Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ξεδιάντροπος βρομιάρης της Τίγκρε

Όταν η (μικρομεσαία) ομάδα σου υποδέχεται την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-1, παίζει με παίκτη λιγότερο και ο αγώνας βρίσκεται στο τελευταίο λεπτό, τότε η ενδεδειγμένη επαγγελματική συμπεριφορά είναι να πάρεις την μπάλα, να πας κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ κι εκεί να περιμένεις καρτερικά είτε το τελικό σφύριγμα, είτε κάποια κλωτσιά που θα επιφέρει φάουλ και θα μειώσει τον υπολειπόμενο καθαρό χρόνο αγώνα.

Υπάρχουν όμως ακόμα κάποιοι παίκτες που υποταγμένοι στα ρομαντικά ‘παιδικά θέλω’ τους, αδυνατούν να κατανοήσουν πλήρως αυτόν τον άτυπο κανόνα. Όπως είχε γράψει παλιότερα και ο σοφός γέροντας από την Ουρουγουάη, Εντουάρντο Γκαλεάνο:

“Οι τεχνοκράτες του επαγγελματικού αθλητισμού επέβαλαν ένα ποδόσφαιρο καθαρής ταχύτητας και πολλής δύναμης, που απεμπολεί την απόλαυση, ατροφεί την φαντασία και απαγορεύει το θράσος. Ευτυχώς εμφανίζονται ακόμα στα γήπεδα, μολονότι αυτό συμβαίνει περιστασιακά, μερικοί ξεδιάντροποι βρομιάρηδες που κάνουνε του κεφαλιού τους και διαπράττουν το κακούργημα να τριπλάρουν όλη την αντίπαλη ομάδα, το διαιτητή και το κοινό, μόνο και μόνο για αγνή απόλαυση του κορμιού που ξεχύνεται στην απαγορευμένη περιπέτεια της ελευθερίας.”

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο 20χρονος Rubén Botta της Τίγκρε που στο 89ο λεπτό του αγώνα με την Εστουδιάντες (κι αφού είχε δημιουργήσει πιο πριν το δεύτερο γκολ της ομάδας του) αντί να κάνει καθυστερήσεις, προσπάθησε να πετύχει το γκολ του μήνα. Και της χρονιάς, πιθανόν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ναπολέων, ο σκύλος σύμβολο

Η γειτονιά της Βίγια Κρέσπο στο Μπουένος Άιρες ήταν γεμάτη με αδέσποτα σκυλιά που τριγύριζαν στους δρόμους τη δεκαετία του 1930. Οι κάτοικοι εκεί όμως τα φρόντιζαν, τα τάιζαν και πολύ συχνά τις κρύες νύχτες του χειμώνα τα έβαζαν μέσα στα σπίτια τους για να κοιμηθούν. Σε αντάλλαγμα, οι αδέσποτοι σκύλοι είχαν γίνει οι φύλακές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την Κωνσταντινούπολη στο Μπρονξ: η γέννηση της (άλλης) ομάδας του Πελέ

Υπήρχαν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει κανείς στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στη Νέα Υόρκη που κι ένας φανατικός ποδοσφαιρόφιλος θα δίσταζε να θυσιάσει μερικές ώρες για να παρακολουθήσει το πρωτάθλημα της NASL (Βορειο-αμερικάνικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου). Ίσως πρέπει να προσθέσουμε ότι το 1970 στο συναρπαστικό αυτό πρωτάθλημα συμμετείχαν μόλις έξι (6) ομάδες. Αλλά και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ο ξεδιάντροπος βρομιάρης της Τίγκρε”

  1. Ο/Η fanuberalles λέει:

    Τέλειο. το στιγμιότυπο. το σχόλιο. Η “κοινωνιολογική” ανάλυση του θλιβερού κανόνα της “κότας” που ατύπως διέπει το παγκοσμιο ποδόσφαιρο.
    δεν συζητώ για το ελληνικό!

  2. Ο/Η deceiver_ΠΑΣ λέει:

    Ο μέσος Έλλην “ποδοσφαιριστής” θα είχε πέσει τουλάχιστον 2 φορές κατα τη διάρκεια του βίντεο κ θα σφάδαζε. Σε περίπτωση, δε, που το ματς ήταν στο Χ, μετά από αυτή την ενέργεια ο μέσος Έλλην “φίλαθλος” θα τον έκραζε που δεν έπεσε “να πάρουμε το πεναλτάκι να τελειώνουμε”.

    Αυτοί είμαστε, αυτά που παρακολουθούμε μας αξίζουν. Δυστυχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *