Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Να και κάτι διαφορετικό

Λέγαμε πρόπερσι πως “το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι μια κερδοσκοπική έμπνευση της FIFA, σύμφωνα με την οποία μαζεύονται σ’ ένα διαφημιστικά πρόσφορο μέρος του πλανήτη, οι καλύτερες ομάδες από κάθε ήπειρο, για να παίξουν στον τελικό αυτές που πραγματικά παίζουν μπάλα. Με απλά λόγια, είναι σαν να βάζουν τέσσερις ερασιτέχνες τενίστες από μια σχολή στην Πολιτεία, να μετέχουν σε τουρνουά με τον Φέντερερ και τον Ναδάλ”.

Να όμως που “οι παραδόσεις είναι για να σπάνε”/”για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά”/”μπάλα είναι και γυρίζει”/”11 αυτοί, 11 εμείς”/”ποτέ μην λες ποτέ” και μερικές δεκάδες ακόμα τέτοια κλισέ έπιασαν τόπο και φέτος – για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης – στον τελικό απέναντι στους θαμώνες Ευρωπαίους, που εκπροσωπούνται φέτος από την Ίντερ, θα βρεθούν οι Αφρικανοί της TP Μαζέμπε από το Κονγκό.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε μεσοβδόμαδα όταν η Μαζέμπε, με τον φολκ μπαλαδόρο κροκόδειλο στο σήμα της, άφησε εκτός την κάτοχο του Λιμπερταδόρες, Ιντερνασιονάλ από την Βραζιλία, κερδίζοντας την με 2-0 σ’ ένα ματς στο οποίο πέρα απ’ τα ατελείωτα τρεξίματα των Αφρικανών, ξεχώρισε ο χαρακτηριστικός τρόπος εκδήλωσης της χαράς του τερματοφύλακα Muteba Kidiaba, που από τις διάφορες κομμώσεις του και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι μεγάλη μορφή ακόμα κι όταν δεν προσποιείται τα κουρδιστά παιχνιδάκια των μωρών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ποδοσφαιρική επίθεση των Κινέζων

Η είδηση της μεταγραφής του Τζάκσον Μαρτίνες για… 42 εκατομμύρια Ευρώ στην Γκουανκγζού δημιούργησε αίσθηση στον περισσότερο κόσμο. Μόνο που δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός, αλλά το κερασάκι στην τούρτα μιας φρενίτιδας αγορών από τους Κινέζους. Μέχρι στιγμής είχαμε συνδυάσει την Κίνα με φτηνά εργατικά χέρια, κινητά με επεξεργαστές δεκαοχτώ πυρήνων σε τιμές Νόκια 3310 και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας μιλήσουμε για τη Μαδαγασκάρη (όχι την ταινία)

Αρούμπα, Τσαντ, Γκουαμ, Κουρακάο, Βανουάτου, Μοντσερά. Σε αρκετούς αυτά μπορεί να μοιάζουν με ονόματα εξωτικών χορών ή με κοκτέιλ που σερβίρουν στα πιο ψαγμένα μπιτς μπαρ. Κι όμως είναι χώρες, υπαρκτές, επίσημες, κομμάτια του πλανήτη μας. Χώρες που αν και το μέγεθος τους μπορεί να είναι αδιανόητα μικρό (το Μοντσερά για παράδειγμα είναι ένα μικρό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Να και κάτι διαφορετικό”

  1. Ο/Η ΠιΖήτα λέει:

    Πάντως ήδη το κάτι το διαφορετικό ήταν η εκπρόσωπος της Ωκεανίας…από Παππούα Νέα Γουινέα,περικαλώ!

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Μαγικό το γεγονός ότι η Μαζεμπέ έχει σήμα τον κροκόδειλο και το παρατσούκλι της ομάδας είναι… τα κοράκια!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *