Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια ανεκμετάλλευτη ήπειρος

(Φωτογραφία από χθεσινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ της Αφρικής, μεταξύ της ASEC Mimosas από την Ακτή Ελεφαντοστού και της CF Cansado από την Μαυριτανία. Στον ηλεκτρονικό πίνακα στο βάθος διακρίνουμε το σκορ του αγώνα εκείνη την στιγμή)

Ο μύθος λέει ότι πριν πολλά-πολλά χρόνια, όταν οι πανούργοι Ευρωπαίοι ξεκίνησαν να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες της Αφρικής, μια μεγάλη εταιρεία υποδημάτων έστειλε στην ‘Μαύρη ήπειρο’ δυο αντιπροσώπους της ώστε να χαρτογραφήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου της αγοράς, που υπάρχουν εκεί. Μετά από μήνες περιπλάνησης και επαφών, οι δυο ‘ανιχνευτές’ έστειλαν στην εταιρεία με τηλεγράφημα τα αποτελέσματα της έρευνας τους. Η απάντηση του πρώτου συνοψιζόταν στο: «Σκατά. Προβληματικό μέρος για ανάπτυξη δραστηριοτήτων. Εδώ δεν φοράει κανένας παπούτσια», την ίδια ώρα που η αναφορά του δεύτερου, πιο διορατικού και αισιόδοξου, κατέληγε επίσης στο ίδιο πόρισμα αλλά με διαφορετική οπτική: «Τέλειες συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία δραστηριοποίηση στον τομέα των παπουτσιών. Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Χοντρά λεφτά»!

Ένας μήνας πριν την σέντρα” – 11/5/2010

Την στιγμή που οι κάτοικοι της ‘Μαύρης ηπείρου’ θα καταφέρουν να απαλλαγούν οριστικά απ’ τους διάφορους Μουμπάρακ και Ομάρ ελ-Μπεσίρ και θα μπούνε στην ‘πολιτισμένη’ τροχιά του ανελέητου και ασταμάτητου καταναλωτισμού, κουστουμαρισμένοι τύποι από τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες θα πακετάρουν άμεσα τα καλύτερα τους πουκάμισα, τα τραπεζικά τους βιβλιάρια και τα φανταχτερά προσπέκτους τους και θα κατηφορίσουν για να μπογιατίσουν κάτω από τον πίνακα του σκορ το λογότυπο του Μεγάλου Χορηγού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο λοχίας Μπρόντι και ο Ζινεντίν Ζιντάν

Η 19η σεζόν του Top Gear ξεκίνησε προχθές με καλεσμένο τον Ντέμιαν Λιούις. Σε περίπτωση που το όνομα δεν σου λέει κάτι, πρόκειται για τον κοκκινομάλλη ‘Μπρόντι’ από την εξαιρετικά πετυχημένη σειρά Homeland‘, ο οποίος λίγες μέρες πριν κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα “Καλύτερου ηθοποιού σε δραματική τηλεοπτική σειρά’. Ο Λίουις, λοιπόν, (που αρκεοί μπορεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρε, τον πρόεδρο ρε;

Το Μπουρουντί είναι μια μικρή χώρα της Αφρικής κάπου στα ανατολικά και λίγο νότια, δίπλα στην Τανζανία και τη Ρουάντα. Όσοι ασχολούνται παραπάνω, μπορεί να γνωρίζουν για τους εμφύλιους πολέμους και τις γενοκτονίες που έλαβαν χώρα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, με πάρα πολλά θύματα, φριχτά εγκλήματα και πρόσφυγες. Τα πράγματα όμως δεν έχουν βελτιωθεί ακόμα. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Μια ανεκμετάλλευτη ήπειρος”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Mη δίνεις ιδέες στα δικά μας καλόπαιδα
    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *