Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κι οι οπαδοί παίζουν μπάλα

Πλησιάζει η ώρα του 2ου τελικού για το Σουνταμερικάνα και οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε κάνουν ότι μπορούν ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τους που έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο μετά το 2-0 στην έδρα της Γκοϊάς. Μετά το πολεμικό κλίμα στη Βραζιλία από την τοπική αστυνομία, τους οπαδούς, αλλά και τη διοίκηση των Βραζιλιάνων ήρθε η ώρα της απάντησης. Γύρω στα 700 άτομα μαζεύτηκαν κατά τις 11 έξω από το ξενοδοχείο Εμπεραδόρ όπου μένουν οι Βραζιλιάνοι και έκαναν φασαρία φωνάζοντας συνθήματα όπως “Κοιμηθείτε, αν μπορείτε” και χρησιμοποιώντας βεγγαλικά και βαρελότα. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι και τις 6 το πρωί διάφοροι υπερ-γραφικοί έκαναν όπως μπορούσαν θόρυβο.

Πιο πριν περίπου 5.000 οπαδοί της Ιντεπεντιέντε πήγαν στην προπόνηση της ομάδας για να εμψυχώσουν τους παίκτες, αλλά να κάνουν επίσης και τη δική τους προπόνηση πριν από τον τελικό. Σε πρώτη θέση ένα μεγάλο πανό που έγραφε: “Οι πιο πιστοί οπαδοί” μόνο που ήταν πανό της μισητής Ράσινγκ που με κάποιον τροπο (που σίγουρα δεν θα εμπεριέχει φιλικούς διαλόγους) βρέθηκε στα χέρια τους.

Για εισιτήρια φυσικά ούτε λόγος και το ματς αναμένεται με αγωνία, αν και το προβάδισμα της Γκοϊάς είναι πολύ ισχυρό. Οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε θα κάνουν το καθήκον τους και αναμένουμε να δούμε αν οι παίκτες της ομάδας που έχει ένα απίστευτο ρεκόρ σε τελικούς (Λιμπερταδόρες κατά κύριο λόγο) θα φανούν αντάξιοι της βαριάς φανέλας του συλλόγου. Αν δεν γίνει αυτό, η ομάδα της Γκοϊάς θα καταφέρει να έχει ποτίσει τους φίλους στην ίδια σεζόν με θλίψη (για τον υποβιβασμό) και ατελείωτη χαρά (για την κατάκτηση ενός διεθνούς τροπαίου).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πρώτο τραπέζι πίστα

Αν το θέαμα είναι το κυρίως γεύμα στο ποδόσφαιρο, τότε όλα τα γραφικά που συμβαίνουν γύρω από το χορτάρι (και ενίοτε πάνω σε αυτό) είναι το αλατοπίπερο. Μια από τις πιο γραφικές ιστορίες όλων των εποχών συνέβη τον Φεβρουάριο του 2004 στην Αργεντινή με πρωταγωνιστή έναν από τους σημαντικότερους προπονητές όλων των εποχών, τον αρχιερέα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 18 λεπτά μαγείας του Νταρίο Μπενεντέτο

Το ποδόσφαιρο είναι σε ένα σημαντικό βαθμό παιχνίδι ψυχολογίας. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε έχει παίξει μπάλα, ακόμα και σε επίπεδο παρέας στα 5Χ5. Όλοι μας έχουμε ζήσει “εκείνη την κωλο-μέρα που η ρουφιάνα η μπάλα δεν πήγαινε με τίποτα μέσα”, όσο λυσσασμένα κι αν προσπαθούσαμε. Και όχι, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε άμπαλους ερασιτέχνες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *