Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Sombrero rewind: Αργεντινή-Βραζιλία

Στην Ντόχα διεξάγεται αύριο το απόγευμα το σημαντικότερο διεθνές παιχνίδι μεταξύ εθνικών ομάδων. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Αργεντινή σε “φιλικό παιχνίδι”, έκφραση που φυσικά θα προκαλούσε σε οποιονδήποτε Βραζιλιάνο ή Αργεντινό το ίδιο γέλιο που προκαλεί στην πλειοψηφία των ανθρώπων το θέμα της φιλίας μεταξύ ενός άντρα και μιας (ωραίας) γυναίκας. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και μόνο, σας ενημερώνουμε πως η Ντόχα είναι η πρωτεύουσα του Κατάρ, το οποίο προφανώς είχε και τα περισσότερα διαθέσιμα λεφτά να προσφέρει για να γίνει το παιχνίδι εκεί και να προωθηθεί η υποψηφιότητα της χώρας για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο φυσικά όλοι οι τεχνολογικά πωρωμένοι παρακαλάνε να καταλήξει στην Ιαπωνία.

(Ιούνιος του 2004, η Βραζιλία φιλοδωρεί με τρία γκολ τους Αργεντινούς για τα προκριματικά του Μουντιάλ και λίγες μέρες μετά Αργεντίνικη εταιρεία προφυλακτικών κυκλοφορεί με την παραπάνω πρόστυχα εμπνευσμένη αφίσα-διαφήμιση σχολιάζοντας: “Προετοιμάζουμε ήδη την εκδίκηση”)

Παλιότερα κείμενα σχετικά με το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του πλανήτη:

(Λίγο καιρό μετά, Βραζιλιάνοι σχεδιαστές απαντάνε “με το ίδιο νόμισμα”, ..στήνοντας προκλητικά το ‘Α’ της Αργεντινής και σχολιάζοντας: “Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Βραζιλία-Αργεντινή 3-1”)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εν ενεργεία βετεράνοι

Τις προάλλες πέτυχα μια φωτογραφία του Νταβόρ Σούκερ με κοιλίτσα και αρκετά κιλά παραπάνω και σκεφτόμουν το πόσο διαφορετικοί είναι οι αθλητές μεταξύ τους στην μετά αθλητισμού ζωή τους. Υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν την μπάλα. Βλέπεις π.χ. τον Νεστορίδη, τον Δομάζο και είναι όπως ήταν τότε σχετικά στεγνοί και ξέρεις ότι αν τους πετάξεις μια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο της Ρίβερ

Όταν έπαιζα αντίπαλος με τη “μηχανή” ήθελα όχι να τους νικήσω αλλά να τους διαλύσω. Ως απλός φίλαθλος όμως θα προτιμούσα να ήμουν σε μια κερκίδα και να τους χάζευα να παίζουν ποδόσφαιρο. (Ερνέστο Λαζάτι, Μπόκα Τζόυνιορς) Είναι κάπως περίεργο να ξεκινάς ένα κείμενο για τη Ρίβερ Πλέιτ με μια δήλωση ενός θρύλου της Μπόκα αλλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *