Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ατυχία του Ρονάλντο

Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, έχει τρομερό συνδυασμό εκτίναξης και ταχύτητας, το δεξί του πόδι είναι ‘μηχανή του γκολ’ από οποιαδήποτε θέση και απόσταση, όταν έχει την μπάλα στα πόδια (και δεν επιλέγει να χοροπηδάει ανούσια από πάνω της σαν τραγί περιμένοντας πότε θα ζαλιστεί και θα ξεράσει και ο πιο ανθεκτικός των τηλεθεατών) μπορεί να σου προσφέρει εντυπωσιακές στιγμές, έχει τρομερή έφεση στο σκοράρισμα παρ’ ότι δεν είναι καθαρός επιθετικός, έχει δουλέψει πάρα πολύ τις εκτελέσεις των φάουλ του. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αλλά άτυχος.

Γιατί δεν γεννήθηκε 5-6 χρόνια νωρίτερα κι έτσι το μεσουράνημα του συνέπεσε με το αντίστοιχο ενός άλλου πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή. Που, αν και είναι 17 εκατοστά πιο μικροκαμωμένος από τον σωματαρά Πορτογάλο, δεν πέφτει εύκολα. Που δεν ψάχνει το πολυπόθητο σφύριγμα που αναζητούν όλοι. Που είναι ντεμοντέ, εκτός εποχής και κλίματος, παράλογος. Που η φάτσα του δεν θα φωνάξει ποτέ για λίγη διαιτητική ελεημοσύνη αλλάζοντας χρώμα. Που μπορεί να αναγνωρίσει αν ένας πόνος βρίσκεται στον λαιμό ή στο πρόσωπο. Που έχει ήδη καπαρώσει την θέση στις φαντασιώσεις των περισσοτέρων φιλάθλων . Γιατί σε κανένα φυσιολογικό ποδοσφαιρικό όνειρο ο ήρωας δεν φτάνει τόσο κοντά στο κλάμα για μια επαφή που χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποίησης – και τσιρίδας προς τον διαιτητή – για να επιδράσει. (Αν θέλαμε τέτοια όνειρα μπορούσαμε άνετα να περιοριστούμε στον Καραγκούνη και τον Τοροσίδη.)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Βλέποντας μπάλα στο Άμστερνταμ

Λένε ότι οι οπαδοί της Φέγενορντ πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν την Φέγενορντ να παίζει, ενώ οι οπαδοί του Άγιαξ για να δουν τον Άγιαξ να κερδίζει. Έχοντας αυτό στο μυαλό, δεν ήξερα τι να περιμένω από την επίσκεψή μου στο Άμστερνταμ Αρένα πριν λίγες βδομάδες, μια που το προηγούμενο βράδυ η PSV είχε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ποδόσφαιρο στα χρόνια του ολοκληρωτισμού

Μπορεί η έκφραση “άρτος και θεάματα” να μας έρχεται από τα ρωμαϊκά χρόνια, το σκεπτικό όμως είναι πάντα επίκαιρο και τα “θεάματα” πολύ συχνά έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Παρ’ ότι το ποδόσφαιρο στην Σοβιετική Ένωση θεωρείτο αρχικά ως άθλημα των πλουσίων και της μπουρζουαζίας, το κομμουνιστικό καθεστώς γρήγορα κατάλαβε την απήχηση που είχε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Η ατυχία του Ρονάλντο”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    To mono pou exei o Ronaldo gia mena einai oti isws milame gia ton pio gymnasmeno podosfairisth. Kai den ennow se mys, to paidi einai o kalyteros ston kosmo sthn taxydynamh. Para poly dynatos swmatika se syndyasmo me poly kalh taxythta(me h xwris tn mpala). Gia ayto phdaei sto 8eo, exei farmakera shots -ontws exei doulepsei para poly ta sthmena k genika einai poly douleytaras pou 8a elege k o Alefas)& den kourazetai pote. Fysika exei k talento to paidi alla milame kyriws gia 8ayma ths fyshs apo apopsh swmatodomhs-ekgymnashs.

  2. Ο/Η michalis3 λέει:

    Και 5-6 χρονια πιο πριν να γεννιοταν οπως λες, θα έπεφτε παλι πανω σε εναν αλλον μεγαλο ποδοσφαιριστη.
    Ροναλντινιο…
    Κατα τ’αλλα συμφωνω με το κειμενο 😉

  3. Ο/Η Draculas λέει:

    Καλός ο Πριξτιάνο, έξοχος, ειμαι και Ρεάλ, αλλα ο Μέσι είναι Μέσι και ο αγαπητός μου Σαμπουανάκιας δεν θα δώσει ποτέ του στιγμες σαν του κοντού…

  4. Ο/Η Chris λέει:

    Milwntas gia eksairetika gymnasmenous podosfairistes..ti 8hrio einai aytos o Hulk ths Porto re paidia?? apisteyta gymnasmenos(xtistos gia tn akriveia, oti prepei gia portierhs) alla kserei k mpala. Orgiase pali x8es kontra sthn Benfica, mazi me th paixtoura pou afhse o 8rylos na tou fygei mesa apo ta xeria-ston Belluschi anaferomai- kai ton Diogo ths Porto(pio adynatos+pio grhgoros+pio..) ton Falcao.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Μεσικός είμαι, αλλά ο κος ντουέντες μάλλον βγάζει “απωθημένα”. Δηλαδή είδα τον τίτλο Μέσι νέβερ ντάιβ στο δεύτρο βιντεάκι και παραλίγο να πνιγώ… Εννοείται ότι ο Κριστιάνο είναι πολύ πιο πάνω στο “κάνω θόρυβο όχι μόνο με το παιχνίδι μου”, αλλά στο να διαλέξεις Μέσι συντελούν άλλα στοιχεία καθαρά ποδοσφαιρικά, δε χρειάζεται να πάμε να συγκρίνουμε τα εξωαγωνιστικά.
    Ούτε υπάρχει το “άτυχος”. Μακάρι να υπάρχουν πολλοί Μέσιδες και Κριστιάνοι κι όχι ένας ανά γενιά…

  6. Ο/Η er-rounder λέει:

    Κριστιάνο= 25% ταλέντο 75% βιοχημεία…

  7. Ο/Η duendes λέει:

    @michalis3, έχω την εντύπωση ότι ο Ρονάλντο έχει μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής σε τόσο υψηλό επίπεδο από τον Ροναλντίνιο και πιστεύω (μιλώντας πάντα καθαρά θεωρητικά/καφενειακά) ότι θα ήταν το αδιαμφισβήτητο Νο1 σ’εκείνη την μετα-Ζιντάν εποχή.

    @Chris, http://d.yimg.com/a/p/sp/ap/f5/fullj.9d9c960032ef47bce5ed0c209971a57e/4e6834c5bc964ed3ae6116b252f05129.jpg 🙂
    Τρομερή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Θηριάκι που ξέρει μπάλα.

    @balkou, προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα του σχολίου σου. Το να διαλέξεις Μέσσι ή Ρονάλντο φυσικά είναι θέμα του καθενός αλλά το γεγονός ότι ο ένας ‘κυνηγάει το σφύριγμα’ (αρκετές φορές με τρόπο που τον μετατρέπει σε καραγκιόζη) ενώ ο άλλος πολλές φορές αδιαφορεί γι’ αυτό συνεχίζοντας την προσπάθεια νομίζω είναι κάτι που πλησιάζει την ..αντικειμενικότητα και βασικά αυτό είναι και το θέμα του ποστ και όχι κάποια καθαρά αγωνιστική σύγκριση.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ή σύμπτωση (σε σχέση με το timing του ποστ) ότι ΚΑΙ στο χθεσινό παιχνίδι με την Χετάφε, έγινε φάση που αμυντικός βρίσκει τον Μέσσι ελαφρώς με τάκλιν μέσα στην περιοχή κι αυτός αντί να πέσει φαρδύς-πλατύς και να κερδίσει το πεναλντάκι, συνεχίζει την φάση.

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Το νόημα είναι ότι δεν υφίσταται “ατυχία”. Κι ότι το ότι ο Μέσι είναι καλύτερος κρίνεται με άλλα κριτήρια, περισσότερο ποδοσφαιρικά κι όχι με το χάντικαπ των περισσότερων βουτιών του Κριστιάνου.

  9. Ο/Η bhalios λέει:

    Και πριν 5-6 χρόνια θα πεφτε πάνω στο Ροναλντίνιο… πιο πριν στο Zidane. 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *