα έχει βαριά φανέλα. Δυο πολύ ωραία γκολ (το πρώτο οφσάιντ βέβαια) και με το 3-2 διατηρεί πιθανότητες πρόκρισης. Η ομάδα του “Τούρκο” Μοχάμεντ  (δεν είναι Τούρκος ο άνθρωπος, μην το ψάχνετε…) θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το κατηφορικό Ντόμπλε Βισέρα ή αλλιώς Εστάδιο Λιμπερταδόρες ντε Αμέρικα για να ξεπεράσει μια ομάδα που είναι σίγουρα καλύτερη.

Για το βραζιλιάνικο εμφύλιο δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν τον έχω δει. Η Παλμέιρας πάντως επικράτησε με 0-1, ενώ ο Σκολάρι δέχτηκε ένα ραδιοφωνάκι στο κεφάλι (!!) όταν έκανε δηλώσεις. Ο ίδιος πάντως δεν μάσησε και απάντησε με ευγενικές χειρονομίες:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τριανταπέντε χρόνια πρόεδρος

Είναι σύνηθες όταν κάποιος πεθαίνει, όσο αμφιλεγόμενος και να είναι να υπάρχει κάποιος σεβασμός στο συμβάν. Έτσι και τα ΜΜΕ της Αργεντινής (που εκτός των άλλων έχουν να ασχοληθούν με τη 2η χρεωκοπία της χώρας) προσεγγίζουν τον θάνατο του Δον Χούλιο Γκροντόνα με αντίστοιχο τρόπο. Ο πρόεδρος της Π.Ο. της Αργεντινής έφυγε στα 82 του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αγέλαστος δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η Κορίνθιανς αντιμετώπιζε την Μπόκα στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Τότε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με μια κίνηση που θύμισε Φερνάντο Σάντος το 2006 όταν ανακοίνωσε ότι φεύγει από την ΑΕΚ μια μέρα πριν από τελικό κυπέλλου, δήλωσε ότι εγκαταλείπει την Μπόκα. Στο ματς αργότερα ήταν ανύπαρκτος, η Μπόκα προσπάθησε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ημιτελικά με γκολάρες και γερά κεφάλια”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    o typos pou dinei thn assist gia to 2 goal ths Ligka einai o Galletti?? re ton alhth k nomiza thn ekopse thn mpala.. (deite to 2o ripley, oloidia kinhsh me ton Luci)

  2. Ο/Η michalis3 λέει:

    Ποτε ειναι οι επαναληπτικοί(κυριως το ιντεπεντιεντε-λιγκα) ;;;

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Οι επαναληπτικοί είναι την επόμενη εβδομάδα. To Ιντεπεντιέντε-LDU είναι 25 Νοεμβρίου.

    Το χτεσινό ήταν κλασσικό μεγάλο νοτιοαμερικάνικο ματς. Αν είχε γίνει τέτοιο ματς (όχι μόνο για τα 5 γκολ, ούτε για το πόσο ωραία ήταν, αλλά και για την διακύμανση) στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ θα ουρλιάζανε οι δημοσιογράφοι κανά διήμερο.

    Το 2-0 της LDU είναι υπόδειγμα τακτικής, ο αμυντικός κόβει το μπάσιμο, όχι με διώξιμο στα μνήματα, αλλά με μπαλιά στο εξτρέμ που είναι στο πλάγιο περίπου στη σέντρα, αυτός φεύγει σφαίρα (με παίκτη πάνω του όμως) και τη σωστή στιγμή σπάει την μπάλα στο σωστό σημείο/ύψος/δευτερόλεπτο, ώστε ο συμπαίκτης του να κάνει απλώς ένα διαγώνιο πλασέ…

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Κόψε κάτι ρε…:p Σε λίγο θα μας πεις και για το 9-0 που είχαν κάνει κάτι ουρΑγουανοί σε προηγούμενη φάση του Σουδαμερικάνα, ότι ήταν ματσάρα… Όσο και να το ζορίσουμε ο Φακούντο Πάρα παίζει βασικός στην Ρόχο, πώς να γίνει δηλαδής?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *