Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδοσφαιρικός Καζαμίας 2011 – Μέρος Δεύτερον

Συνέχεια από τα προηγούμενα:

Ιούλιος

Μεγάλες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Ο γιός του Στρος Καν παραιτείται καθώς τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης δεν απέδωσαν και την ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Μάκης Ψωμιάδης μαζί με τον Μπομπ Κοζώνη, ενώ επιστρέφουν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Ανθιμος Καψής. Ο Κοζώνης δίνει 4ωρη τηλεφωνική συνέντευξη στον Γκότζο κατά την οποία παρουσιάζει  τρία δελτία ΚΙΝΟ που κερδίζουν συνολικά 20.000$ και μια ασφάλεια ζωής του σκύλου του. Ο έγκριτος ρεπόρτερ πείθεται και κάνει έκκληση στον λαό του ΠΑΟ να βοηθήσει τους νέους ιδιοκτήτες.

Η αλλαγή έχει τεράστιες συνέπειες στις άλλες ομάδες. Στην Καβάλα πηγαίνει πρόεδρος ο Κούγιας, στην Παναχαϊκή ο Κομπότης, στον Λεβαδειακό ο Ρέμος και στη Ζενίτ ο Μπέος. Στον ΠΑΟΚ παραμένουν οι Άραβες, ενώ τον Ηρακλή αναλαμβάνει ξανά ο Πέτρος Θεοδωρίδης που φέρνει τον Τέλη Μπατάκη για προπονητή. Ο Μπέος παίρνει στη Ζενίτ προπονητή τον Γιώργο Δώνη που κάνει επιτέλους πράξη το όνειρό του για διεθνή καριέρα, ο πρώτος Έλληνας μετά την Άννα Βίσση που το καταφέρνει.

Στον Ολυμπιακό ασχολούνται με τα της διαιτησίας μετά το άρθρο-αποκάλυψη του Νικολακόπουλου ότι ο ΠΑΟ έχει να χάσει στο «στρίψιμο της δεκάρας» εδώ και 117 παιχνίδια στο 37% των οποίων ήταν διαιτητής ο Κάκος. Ο Μαρινάκης κάνει λόγο για έγκλημα κατά του Ευρώ και χιλιάδες Ολυμπιακοί ξεχύνονται στους δρόμους. Η κυβέρνηση δεν αντέχει την λαϊκή πίεση και καταφεύγει στη δραχμή στην οποία κάνει και υποτίμηση. Στους αγώνες πλέον οι διαιτητές ρίχνουν χαρτονομίσματα των 2 εκατομμυρίων δραχμών και οι αρχηγοί διαλέγουν είτε Γιωργάκη που είναι στην μια πλευρά του νομίσματος, είτε το νικητή του Μάστερ Σεφ.

Στον Άρη ανακοινώνουν ότι δεν θα κατέβουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις ομάδες που κλείνονται στην άμυνα και δηλώνουν συμμετοχή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Αύγουστος

Μεταγραφικός πυρετός στις ομάδες. Στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ δοκιμάζει τον Μπατιστούτα, τον Έφενμπεργκ και τον Λίνεκερ. Τελικά λόγω οικονομικών προβλημάτων η ομάδα αποκτά τον Κοβάσεβιτς. Ο Αδαμίδης κάνει αγωγή στον Αραούχο που έχει γίνει χιπ-χόπερ στην Αργεντινή. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι ο Αραούχο έχει κλέψει τους στίχους για τρία τραγούδια από αυτόν.

Στον ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτείται, αλλά την επόμενη μέρα θυμάται ότι δεν είναι πλέον πρόεδρος έτσι κι αλλιώς και τελικά αποσύρει την παραίτησή του. Οι Άραβες φέρνουν Τέβες-Μπαλοτέλι και Βερόν, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιδρούν στην έλευση του τελευταίου καθώς ο πατέρας του είχε παίξει στον ΠΑΟ. Τελικά αγοράζει και τον Μάϊκλ Οουεν 10 ευρώ σε δημοπρασία από το e-bay. Ο Σαλπιγγίδης  ανοίγει κρεπερί στην Τούμπα.

Στον ΠΑΟ ο Κοζώνης αποχωρεί απογοητευμένος και μένει μόνος του ο Ψωμιάδης. Ακάθεκτος αυτός φέρνει στον ΠΑΟ τον Βίγια, τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Γκαλινοβιτς και δυο δανεικούς Κοσταρικανούς. Προπονητής αναλαμβάνει ο Γκους Χίντινκ.

Στον Ολυμπιακό ο Αναστόπουλος δηλώνει ότι θα δουλέψει μόνο με παίκτες που γνωρίζει και έτσι αποκτά τον Σαϊτιώτη, τον Ογκουνσότο και τον Βελώνη. Ο Μαρινάκης κάνει μήνυση σε 4 διαιτητές προληπτικά, ενώ αποδεσμεύει τον Φετφατζίδη που θέλει να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

Ο Γκους Χίντινκ παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Προπονητής στον ΠΑΟ αναλαμβάνει ο Ράικαρντ ο οποίος φέρνει βοηθό του τον Τεν Κάτε που ξέρει και τα κατατόπια. Η Καβάλα διαλύεται και ο Μιραλάς με τον Τζεμπούρ μένουν ελεύθεροι. Ο πρώτος υπογράφει στον Άρη καθώς δηλώνει ότι πάντα ήθελε να παίξει στην Ισπανία, ενώ ο δεύτερος επιστρέφει στον Πανιώνιο με στόχο να τον ανεβάσει ξανά στην Α’ Εθνική. Ο Μέσσι επιστρέφει στην Μπαρσελόνα, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανοίγει μπαράκι στη Νέα Καρβάλη.

Σεπτέμβριος

Το πρωτάθλημα ξεκινάει και ο ΠΑΟ κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με τους Κοσταρικανούς να οργιάζουν. Ο Βίγια γκρινιάζει γιατί μένει στον πάγκο και παίζει ο Μάντζιος δίδυμο με Ιμπραΐμοβιτς και τελικά λύνει το συμβόλαιό του και επιστρέφει στην Ισπανία με τα χρώματα του Άρη.

Η ΑΕΚ ξεκινάει με 3 ήττες και όλοι καταλήγουν στο ότι οι παίκτες είναι αγύμναστοι από την περσινή προετοιμασία του Μπάγεβιτς. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όμως του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζει με εντυπωσιακές εμφανίσεις, δείγμα του έργου του Χιμένεθ.

Η Λάρισα γίνεται η πρώτη ομάδα Β’ Εθνικής που έχει τζακούζι και λασπόλουτρα στο γήπεδό της, ενώ ο Πηλαδάκης φέρνει για συναυλία τους Σκόρπιονς.

Στο Μονακό γίνονται τρομερά επεισόδια πριν τον αγώνα Μονακό-ΠΑΟΚ. Οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν ότι ηθικός αυτουργός είναι ο πρίγκηπας Αλβέρτος που έκανε προκλητικές χειρονομίες, αλλά και η αστυνομία της πόλης  που επιτέθηκε αναίτια στους εκδρομείς οπαδούς.

Ο Ράικαρντ φεύγει για προσωπικούς λόγους από τον ΠΑΟ αφήνοντας την ομάδα πρώτη. Τον ΠΑΟ αναλαμβάνει ο Μαρσέλο Λίπι.

Οκτώβριος

Η ΑΕΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στο καινούριο γήπεδό της που χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ και κερδίζει στο ντέρμπυ τον Ολυμπιακό με γκολ του Ντιόπ στο 94’. Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι έπαιξαν κάτω από τη γή και ότι ήταν αρκετά σκοτεινά και δεν είδαν τον Ντιόπ. Η ΑΕΚ κάνει 3 νίκες σερί ένα μυθικό ρεκόρ που τη φέρνει στη 2η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ και μόλις 15 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο Χιμένεθ δηλώνει ότι η ομάδα μπορεί το πρωτάθλημα, αλλά 2 μέρες μετά η ΑΕΚ χάνει από τον ουραγό Παναιτωλικό που σημειώνει τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης αποκλείει στο Κόπα ντελ Ρέι την Ατλέτικο Μαδρίτης με δύο νίκες με χατ τρικ του Βίγια στο πρώτο και φλος ρουαγιάλ του Κόκε στο δεύτερο ματς. Ο duendes γυρίζει κολυμπώντας και κάνει να γράψει στο sombrero 2,5 μήνες.

Ο ΟΣΦΠ αποκλείεται στο Κύπελλο από τον Πιερικό που έχει αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος για 5η φορά.  Στα αποδυτήρια πέφτει ξύλο με τον Αναστόπουλο. Ο τελευταίος εμφανίζεται στη συνέντευξη τύπου με μπανταρισμένο κεφάλι και δηλώνει ότι «αυτά είναι αντρικές υποθέσεις». Λίγες μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός χάνει στην Πετρούπολη από τη Ζενίτ με 6-1 (ενώ προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Βελώνη) με τον Μπέο να βάζει πρόστιμο στους παίκτες του για την κακή εμφάνιση. Ο Μαρινάκης απολύει τον Αναστόπουλο και ο Γάβρος με τον Πρωταθλητή κάνουν έκκληση να επιστρέψει ο Βαλβέρδε.

Στον ΠΑΟ ο Μαρσέλο Λίπι απολύεται μετά την ισοπαλία της ομάδας με 1-1 στο Καμπ Νου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την απόλυση ανακοινώνει ο μεταφραστής της ομάδας Μάκης Ψωμιάδης στα ισπανικά με δηλώσεις του στην Ελ Μούντο Ντεπορτίβο:  «Seniores y agapoulinas entrenador kyrios Lipis vamos Italia». Την ομάδα αναλαμβάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι οπαδοί του ΠΑΟ αντιδρούν έντονα και πετάνε ξηρούς καρπούς Βγενόπουλου.

Η Εθνική Ελλάδος δίνει φιλικό με τη Βραζιλία στο Ρίο και ο Σάντος κατεβάζει εντεκάδα με τρεις τερματοφύλακες. Η ομάδα παίρνει το 0-0 και 100.000 οπαδοί την υποδέχονται στο Καλιμάρμαρο. Τη βράβευση κάνει ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ ακούγεται για 103η φορά στον ίδιο χώρο το Chariots of Fire του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Νοέμβριος

Ένα τραγικό συμβάν έρχεται να ταράξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γήπεδο της ΑΕΚ καταρρέει όταν τυφλοπόντικες τρώνε τα στηρίγματα. Οι παίκτες της ΑΕΚ μένουν εγκλωβισμένοι και ο πρόεδρος ΓΑΠ δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει μια πολυδάπανη προσπάθεια διάσωσης. Τελικά ο πρόεδρος Αδαμίδης προσλαμβάνει τους οπαδούς του Πανιωνίου που είχαν εμπειρία από το σκάψιμο του γηπέδου τους το καλοκαίρι του 2010 και η επιχείρηση ξεκινάει. Ο Αδαμίδης δίνει τα δικαιώματα στο Αλ Τζαζίρα και με τα χρήματα υπόσχεται ότι θα αγοράσει δεξί μπακ. Ο Αραούχο συγκλονισμένος δίνει συναυλία στο Μπουένος Άιρες και δίνει τα κέρδη στην ομάδα.

Στην Ισπανία στο σούπερ-κλάσικο η Μπαρσελόνα κερδίζει με 8-0 τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και πιάνει τον Άρη στην πρώτη θέση (υστερώντας στη διαφορά τερμάτων). Ο Μέσσι πέφτει σε κατάθλιψη γιατί δεν έχει πλέον κανένα ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Εγκαταλείπει την καριέρα του και γίνεται αρχιμανδρίτης στην Εκκλησία του Μαραντόνα. Ο Μουρίνιο δηλώνει ότι το ντέρμπυ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά απολύεται και την επόμενη μέρα αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό από τον οποίο ο Μπάγεβιτς έχει φύγει για να επιστρέψει στην αγαπημένη του ΑΕΚ ως προπονητής της 2ης ομάδας που πλέον παίζει στην Σούπερ Λιγκ μέχρι να απεγκλωβιστούν οι παίκτες της.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι τεταμένα με τους Άραβες λαθρομετανάστες να συγκεντρώνονται στο Κολωνάκι για να προσευχηθούν. Την λύση δίνουν οι ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ που χτίζουν τέμενος δίπλα στο γήπεδο της Τούμπας. Οι προσκυνητές εξαντλούν τις φανέλες του Ελ Ζαρ σε δυο ώρες και με τα κέρδη ο ΠΑΟΚ φέρνει τον Μιραλάς που δεν έχει βρει θέση στην 11αδα του Άρη. Ο Μαρινάκης κάνει δηλώσεις για έγκλημα κατά του χριστιανισμού και φέρνει προπονητή στον Ολυμπιακό τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Δεκέμβριος

Το μεγάλο γεγονός του μήνα είναι το ντέρμπυ μεταξύ του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Ο Μουρίνιο πριν τον αγώνα κάνει εγκωμιαστικές δηλώσεις για τον Άγγελο Αναστασιάδη και ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον γέροντα Παΐσιο. Ο ΠΑΟ προηγείται με τον Ιμπραΐμοβιτς που αφιερώνει το γκολ στον Μουρίνιο, αλλά τα αγγελόσκυλα κάνουν την ανατροπή με χατ-τρικ του Μήτρογλου και φεύγουν από το ΟΑΚΑ με το 1-3. Ο Ψωμιάδης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό και παίρνει τον Πανιώνιο που είναι στην πρώτη θέση της Β’ Εθνικής με τον Τζεμπούρ να έχει σημειώσει 33 γκολ. Με κάτι ψιλά που του έχουν μείνει, παίρνει και τη Λίβερπουλ που δεν την θέλει κανένας άλλος. Η ΑΕΚ κάνει πρόταση 3,2 εκατομμυρίων για να αγοράσει ξανά τον Τζεμπούρ και δίνει τον Μάκο ως αντάλλαγμα.

Την ήττα του ΠΑΟ εκμεταλλεύεται ο ΠΑΟΚ που μειώνει στους 9 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή κερδίζοντας στο μεγάλο πλέον ντέρμπυ της πόλης τον Ηρακλή του Τέλη Μπατάκη. Οι οπαδοί του Ηρακλή εξαγριωμένοι κυνηγάνε τον Θεωδωρίδη να φύγει φωνάζοντας «Περούκα φύγε» και αυτός αντιδρά φέρνοντας προπονητή τον Γκέραρντ. Οι Άραβες του ΠΑΟΚ πουλάνε την ομάδα στον Μπατατούδη και αγοράζουν το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο Αδαμίδης κάνει συμφωνία μαζί τους για να χτιστεί εκεί το νέο αιωρούμενο γήπεδο της  ΑΕΚ.

Ο Άρης κληρώνεται στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Ο Μάκης Χάβος δηλώνει ότι πάντα οι ισπανικές ομάδες είναι επικίνδυνες, ενώ ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δηλώνει ότι από τον ΠΑΟΚ ξέρει τον Μιραλάς και τον Σαλπιγγίδη και γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει καυτή έδρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οργανώνουν εκδρομή για την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 2.000 εκδρομείς στο Χαριλάου.

Μετά από 45 ημέρες οι Πάνθηρες φτάνουν στους εγκλωβισμένους παίκτες της ΑΕΚ. Με έκπληξή τους διαπιστώνουν ότι έχουν απομείνει μόνο ο Ντιόπ ο οποίος και έχει φάει τους υπόλοιπους και ο χαλκέντερος Γεωργέας που έχει κρυφτεί μέσα σε μια τρύπα τυφλοπόντικα. Ο Μπάγεβιτς δηλώνει ότι με την προσθήκη του Ντιόπ η ομάδα ισχυροποιείται, ενώ κατεβαίνει ο ίδιος στα ερείπια για να βεβαιωθεί ότι ο Σκόκκο έχει φαγωθεί. Ο Αδαμίδης υπογράφει τον Αραούχο για τρεις συναυλίες και τον Παντελή Θαλασινό για δεξί μπακ, αφού ο πρώτος στόχος Κρίστι Βαγγέλι πήγε στην Ίντερ με 15 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο Κόκε κερδίζει τη Χρυσή Μπάλα την οποία και πηγαίνει αμέσως σε ενεχυροδανειστήριο. Ο Τάσος Μητρόπουλος το Χρυσό Παπούτσι, αλλά το πετάει στον Τζίγκερ που παραβρίσκεται στην τελετή ως νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟ μετά από λαϊκή απαίτηση των οπαδών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο τελευταίος χορός του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ή μήπως όχι)

Δύο μήνες καραντίνας σε κάνουν να σκεφτείς πολλά και να φτάσεις, κάποιες φορές, ακόμα και στα όρια με τον εαυτό σου. Θα βαρεθείς, θα εκνευριστείς, θα γίνεις περίεργος. Περισσότερο απ’ όσο είσαι, μερικές φορές. Αυτή είναι η κακή πλευρά. Υπάρχει όμως και η καλή. Αυτή που σε βάζει να σκεφτείς και να φέρεις απέναντί σου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι

Από τότε που πρωτοείδα την κιτρινόμαυρη φανέλα, από τότε που πρωτοπάτησα στη Φιλαδέλφεια, από τότε που είδα τον Δικέφαλο Αετό Μέχρι το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 89′ Μέχρι το ντου των ηλιθίων Μέχρι τις 4αρες και τις 5αρες των μεταμορφωμένων αντιπάλων που παραλίγο να χτυπήσουν πλέι-οφ και τους έπαιζαν στο 1.30 Μέχρι τους ευσυγκίνητους παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *