Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το pre-game show του clasico

Εκτέλεση κόρνερ για την Αθλέτικ, ο Πέπε απομακρύνει την μπάλα, ο Ντι Μαρία ψύχραιμα την βγάζει στον Ιγκουαίν, ο Αργεντινός περνάει εύκολα έναν αμυντικό, την ανοίγει προς την άλλη πλευρά στον Οζίλ, ο οποίος με την μια την στρώνει στον ελεύθερο χώρο στον οποίο φτάνει ο Ρονάλντο που έχει ήδη κάνει σπριντ στο παρασκήνιο της φάσης. Ένα μικρό κοντρόλ, σουτ με το αριστερό και 2-0 σε μια φάση που στα κυλικεία κάθε σοβαρής σχολής δημοσιογραφίας θα χαρακτηριζόταν ως η επιτομή του “αν αφήσεις χώρους σε τέτοιες ομάδες να σου βγάλουν αντεπιθέσεις, αυτές θα σε ‘σκοτώσουν’ με την πρώτη ευκαιρία πριν πάρεις χαμπάρι τι έγινε”.

Εναλλακτικά και σε μια άλλη γλώσσα: “Ιt’s so, so simple” που σχολιάζει και ο Άγγλος σπίκερ (ή ακόμα καλύτερα “Cooler than Jimi Hendrix at Woodstock!” που αναφωνεί αυτός ο εκστασιασμένος σχολιαστής).

Αλλαγή παιχνιδιού από τα αριστερά προς τα δεξιά και πιο συγκεκριμένα προς τον προωθημένο δεξιό μπακ. Μετατόπιση όλου του βάρους της άμυνας προς εκείνη την πλευρά. Γρήγορο ένα-δυο του δεξιού μπακ με το δεξί εξτρέμ και απεμπλοκή από τα δεξιά με πάσα προς τον κεντρικό μέσο. Διαγώνια κίνηση του δεύτερου κεντρικού μέσου προς την περιοχή και εύρεση ελεύθερου χώρου για να πάει η μπάλα, χωρίς δυσκολία, τέρμα αριστερά στον ελεύθερο πλέον αριστερό εξτρέμ. Άμεση κίνηση του αριστερού μπακ πίσω από τον αριστερό εξτρέμ ώστε να υπάρχει διαθέσιμη πάσα την ίδια ώρα που εκτός του κεντρικού μέσου στην περιοχή έχουν μπει ήδη και ο επιθετικός και ο δεξιός εξτρέμ από τον οποίο ξεκίνησε η φάση. Η μπάλα πάει όπως αναμένουν όλοι – αλλά δεν προλαμβάνει κανείς – στον αριστερό μπακ ο οποίος απλά γυρνάει την μπάλα, έστω και λανθασμένα, στην καρδιά της περιοχής. Λάθος τοποθέτηση του ποδιού του αμυντικού και η τζαζ ορχήστρα της Μπαρτσελόνα, με την αγαπημένη διάταξη 4-3-3 των ‘μουσικών’ της, παραδίδει ένα ακόμα μάθημα ποδοσφαίρου.

Οχτώ μόλις μέρες πριν από το πρώτο φετινό clasico της Πριμέρα – η οποία όπως έχουμε ξαναπεί είναι και επίσημα πλέον μια διοργάνωση που όλοι παίζουν με όλους, για να κριθεί ο τίτλος στα δυο ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ – και τα δυο (λεπτομέρεια ασήμαντη για κάποιους, σημαντική για άλλους: καταχρεωμένα) μεγαθήρια της Ισπανίας μας προσφέρουν δυο φάσεις, απ’ αυτές που στα σεμινάρια προπονητικής τις προβάλουν οι προπονητές αργά την νύχτα, σε σκοτεινές αίθουσες γεμάτες καπνό και μπέρμπον και εφαρμόζουν αυτό που με τακτ αποκαλούμε “ομαδικό αυνανισμό”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Καθεδρικός του Σαν Γιόχαν

«Ο Γιόχαν Κρόιφ έχτισε έναν καθεδρικό, εμείς απλώς πρέπει να φροντίσουμε τη διατήρησή του» Πεπ Γουαρδιόλα Εκεί κάπου στη μία τοπική ώρα Βαρκελώνης, μέρα Πέμπτη, καθόμαστε και βαριόμαστε στο γραφείο περιμένοντας το χρόνο να περάσει να φύγουμε. Η επόμενη μέρα είναι αργία, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών και κανείς δεν έχει όρεξη για πολλά. Και μαθαίνουμε ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώτη φορά στο γήπεδο

H Μάλαγα βρίσκεται αυτή τη στιγμή μέσα στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τα αφιερώματα γι’ αυτήν διαδέχονται το ένα το άλλο, οι εικόνες με τον Αντόνιο Μπαντέρας στις κερκίδες της κυκλοφορούν σε όλες τις αθλητικές σελίδες της ηπείρου αλλά οι καλύτερες στιγμές που έχουν καταγραφεί στις εξέδρες του Λα Ροσαλέδα παραμένουν αυτές που κατέγραψε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *