Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η αφέλεια της Σεβίλης

Αίσθηση προκάλεσε σ’ όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο η επίθεση των οπαδών και των παικτών της Σεβίλης κατά του Μουρίνιο, του Ρονάλντο και της Ρεάλ γενικότερα, πριν και κατά την διάρκεια του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου Ισπανίας. Με περίσσεια και υπερβολική ουσιαστικά αυτοπεποίθηση οι παίκτες των Ανδαλουσιάνων κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο οποίο υποσχόταν ότι θα αφήναν άτιτλο τον Μουρίνιο και την Ρεάλ ενώ κατά την διάρκεια της προθέρμανσης οι οπαδοί των γηπεδούχων σήκωσαν και το πανί που βλέπετε παραπάνω στο οποίο ανακοίνωναν στον Ζοσέ ότι “κάθε γουρούνι έχει την δικιά του μέρα”, κάνοντας ξεκάθαρο με το απλοϊκό σκίτσο δίπλα ότι η μέρα του αγώνα ήταν ‘η δική του μέρα’.

Μετά απ’ όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς για το πως κατάφεραν τόσο εύκολα και οι Ισπανοί να βρεθούν στην γαβάθα του ΔΝΤ. Τόση αφέλεια δεν συναντάς ούτε στην κλασσική σκηνή που η Κοκκινοσκουφίτσα βρίσκει τον λύκο στο κρεβάτι της γιαγιάς. Τόσοι ενήλικες άνθρωποι κι ούτε ένας δεν βρέθηκε να εξηγήσει στα υπόλοιπα παλικάρια ότι ο Μουρίνιο τρέφεται από την ζήλεια των ανθρώπων όπως ο Δράκουλας ζούσε από το αίμα των άλλων. Εντύπωση προκαλεί μόνο το γεγονός ότι ο Πορτογάλος αποφάσισε να μην απαντήσει σ’ όλα αυτά στέλνοντας στην συνέντευξη τύπου πριν το ματς τον βοηθό του, κίνηση που – γνωρίζοντας την ζωτική του ανάγκη για πρόκληση και απάντηση, τα δομικά στοιχεία του δικού του ‘κύκλου ζωής’ δηλαδή – υποδηλώνει ότι η γυναίκα και τα παιδιά του πέρασαν μερικές άσχημες στιγμές στο οικογενειακό τραπέζι.

Από την άλλη, ο ψυχολογικός πόλεμος κάποιων οπαδών της Σεβίλης στον Κριστιάνο Ρονάλντο που πραγματοποιήθηκε με τις ιαχές ‘Μέσσι-Μέσσι’ κατά την προθέρμανση του, δεν αποκλείεται να επηρέασαν πράγματι τον Πορτογάλο (που γενικότερα είχε μέτρια εμφάνιση αλλά χωρίς συνέπειες αφού ξελάσπωσε για όλους ο υπό αμφισβήτηση Μπενζεμά) αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για ένα άτομο για το οποίο δεν χρειαζόταν η βοήθεια ενός Ισπανού αρχιτέκτονα για να μαντέψουμε ότι έχει γραμμένα τα αρχικά του στην είσοδο του σπιτιού του και σ’ όλα τα μαξιλάρια του ή ότι έχει έναν καναπέ σε σχήμα ‘C’ ή ότι κάθε πρωί αφού φρεσκαριστεί κοιτάει στον καθρέφτη το είδωλο του και εκστασιασμένος το ρωτάει σαν άλλος Buffalo Bill (από την ‘Σιωπή των αμνών’): “Would you fuck me? I’d fuck me. I’d fuck me hard”. Όχι, το τελευταίο δεν μπόρεσε να μας το επιβεβαιώσει ο αρχιτέκτονας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Γάλλος που έστειλε στον πάγκο τον Μαρσέλο

Όταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας η Ρεάλ Μαδρίτης διασύρθηκε με 3-7 από την Ατλέτικο τα αστεία για την τραγική άμυνα της είχαν την τιμητική τους. Η ομάδα του Ζιντάν είχε δεχθεί 12 γκολ σε 3 φιλικά, μια επίδοση που δεν βελτιώθηκε ούτε μετά την 7αρα, αφού ακολούθησαν άλλα 4 γκολ παθητικό στα επόμενα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γουισάμ Μπεν Γιεντέρ, η νέα σπουδαία ανακάλυψη του Μόντσι

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, βρισκόμαστε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ανζέ, στο ημίχρονο της τελευταίας αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Μακριά από την προσοχή των περισσότερων Ευρωπαίων ποδοσφαιρόφιλων, η μικρή και ασήμαντη Τουλούζ δίνει τη δική της ‘μητέρα όλων των μαχών’. Δυο μόλις μήνες πριν βρισκόταν 10 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά με μια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η αφέλεια της Σεβίλης”

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Φωναζανε Μεσι για να πικαρουν τον Ροναλτο; Οι φιλαθλοι της Σεβιλλης; ΕΛΕΟΣ ρε μαγκες, πιο πολιτισμενος πεθαινω!
    Σαν να ερχεται ο Σισε στην Τουμπα και να φωναζουνε οι ΠΑΟΚτσηδες “Μιραλας” 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *