Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ποδοσφαιρικός Καζαμίας 2011 – Μέρος Πρώτον

Ο Δράκουλας σκεφτόταν Καζαμίες και είδε το όνειρό του. Συγκεκριμένα σκεφτόταν τον σομπρερο-Καζαμία που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια (και πάλι σε συνεργασία με τον Εξαρχιώτη) για να σας αποκαλύψει τι θα γίνει στο σωτήριο έτος 2011.

Ιανουάριος

Ο ήλιος δεν λέει να φύγει για να έρθει ο χειμώνας και οι ομάδες μας προβληματίζονται απ τις συνθήκες καύσωνα που δεν επιτρέπουν να προπονούνται κανονικά οι ποδοσφαιριστές τους. Έτσι ο Ολυμπιακός αναχωρεί για το Ζέεφελντ, η ΑΕΚ για το Τσούφενχάουζεν και ο Παναθηναϊκός λόγω οικονομικής κρίσης για τα 3-5 Πηγάδια.

Ο Βγενόπουλος αποφασίζει να ασχοληθεί με το εμπόριο ξηρών καρπών και δημιουργεί site με τίτλο «Ένα εκατομμύριο πράσινες καρυδιές» ενώ στο διαφημιστικό σποτ της επιχείρησης δεσπόζει το σλόγκαν : όλοι μαζί πιο δυνατοί απ’ τα Hellas SPAR Βερόπουλος.

Στο μεταξύ ο Μπέος συναντιέται με τον Πλατινί και απαιτεί  να παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου κατευθείαν στον τελικό του UEFA Cup αλλιώς απειλεί πως θα πάρει την ομάδα και θα πάει στο διάστημα απ όπου θα εκδίδει διαπλανητικά δελτία τύπου με απρόοπτες συνέπειες για το οικοσύστημα

Στον Αρη διοργανώνουν τουρνουά προς τιμήν του Κούπερ στο οποίο συμμετέχουν η Μπαρσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αστέρας Εξαρχείων. Οι κιτρινόμαυροι συντρίβουν την Μπαρσελόνα με 5-0 και την Ρεάλ Μαδρίτης 8-2 με τον Κόκε να σημειώνει 13 τέρματα και έξω απ το Βικελίδης ψήνουν αρνιά και ανοίγουν σαμπάνιες, ενώ κανονίζουν άλλο τουρνουά προς τιμήν αυτού του τουρνουά. Στον τελευταίο αγώνα αυτού του τουρνουά, ο Αστέρας Εξαρχείων συντρίβει τον Αρη με 7-3 με τον Κόκε να σημειώνει και τα 10 τέρματα της συνάντησης.

Μεταγραφές δεν κάνει κανείς λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε καν ο Ψωμιάδης! Στην ΑΕΚ ανακοινώνεται για 5η φορά η συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του Τζεμπούρ, αλλά και πάλι χωρίς υπογραφές αφού δεν υπάρχει μπλε ή μαύρο στυλό στην ΠΑΕ. Οι συζητήσεις με τον Μπλάνκο πηγαίνουν καλά, καθώς στην τελευταία συνάντηση η ΑΕΚ κατεβάζει την προσφορά της κατά 22.000 Ευρώ και ο Μπλάνκο ζητάει 37.000 Ευρώ περισσότερα από την προηγουμένη φορά.

Φεβρουάριος

Ο ήλιος είναι στους Ιχθύες και στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Λολό Χιμένεθ εισάγει την τυφλόμυγα και την μακριά γαϊδούρα για να εκτελούν οι παίκτες του με μεγαλύτερο κέφι τις ασκήσεις ενώ αποφασίζει να χρησιμοποιεί γαλοπούλα φουαντρέ στις πίτσες που προσφέρει στους ποδοσφαιριστές μετά τα παιχνίδια γιατί είναι πιο θρεπτική και νόστιμη απ’ το χοιρινό ωμοπλάτη που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα.

Στον ΠΑΟΚ διοργανώνεται δημοψήφισμα μεταξύ των φιλάθλων για να αποφασιστεί μια από κοινού στάση απέναντι στο φαινόμενο  Σαλπιγγίδη. Τελικά ο συνδυασμός «Σαλπιγγίδη προδότη άμπαλε» με 48513 ψήφους ισοψηφεί του συνδυασμού «Σάλπι αφού γύρισες είσαι καλύτερος απ τον Μέσσι» και το πρόβλημα καλείται να λύσει ο Μητροπολίτης Ανθιμος, ο οποίος δηλώνει πως θα αφορίσει τον ποδοσφαιριστή επειδή ψήφισε Μπουτάρη εις τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Στον Παναθηναϊκό αποφασίζουν να διενεργούν κλήρωση μεταξύ των φιλάθλων σε κάθε εντός έδρας αγώνα απ την οποία θα προκύπτει ο πρόεδρος της εβδομάδας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι διαθέτουν φανταχτερά ονομάτα. Έτσι μετά τον Τζώνη Βεκρή και τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο επόμενος πρόεδρος είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς. Οι σύνδεσμοι αντιδρούν καθώς ο νέος πρόεδρος είναι γνωστός ΑΕΚτζής.

Ολοι περιμένουν με ανυπομονησία τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Αρη και του ΠΑΟΚ, όμως τελικά το Europa League ματαιώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης κι έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου κατακτά το τρόπαιο χωρίς να γίνει ο τελικός.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΓΑΥΡΟΥ και του «Ημερήσιου τηλέγραφου της Γάνδης». Στην Αλγερία τα «Νέα του Λαχματζούν» γράφουν στην σελ.5 ότι ο Τζεμπούρ έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ και στη σελ. 10 ότι έχει συμφωνήσει με την Καϊσερισπορ.

Μάρτιος

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα αλλά δεν επηρεάζει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος το οποίο έχει σταματήσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για να αποφύγουν την αγωνιστική απραξία οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων κανονίζουν ραντεβού σε γνωστές λεωφόρους και σουβλατζίδικα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.  Κατά την τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών στο σουβλατζίδικο του Γιώργη στη Λεωφόρο Θηβών, νικητής αναδείχθηκε το Γενικό Κρατικό που είχε τη τύχη να εφημερεύει εκείνη τη μέρα. Εξ άλλου σε ανάλογο ντέρμπυ ΠΑΟΚ – Αρη στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ επικρατεί του Διαβαλκανικού με 35 κρανιοεγκεφαλικά έναντι 31 ρινικών καταγμάτων.

Εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Φετφατζίδης παίρνει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και κερδίζει με τις σπαρταριστές μιμήσεις του Μέσσι.

Στην Καβάλα ο Ψωμιάδης διοργανώνει στο Ανθή Καραγιάννη τουρνουά πόκας με σημαδεμένη τράπουλα στο οποίο νικητής αναδεικνύεται ο ίδιος κερδίζοντας 55.000 ευρώ σε σκουπιδοσακούλα που είχε αθλοθετήσει ο ανιψιός της γυναίκας του.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πιο μαύρη ημέρα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεκάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ μαζεύονται έξω από την Τούμπα και ανάβουν ένα κεράκι για την πρώτη επέτειο από την «σφαγή του Σπάθα» που στέρησε στην ομάδα τους ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια ανάσα από την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δημοσιεύματα του Πρωταθλητή και του «Τηλεβόα των Κάτω Βρυξελλών». Στην Αλγερία το σάιτ alger-foot24.com φιλοξενεί δηλώσεις του Τζεμπούρ που λέει ότι είναι πολύ ικανοποιημένος στην ΑΕΚ και απλά ψάχνουν να βρουν πάπυρο για να υπογράψει.

Απρίλιος

Ο καιρός καλυτερεύει  και στον Παναθηναϊκό αποφασίζουν να απευθυνθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Αμέσως καταφθάνει η Τρόϊκα η οποία κόβει με το καλημέρα το 65% του μισθού του κηπουρού της Παιανίας και της καθαρίστριας των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, ενώ πρόεδρος αναλαμβάνει ο γιός του Στρος Καν ο οποίος υπόσχεται οικονομική εξυγίανση. Άμεση είναι η αντίδραση των παικτών με τους παλαιότερους Καραγκούνη και Κατσουράνη να απειλούν ότι θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους όμως μετά από παρέμβαση ψυχραιμότερων αποφασίστηκε αυτό να γίνει τον άλλο μήνα.

Σε σεμινάριο κορυφαίων προπονητών που διεξάγεται στην Γλασκώβη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάζει ένα νέο σύστημα που ονομάζεται «ο ανάποδος ρόμβος» και ο Μανόλο Χιμένεθ μια νέα πίτσα με 3% λιπαρά. Στο σεμινάριο είχε προσκληθεί και ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα, όμως τελικά δεν παρευρέθη γιατί του έκοψαν τα οδοιπορικά.

Στην ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης ανακοινώνει ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι 15.000 θέσεων και εξ ολοκλήρου υπόγειο, ενώ από πάνω θα γίνει επέκταση του άλσους της Ν.Φ. Αμέσως αντιδρούν οι οικολόγοι και 141 καταφεύγουν στο ΣτΕ καθώς οι εργασίες του γηπέδου θα οδηγήσουν σε πλήρη αφανισμό τον σπάνιο Τυφλοπόντικα του Ποδονίφτη που θέλει πλήρη ησυχία για αναπαραγωγή καθώς είναι ντροπαλό ζώον.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εκδίδει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η ζωή ΜΟΥ πριν τα 5», την οποία αμέσως σπεύδει να διαβάσει ο Μάκης Χάβος για να διατηρήσει τη φήμη που τον συνοδεύει ότι είναι διαβασμένος.

Με το ενάμιση πόδι παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Κέβιν Μιραλάς σύμφωνα με δημοσίευμα του Φωτός και του «Ταχυδρόμου του Αγίου Ετιέν». Με δηλώσεις του στην Ώρα για Σπορ ο Τζεμπούρ διαψεύδει φήμες που τον φέρνουν αγκαλιά με τον Ολυμπιακό και δηλώνει ότι θα εγκατέλειπε την ΑΕΚ μόνο αν τον ζητούσε ο αγαπημένος του Μπάγεβιτς στην Ομόνοια. Στο εξώφυλλο κατά λάθος μπαίνει φωτογραφία της πλατείας Ομόνοιας με μονταρισμένο τον Σκόκκο.

Μάϊος

Όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Νέο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου μεταξύ της Μπαρσελόνα και της  Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά μετά από παρέμβαση του χορηγού της πρώτης αποφασίζεται ο τελικός να διεξαχθεί στο σεράϊ του Εμίρη του Κατάρ, ενώ η adidas σε μια λαμπρή τελετή παρουσιάζει στη Ντόχα τη νέα μπάλα του τελικού την περίφημη «φερετζέ κιοφτέ» που είναι πιο βαριά απ την τζαμπουλάνι αλλά αν σουτάρεις πολύ δυνατά βγάζει τρίχες.

Έξαλλος ο Πεπ Γκουαρντιόλα δηλώνει πως αν επιμείνει η ΟΥΕΦΑ να χρησιμοποιήσει αυτή τη μπάλα στον τελικό θα εφοδιάσει τους παίκτες του με ένα ξυραφάκι για να την ξουρίζουν, ενώ αμέσως σπεύδει η Ζιλέτ να αναλάβει τη χορηγία.

Στην Ελλάδα ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα που είχε διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης και οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων το γιορτάζουν με ένα ραντεβού στο ΟΑΚΑ το οποίο κατεδαφίζουν ολοσχερώς, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την πυρπόληση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οργισμένη είναι η αντίδραση της πολιτείας με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή να δηλώνει πως θα ζητήσει ευθύνες απ τις κατασκευαστικές εταιρίες για πλημμελή εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Μισή ανάσα απ την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φωτός, του Πρωταθλητή, του ΓΑΥΡΟΥ και της «Ντουντούκας του Γκενκ». Ο «Ιμάμης του Αλγερίου» γράφει στο πρωτοσέλιδο ότι σύντομα ο Τζεμπούρ θα αποφασίσει μεταξύ ποιων ομάδων θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Ιούνιος

Ο ήλιος είναι στους Δίδυμους και το πρωτάθλημα διακόπτεται και πάλι λόγω καύσωνα. Παρ’ όλ αυτά ξεκινά η μεταγραφική περίοδος με την Καβάλα να αποκτά με το καλημέρα τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσσι, ενώ στον Παναθηναϊκό ο γιός του Στρος Καν βγάζει στο σφυρί τους Σισέ, Λέτο και Νίνη και βάζει παρκόμετρα στο πάρκινγκ των ποδοσφαιριστών στην Παιανία. Όταν ο καύσωνας περνάει, το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός το κερδίζει, αλλά χάνει στον τελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-0. Έξαλλος ο Μαρινάκης δίνει εντολή να μην ανέβει στο αεροπλάνο ο Βαλβέρδε, αλλά τον ενημερώνουν ότι έφυγε από το ΟΑΚΑ με το αυτοκίνητό του. Την επόμενη μέρα τον απολύει και φέρνει τον Αναστόπουλο. Ο Πρωταθλητής κι ο Γάβρος γράφουν ότι επιτέλους έφυγε ο άσχετος Ισπανός.

Στην ΑΕΚ ο Αδαμίδης καλεί σε γεύμα Παππά, Νοτιά και Χιμένεθ για να συζητήσουν –τι άλλο;- πού θα πάνε διακοπές, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης ανακοινώνει πως η ομάδα θα πουληθεί σε όμιλο Αράβων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Μπιν Λάντεν και υπόσχεται ενίσχυση της άμυνας με την απόκτηση … δίδυμων πύργων.

Στον Αρη διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, όμως η απελθούσα προλαβαίνει και ανανεώνει το συμβόλαιο του Κούπερ μέχρι το 2095 με ρήτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που αποφασίσει ο διάσημος Αργεντίνος προπονητής να αποδημήσει εις Κύριον μέχρι τότε.

Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής διαιτησίας εξαπολύει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή ένα ανάποδο πλάγιο άουτ που έδωσε ο Κάκος το 2006 σε φιλικό της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού με τα Ασπρα Χώματα. Αμεση είναι η αντίδραση του διεθνούς Κερκυραίου ρέφερι, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά : πού να σφίξουν κι άλλο οι ζέστες.

Η Καβάλα με μια αιφνιδιαστική κίνηση, αποκτά τον Κέβιν Μιραλάς και τον Ραφίκ Τζεμπουρ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *