Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ξυλοκόπος-χασάπης αμυντικός, ετών 37

Ο Κέβιν Μούσκατ, που στο παραπάνω πρόσφατο βίντεο του πρωταθλήματος Αυστραλίας καταστρέφει μερικούς συνδέσμους του δεξιού ποδιού του Άντριαν Ζαχρα αφήνοντας τον εκτός γηπέδων για όλη την υπόλοιπη χρονιά, είναι ένας εξ αυτών των ‘ξυλοκόπων’ που πέρασαν από τα ερασιτεχνικά κλαδέματα στα επαγγελματικά/αμειβόμενα κλαδέματα χωρίς να συναντήσουν πουθενά στο δρόμο το ποδόσφαιρο. Ένας τύπος που εξαιτίας μιας εξαιρετικά αποτυχημένης παραίνεσης κάποιου άσχετου προπονητή σε κάποια φάση στην εφηβεία (“εσύ παλικάρι μου είσαι για να παίξεις ποδόσφαιρο, παράτα το ράγκμπι, το κυνήγι γατών με αεροβόλο και το ζίου ζίτσου και κυνήγα τη μπάλα στο λιβάδι”) παρασιτεί χρόνια τώρα στο άθλημα, κυνηγώντας κατά βάση τα πόδια που κλωτσάνε τη μπάλα και όχι την ίδια τη μπάλα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κατορθώματα του Κέβιν, όπως το ότι έγινε ο πρώτος Αυστραλός που χρειάστηκε πειθαρχική ακρόαση από την ομοσπονδία, ότι ο Μάτι Χολμς της Τσάρλτον τον κουβάλησε στα δικαστήρια γιατί του διέλυσε το πόδι σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε 4 επεμβάσεις μέχρι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να του ακρωτηριάσουν το τσακισμένο πόδι (!), ότι κάποτε κατάφερε να αποβληθεί στο 9ο λεπτό ενός αγώνα και ότι έχει αντικρίσει 123 κίτρινες κάρτες και 12 κόκκινες στη διάρκεια της καριέρας του, μπορείς να βρεις στη σχετική κατηγορία ‘Φήμη’ στην σελίδα του στην wikipedia ή στα διάφορα ιατρικά ανακοινωθέντα των νοσοκομείων των πόλεων που έχει επισκεφτεί για κάποιο παιχνίδι.

Ο Κέβιν Μούσκατ είναι 37 χρονών και παρ’ όλο που έχει ξεκινήσει ήδη και εναλλακτική καριέρα γράφοντας σε τοπική εφημερίδα (προφανώς κείμενα για το πόσο όμορφα ακούγεται το κόκκαλο όταν σπάει σε δυο κομμάτια) βρίσκεται ακόμα σε κάποιο χορτάρι κάπου εκεί έξω, “δυναμικός” και αμειβόμενος, γι’ αυτό μάνες προσέξτε τα παιδιά σας.

musc

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πίσω από μια μπάλα

Αυτή είναι μια φωτογραφία που τράβηξε τον προηγούμενο μήνα στη Μοζαμβίκη ο, βραβευμένος από το National Geographic φωτογράφος, Patrick Kelley. Δείχνει δεκάδες παιδιά να τρέχουν πίσω από μια μπάλα γεμάτα ενθουσιασμό, γιατί – σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει – αυτό και μόνο φτάνει για να κάνει ευτυχισμένο για λίγο ένα μικρό παιδί. Μια μπάλα την οποία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία αγάπη

Όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο το ξέρουν. Δεν είναι απλά 22 τύποι που κυνηγούν μια μπάλα. Είναι πολλά ακόμα, μέσα και έξω από το γήπεδο. Στιγμές που μένουν χαραγμένες. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που σου μαθαίνει εξίσου την αγάπη και τον πόνο. Που ξεκινάει από την παιδική ηλικία και σε συντροφεύει μέχρι τα γεράματα. Ανεξάρτητα αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13 σχόλια σχετικά με το “Ξυλοκόπος-χασάπης αμυντικός, ετών 37”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    ΟΞΩ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.

  2. Ο/Η GiannisIce λέει:

    (ιατρικά ανακοινωθέντα)

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Σωστός.

  4. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    Όλα τα ημίμετρα είναι φαιδρότητες και η προσωποίηση δεν βοηθά, αλλά επιμερίζει -και αδυνατίζει- το πρόβλημα. Πρέπει να το διατυπώσουμε επιτέλους ξεκάθαρα: ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

    Να σημειώσουμε πως περιπτώσεις σαν του Μούσκατ, ήδη βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση -αφού την ποδοσφαιρική τέχνη την χαζεύουν στην καλωδιακή και δεν την μπλέκουν με τη δουλειά τους.

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Και από που θα βρίσκει λεφτά ο Αδαμίδης για την ΑΕΚ; 😀

    ΥΓ. Πέρα απ’ την πλάκα, επειδή ‘νιώθεις’ ετοίμασε την υπογραφή σου. Ετοιμάζουμε επίσημο αίτημα σουταρίσματος τους από τα παγκόσμια δρώμενα. ( http://www.sombrero.gr/2010/06/%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1/ )

    Το θέμα έχει καθυστερήσει ελαφρώς γιατί δεν βρίσκουμε άτομο να το μεταφράσει και στην γλώσσα των Αβοριγινων.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Κάτω τα χέρια από τη χώρα που έβγαλε τον Νέιθαν Μπερνς και τον Τιμ Κέιχιλ !

  7. Ο/Η balkou λέει:

    …τον Τζίμη Πατίκα, τον Κρις Καλαντζή και τον (τύμπανα) Τζέισον Πόλακ! Άουτς…

  8. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Χάρι Κιούελ αλλά και Τζόνι Αναστασιάδης…Ποδοσφαιρομάνα Αυστραλία!

  9. Ο/Η duendes λέει:

    Εκτός από τον Κέιχιλ, τον Πατίκα, τον Καλαντζή, τον Πόλακ, τον Τζέφρι Ρας, τον Κρέγκ Μουρ, την Νικόλ Κίντμαν, τις ερήμους με τα φίδια και τους σκορπιούς σαν σκηνικό για τα b-movie θρίλερ και τους τρισμέγιστους AC/DC τι άλλο έχει προσφέρει αυτό το νησί στον πλανήτη;; Ε; Ε;

  10. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Τον Αυστραλοπίθηκο (γνωστή η συνέχεια κατά τον Δαρβίνο), αλλά είναι παλιό αυτό, το μετράμε;

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    @duendes Την ΘΕΑ Κάιλι Μινόγκ

  12. Ο/Η duendes λέει:

    Ohhh.. Shut up!
    😀

    http://www.youtube.com/watch?v=Qc7HmhrgTuQ

    ΥΓ. Την ξέχασα την Κάιλι. Βασικά ..δεν την είδα.

  13. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    Ο Αυστραλοπίθηκος δεν είναι παλιό, αλλά είδος που επιβιώνει ακόμα. Νομίζω αυτό δείχνει και το παραπάνω βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *