Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η φωτογραφία του ντέρμπι (έως τώρα)

Djibril – Takis

Σχετικά:
Η φωτογραφία του ντέρμπι του πρώτου γύρου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο τα τελευταία) έχει συνειδητοποιήσει πως όλα είναι ένας ατέρμονος κύκλος, στον οποίο όλοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Παικτών, προπονητών και ομάδων. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ζούμε την κλασσική φάση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα άλλα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ

Τα είδατε, τα αγαπήσατε, σχεδόν εθιστήκατε. Κατακλύσατε το sombrero με αναρίθμητα e-mails ζητώντας κι άλλα λατρεμένα χαρτάκια της Πανίνι και ποιοι είμαστε εμείς που θα αντισταθούμε στη θέληση του κυρίαρχου λαού; Άλλοι 10+1 αγαπημένοι ποδοσφαιρικοί ήρωες έρχονται να γεμίσουν τις μέρες μας, να συντροφέψουν τα όνειρά μας. Countdown λοιπόν με, φυσικά, τυχαία σειρά αρίθμησης και ξαναδιευκρινίζοντας ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

46 σχόλια σχετικά με το “Η φωτογραφία του ντέρμπι (έως τώρα)”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Σωστό το “έως τώρα”.
    Βάλε τώρα το στοπ καρέ με το γκολ του Κλαψουράνη που τον καλύπτουν 3 (και ο τέρμας, το όλον 4)…

  2. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Μόλις γύρισα από το γήπεδο, βαρέθηκα πια ρε παιδιά. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Φτάνει πια με την αλητεία. Ενας δεν ενδιαφέρεται ρε γμτ να στείλει 20 αλήτες φυλακή, για να πάρουν το μήνυμα και οι άλλοι;

    Οτι και να γράψω λίγο είναι. Το ματς ήταν η χαρα του καπνογονοτζή – δυναμιτακιτζή, που μας έκαναν την χάρη να αφήσουν να γίνει σέντρα και να ξεκινήσει. Βάζει γκολ ο Ολυμπιακός, γίνεται της πόρνης από τα καπνογόνα, ξαναρχίζει το παιχνίδι μετά από ένα τρίλεπτο. Εκτός ρυθμού και πάλι οι ομάδες μέχρι την ανάπαυλα. Στα κόρνερ του ΠΑΟ, να πεφτουν τα δυναμιτάκια σύννεφο. Στο τέλος, ντου στο γήπεδο, οι ΚΑΦΡΟΙ.

    Τα ΜΑΤ, ενώ μπαίνουν μέσα για να εμποδίσουν τα χειρότερα, δεν τσιμπάνε κανένα. Ρε έστω και έναν για τα προχήματα; Τίποτα, μια ζώνη μπροστά από τα αποδυτήρια και αυτό ηταν.

    Δεν έχω να γράψω πολλά για μπάλα. Είμαι απόλυτα ξενερωμένος. Τώρα θα πέσει η καμπάνα και θα την πληρώσουμε και όσοι δεν φταίμε και σηκώναμε τα χέρια προς τους ηλίθιους να σταματήσουν να πετούν καπνογόνα, μπας και παιχτεί ποδόσφαιρο υπό νορμάλ συνθήκες.

    Αει στο διάολο ρε. Τα λεφτά του διαρκείας (κεκλεισμένων στην αρχή της σεζόν, έρχεται και άλλο τώρα), ποιος θα μας τα ΄δωσει;

    Τριτοκοσμικά πράγματα σε τριτοκοσμικές χώρες που το παίζουν ευρωπαϊκές. Γιατί δυστυχώς για μένα αλλά φοβάμαι και για όλους, δεν ήταν το πρώτο ματς που είδα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο.

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Για τον άρχοντα με τα μαύρα πες μας, πως τον είδες από το γήπεδο.
    Γιατί από την τηλεόραση φάνηκε τρελό κομάντο.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Χαζεύω τις εξελίξεις και δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Σαν εξωτερικός παρατηρητής δεν μπορώ βασικά να αποφασίσω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.

    Επόπτες, οφσάιντ, καπνογόνα, Καλόπουλος, ξύλο, Σισέ, Μαρινάκης, “fat boy”, δίκαιες νίκες, πρωτάθλημα, Τοροσίδης.

    Τι να πρωτοπείς..

  5. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Γράψε εσύ βρε φίλε, που έχεις δει τηλεοραση και άρα και κάμποσα ριπλέι. Αν θες να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, έχεις κάθε δικαίωμα. Εγώ μόνο στεναχωρημένος μπορώ να είμαι. Δεν είμαι υπέρ του να κυνηγάνε αντιπάλους στο τέλος. Δεν είμαι υπέρ του να παίζεται μπάλα κατά διαστήματα, όταν μας το επιτρέπουν οι κάφροι. Θέλω να πηγαίνω σε γήπεδο, όχι σε ρωμαϊκή αρένα.

    ΥΓ. Για τον διαιτητή ή για τους βοηθούς; Από όσο διαβάζω στα άλλα σάιτ, υπάρχει θέμα με τα οφσάιντ. Εχει κάνει και ο διαιτητής κάποιο λάθος; Τι να σου πω, δεν κατάλαβα κάποιο σοβαρό λάθος του διαιτητή από το γήπεδο.

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Σταύρο, κρίνοντας απ’ αυτά που ακούω πως λέει τώρα ο Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, το ότι μπουκάρανε κάποιοι κάφροι μέσα ή ότι ο ένας επόπτης ακύρωσε καθαρό γκολ κι ο άλλος επικύρωσε αντικανονικό, είναι το λιγότερο της όλης υπόθεσης! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται.

  7. Ο/Η charlie λέει:

    Αυτό που είπα δεν ήταν ρητορικό.
    Εγώ το ματς δεν το είδα, άρα για την -όποια- μπάλα παίχτηκε δεν μπορώ να πω.
    Είδα μόνο βίντεο με κάποιες φάσεις. Στα γρήγορα:
    Το γκολ του Κλαψουράνη είναι κανονικό.
    Το 2-1 είναι άκυρο, ο Πάντελιτς (μπροστά στη μούρη του Τζόρβα) είναι οφσάιντ.

  8. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Δεν με απασχολεί ρε Ντουέντες ο Μαρινάκης και όλοι οι Μαρινάκηδες αυτής της γαμοχώρας. Δεν θα σώσει ο Μαρινάκης το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Αλλοι έχουν αποστολή να τα προστατέψουν και σφυρίζουν αδιάφορα. Τα αφήνουν έτσι, να σιβοσβήνουν. Ερμαια της αλητείας, της λογικής του όχλου, της ατιμωρησίας.

    Για τα οφσάιντ: Στο γκολ του Παναθηναϊκού (κάθομαι αρκετά μακριά)είδα τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται εντονα. Μάλλον είναι πιο ξεκάθαρη φάση, από όσο το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όπου δεν είδα ανάλογες διαμαρτυρίες.

    Αλλά, λόγω τιμής, μικρή σημασία έχει αυτό για μένα. Εχω εισπνεύσει τόσο καπνό φίλε, όσο δεν φαντάζεσαι.

    Ας πούμε ότι πέφτει καμπάνα 561 αγωνιστικών. Τι αλλάζει ρε Duendes; Αυριο θα τα κάνουν στο μπάσκετ. Στο πόλο, στο βόλει.

  9. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    @Charlie

    Αρα όντως για τους βοηθούς είναι το θέμα…

  10. Ο/Η charlie λέει:

    Ας πέσει καμπάνα 5 (όχι 561) αγωνιστικών τώρα και ας διπλασιάζεται κάθε φορά που έχουμε επεισόδια.
    Και μετά θα δούμε τι θα αλλάξει.
    Η κουβέντα για την αγωγή και τα ήθη είναι όμορφη αλλά αδιέξοδη. Αυτά μαθαίνονται.
    Αν μάθεις ότι ό,τι και να κάνεις δεν θα έχει συνέπειες θα κάνεις τέτοια συνέχεια.
    Αν μάθεις ότι αν τα κάνεις κώλο θα ξαναδείς την ομάδα σου του χρόνου τον Οκτώβριο, κάτι μπορεί να γίνει.
    Που το στηρίζω αυτό;;;
    Στο ότι οι ίδιοι κανίβαλοι στα ευρωπαϊκά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ συγκρατημένοι.
    Διότι αν έκαναν αυτά που κάνουν εδώ σε ευρωπαϊκό ματς είτε δεν θα άρχιζε είτε δεν θα τελείωνε.
    Απλά είναι τα πράγματα.

  11. Ο/Η duendes λέει:

    Η πρώτη πρόταση σου και η τελευταία είναι το όλο ζήτημα.

    Πιο πολύ πρέπει να μας προβληματίσει/εξοργίσει η προκλητικότατη δήλωση στο τέλος κάποιου ‘υπεύθυνου’ παρά η ίδια η πράξη των κάφρων. Αν ο υπεύθυνος νιώθει ..”περήφανος” για το “ήθος” αυτό που επέδειξε η ομάδα του, τότε φυσικά δεν θα έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε τιμωρία.

    Ένα ατέλειωτο φτύσιμο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν, είναι και θα είναι.

  12. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ξέρεις που διαφωνώ Duendes; Οχι στο σχόλιο σου για τον Μαρινάκη. Οι ομάδες, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, δεν είναι ηθικές ή ανήθικες. Μπάλα παιζουν, καλή, μέτρια, άσχημη.

    Το ήθος αφορά άτομα φίλε. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ήθος. Μιλάμε για παραβάσεις του νομου που μένουν ατιμώρητες. Από ανθρώπους που και να εντοπιστούν είναι εύκολο και να συλληφθούν.

    @Charlie, πίστεψε με, μερικούς δεν τους νοιάζει αυτό που γράφεις. Πράγματι, συμφωνώ, πρέπει να τελειώνουμε με το ήθος. Εδώ μιλάμε για αλήτες. Ποιο ήθος; Στην μπουζού, να αποκτήσουν και ήθος.

    ΥΓ.Duendes λες για τον Τοροσίδη πιο πάνω. Από τα καπνογόνα δεν είδα τι έγινε με τον Λετο. Μου είπε άλλος ότι έγινε μανούρα και αποβλήθηκε. Καταλαβαίνεις τι γινόταν. Ορατότης μηδέν. Στο τελος είδα μεσα από τον καπνό (είχε αέρα,ευτυχώς) τον Πάρντο να μπλοκάρει.

  13. Ο/Η charlie λέει:

    Οι άνθρωποι (που διοικούν) κάνουν τις ομάδες ηθικές ή ανήθικες. Σαφώς υπάρχουν απόλυτα ανήθικες ομάδες, απόλυτα ηθικές και πολλές διαβαθμίσεις ενδιάμεσα.

  14. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Δεν μπορώ να καταλάβω Charlie πώς το όποιο ήθος του διοικούντα μια ΠΑΕ (μια ανώνυμη εταιρεία), αντανακλά στο ήθος μιας ομάδας συνολικά. Πιστεύω ότι το ήθος ή το μη ηθος αφορά άτομα, όχι ομάδες.

    Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου το ήθος των παραγόντων και όσων ασχολούνται, είναι γνωστό. Μην αδικούμε τις ομάδες, οι οποίες εκφράζουν ένα πλήθος κόσμου.

    Φέρνω παράδειγμα:
    Ας φύγουμε από τους μεγάλους. Ειναι ανήθικη ομάδα η Παναχαϊκή που εχει πρόεδρο τον Κούγια;

    Δεν περιμένω από κανέναν Μαρινάκη να σώσει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Αντιθέτως, μου μοιάζει απόλυτα λογικό, με βάση τη ζούγκλα που θέλει τον ισχυρό να επιβιώνει και αυτός είναι ο μόνος νόμος εντός αυτής, να γίνονται όσα γίνονται.

  15. Ο/Η charlie λέει:

    Όταν ο Χ παράγοντας που διοικεί πατάει επί πτωμάτων και επωφελείται η ομάδα του, τότε η ομάδα του είναι ανήθικη. Ειδικά όταν δεν τιμωρείται και επιχαίρει για τα κατορθώματά του (και μαζί και το “πλήθος κόσμου” που πανηγυρίζει).

    Φέρνω παράδειγμα απ’έξω για να γίνει κατανοητό
    Ήταν ΑΝΗΘΙΚΗ η Μαρσέιγ του Ταπί (αρχές δεκ. ’90) που πλήρωνε για να πάρει τα πρωταθλήματα.
    Ήταν ανήθικη η Γιουβέντους (τέλος ’90-αρχές ’00) που είχε τον Μότζι για να παίρνει τα πρωταθλήματα.
    Ήταν ανήθικη η Μίλαν (αρχές ’80) που έστηνε τα ματς για το στοίχημα
    Τρία παραδείγματα από υποθέσεις που κατέληξαν και δικαστικά.

    Η τελευταία σου παράγραφος είναι απογοητευτική και κλασσικά λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σηλωάμ αυτός ο αφορισμός. Η ζούγκλα δεν υπήρχε κάποιος της έφτιαξε. Και μάλλον δεν ήταν η Παναχαϊκή (του Κούγια ή και άλλων μπουμπουκιών παλαιότερα…)

  16. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Σόρι αν σε απογοητεύω Charlie, σκοπός μου δεν είναι να αθωωσω κανένα, εκλαμβάνεις λάθος τη σκέψη μου. Νομίζεις οτι αυτό που γράφω αθωωνει πχ. τον Μαρινάκη από τις ευθύνες του για όσα συνέβησαν σήμερα και γενικότερα φέτος; Δεν καταλαβαίνεις ότι από τους Μαρινάκηδες, ως Σταύρος, έχω πάψει να περιμένω μάταια αλλαγή προς το καλύτερο;

    Η ζούγκλα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Από τη δεκαετία του 80 βλέπω τα έργα της. Πιθανότατα να υπήρχε και παλαιοτερα, αλλά δεν έχω παραστάσεις, μόνο διηγήσεις. Αλλάζουν τα μέσα και τα παρατηρούμενα φαινόμενα μέσα σε αυτή, όπως αλλάζουν οι εποχές και βλέπεις την φυσική εξέλιξη μιας κατάστασης. Με τον όρο ζούγκλα, περιγράφω κάτι που είναι αφημένο στην τύχη του από άποψης εφαρμογής νόμων, θεσμών και γενικότερης θωράκισης από κάθε λογής κουμάσι και επωφελείται ο πιο χοντρόπετσος, ο πιο καταφερτζής, όποιος προλάβει κλπ.

    Κατά την άποψή μου, ανήθικος μπορεί ήταν ο Ταπί, ο Μότζι, ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπατατούδης, ο Μάκης κλπ. Οχι οι ομάδες που διοίκησαν, που αποτελούνταν από παίκτες και μάλιστα καλούς και που υποστήριζαν χιλιάδες άνθρωποι. Οι οποίοι, αν είχαν λόγο και αν αποφάσιζαν, μπορεί κάποια πράγματα που έκαναν οι κύριοι που αναφέρω, να μην τα έκαναν. Μάλλον όμως το προσεγγίζει ο καθένας μας εντελώς διαφορετικα το θέμα περί ήθους.

  17. Ο/Η charlie λέει:

    Ναι το νομίζω. 100%.
    Άλλο αν περιμένεις/-ω/-ουμε “αλλαγή προς το καλύτερο” (που μπορεί να μην την προσδοκούμε όντως) κι άλλο να μιλάμε γενικόλογα περί ζούγκλας και μαφίας και τι να κάνουμε αφού υπάρχει. Έτερον εκάτερον.
    Κουβέντα έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε.
    Κάποιοι -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ- ευθύνονται για την κατάντια. Και δεν είναι ούτε άγνωστοι, ούτε χιλιάδες. Είναι πολύ συγκεκριμένοι.

    Για τη ζούγκλα:
    Λάθος κάνεις. Δεν είναι αφημένο στην τύχη του.
    Είναι σχεδιασμένο από τον μαφιόζο για να επικρατεί ο ίδιος.

    Και βέβαια είναι ανήθικη κάθε ομάδα που κερδίζει τίτλους που δεν της αναλογούν επειδή στήνει ματς/διαιτητές/αντιπάλους. Τουλάχιστον για όσο τα κάνει αυτά.
    Οι καλοί παίκτες και οι χιλιάδες άνθρωποι δεν αλλάζουν την ανηθικότητα. Όταν υπάρχει.

  18. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ok. Από το 80 και μετά που θυμάμαι λοιπόν πολλά και διάφορα, ενας μαφιόζος κάθε φορά κάνει κουμάντο και σχεδιάζει το πώς θα κατακτήσει, αυτός που θα κατακτήσει, ό,τι κατακτήσει. Ας πούμε ότι είναι έτσι.

    Ας αφήσουμε λοιπόν το γενικόλογο, αφού το θες, να πάμε στο συγκεκριμένο. Πώς σταματάει το φαινόμενο της ζούγκλας και της μαφίας; Ποιος θεωρείς εσύ ότι έχει την ευθύνη να σταματήσει τον μαφιόζο και να αποτρέψει να τον διαδεχτεί ένας άλλος μαφιόζος; Εσύ; Εγώ; Το sombrero;

    Βλέπεις κανέναν από αυτούς που οφείλουν να ασχολούναι να ασχολείται; Ειδες ποτέ στο παρελθόν; Περιμένεις να δεις στο μέλλον.

    Εγώ επιμένω στο περί ζούγκλας, όπως την περιγράφω. ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, γιατί δεν υπάρχει πολύ έγγυος και ολίγον έγγυος. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, με άλλες αφορμές. Στη ζούγκλα υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι. Με τους ρόλους να εναλάσσονται σε χρονικούς κύκλους μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

    ΥΓ. Εχει χαθεί λιγάκι η κουβέντα. Από το περί ήθους, στο ποιος έχει την ευθύνη κλπ.

  19. Ο/Η charlie λέει:

    Οι αρχές βέβαια πρέπει να σταματήσουν το φαινόμενο. Είναι διεφθαρμένες βέβαια, έχουμε ένα μικρό πρόβλημα.

    Είναι λάθος το παράδειγμα της εγκύου.
    Γιατί όντως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος και πολύ έγκυος.
    Υπάρχει όμως μικρό-κακοποιός, εγκληματίας, κατά συρροήν δολοφόνος, μεγαλομαφιόζος.
    Και δεν είναι οι ποινές ίδιες για όλους.

  20. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Πολύ σωστά το θέτεις. Το ιδιο προσπαθώ να πω με τον όρο της ισχυος παραπάνω. Προεκτείνω τα λεγόμενα σου:

    Αρα κανένας αθώος.

    Επομένως, κανένας ηθικός ανάμεσα σε ανήθικους.

    Κανενας επομένως δεν μπορεί να εγκαλεί τον άλλο περί ήθους και περί νομιμοτητας. Είναι ολιγον φαιδρό.

    Εμείς λοιπόν, ο Charlie, ο Σταύρος, όλοι οι άλλοι, είμαστε θεατές του εργου. Πέρα από τη διαπίστωση στα πλαίσια μιας κουβέντας, τι θες να κάνουμε; Να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα που υποστηρίζουμε; Να κόψουμε το γήπεδο; Να μην ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο;

    Είμαστε και εμείς απροστάτευτοι φίλε Charlie. Κυρίως εμείς. Ακριβώς γιατί δεν εγκρίνουμε όσα γίνονται στο όνομα της αγάπης για την ομάδα.

  21. Ο/Η charlie λέει:

    Εγώ δεν είπα ΟΥΤΕ “κανένας αθώος”, ΟΥΤΕ “κανένας ηθικός”. Αν είναι δυνατόν δλδ…
    Φυσικά και μπορούν να εγκαλούν (σχεδόν όλοι) τους πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους (2-3 είναι, όχι 20…) που έχουν αλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία (πάρα πολλά) χρόνια.

    Και βέβαια αν κάποιος έχει έναν λεκέ, και είναι σαφές, να το πούμε, αλλά εδώ άλλοι είναι με τα ρούχα αιματοβαμμένα από πάνω μέχρι κάτω…

    Όχι δεν είμαστε το ίδιο απροστάτευτοι. Εσύ μπορεί να νιώθεις απροστάτευτος (εφόσον δεν εγκρίνεις αυτά που κάνουν τα αφεντικά της ομάδας σου-προς τιμήν σου) ενώ κερδίζεις, ενώ η ομάδα σου παίρνει χρήμα.
    Την ίδια στιγμή εγώ νιώθω απροστάτευτος καθώς βλέπω την ομάδα μου να χάνει τίτλους (με κάθε δυνατό τρόπο) και να βουλιάζει οικονομικά.
    Τεράστια διαφορά.

  22. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Μπορεί να εγκαλεί ο καθένας όποιον θέλει. Δεν με παραξενεύει. Προσωπικα, περί ήθους (γιατί εκεί ξεκινήσαμε να λέμε), δεν εγκαλώ κανέναν με την οπαδική ιδιότητα. Γελώ δε όταν με εγκαλούν οι λεγόμενοι ηθικοί βάσει αυτής και εξήγησα παραπάνω γιατί. Αντιλαμβάνομαι ότι βάζεις διαβαθμίσεις στο ήθος, θεωρω ότι ερωτήματα όπως “είναι ηθικός ο τάδε” ή “είναι ένοχος ο δείνα” απαντώνται με ενα ναι ή με ένα όχι. Δεν απαντώνται με το είναι ηθικός σε σχέση με τον Α, αλλά ανήθικος σε σχέση με τον Β.

    Ναι, νιώθω απροστάτευτος. Οχι για τα λεφτά της ομάδας (στην τσέπη μου θα μπουν ρε Charlie?), ουτε για το αν νομίζει ο κάθε αντίπαλος οπαδός οτι φταίει η δική μου ομάδα για τα χάλια της δικής του. Είμαι απροστάτευτος γιατί ο γιος μου είναι μικρός και φοβάμαι να τον πάρω στο γήπεδο οταν μεγαλώσει σε μερικά χρόνια. Γιατί κινδυνεύει να μάθει ότι όλα αυτά που είδαμε στο ντέρμπι (και δεν είναι πρωτοφανή ούτε σημερινά), είναι κομμάτι του “παιχνιδιού”. Γιατί αν σήμερα δεν φυσούσε να καθαρίζει σχετικά γρήγορα ο αέρας που αναπνέαμε, ίσως να είχαμε άλλα ντράβαλα πιο σοβαρά από αν ήταν οφσάιντ τα γκολ. Γιατί μετά το τέλος του αγώνα, μακριά από το γήπεδο, μαχαιρώθηκε ανθρωπος.

    Αυτά με απασχολούν φίλε ως προς την έννοια της μη προστασίας.

  23. Ο/Η Elaith λέει:

    Όταν σε λίγο καιρό θα πανηγυρίζουν οι λοβοτομημένοι ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα έχουν ξεχαστεί όλα.
    Και η σημερινή διαιτησία που ήταν σφαγιαστική και οι σημερινοί τραμπουκισμοί (χειρότεροι Ριζούπολης μάλλον) και η γκεμπελίστικη μετάδοση της ΝΕΤ με τα ριπλέι να αγνοούνται, τους “δημοσιογράφους” να μην παίρνουν θέση και τον σκηνοθέτη ενώ πέφτει το ξύλο της αρκούδας να έχει πλάνα στυλ Αγγελόπουλου από μακρυά.

    Και τότε θα είμαστε πάλι εδώ να διαβάζουμε ότι όλοι είναι ανήθικοι, όλοι είναι τα ίδια, όλοι φταίνε και άλλες τέτοιες ιστορίες. Το ψάρι βρωμοκοπάει από το κεφάλι. Όσο οι οπαδοί του Ολυμπιακού γουστάρουν και τη βρίσκουν με τέτοιες “επιτυχίες” πάντα θα υπάρχει ένας χοντροτραμπούκος πρόεδρος να γίνεται λαϊκός ήρωας.
    Όσο δεν βλέπουν και δεν αποδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές θα διαβάζουμε ότι τέτοιες χούντες υπάρχουν και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

  24. Ο/Η er-rounder λέει:

    τι ψάχνετε να βρείτε ρε μάγκες…? το ποδόσφαιρο όπως και τα υπόλοιπα μέρη της ζωής ενός ανθρώπου είναι καθρέπτης της κοινωνίας όπου ζει….

  25. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Βεβαίως να αποδοκιμάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα εκτροπα. Μόνο απολιτιστοι τα επιδοκιμαζουν.

    Εσυ τι λες Elaith για την μπούκα των παιδιών στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στο Κύπελλο; Βρωμάει κάτι εκεί ή μπήκαν για βόλτα μέσα; Την πανηγύρισες την πρόκριση και αν ναι, πιστεύεις ότι έκανες λοβοτομη πριν το πράξεις;

    Τι λες για τα παλικάρια που την έπεσαν σε γονεις στο βόλεϊ κοριτσιων;

    Τι λες για το ξύλο κάποτε σε κηδεία;

    Πόσο μακρύ κατάλογο περί ηθικής θες να σου φτιάξω, ειδικά για μεγάλες ομάδες;

    Με συγχωρεις, υπάρχουν λοβοτομές και λοβοτομές. Διαλέγει ο καθένας και παίρνει τη δική του. Εξαίρεσε όποιον θες από το δικό μου ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. Εγώ επιμένω να μην εξαιρώ και να μην αθώωνω. Αυτά που έγιναν απόψε ντροπιάζουν τον Ολυμπιακό. Νομίζεις ότι έχω πρόβλημα να το πώ; Αφού το είδα με τα μάτια μου. Εσύ τι λες; Εχει λόγους η ομάδα σου να ντρέπεται ή της αρκεί η ντροπή του Ολυμπιακού για να νομίζει ότι δεν έχει;

  26. Ο/Η Chris λέει:

    Aidiasa me thn shmerinh “nikh”. Den paei allo ayto to ektrwma. Nomiza o Marinakhs 8a eferne nees idees k h8h. Alla o typos einai Kokkalhs+ Kapetanios+ Mpeos+ Pswmiadhs mazi, sixama. Einai epikindynos me ayta pou leei k ayta pou kanei.
    Pou 8a stamathsei h katrakyla tou prwta8lhmatos??? To goal tou Katsouranh den to akyrwnei oute o karagkiozhs ths fotografies pou deixnei to mesaio daxtylo ston Cisse. To goal tou Djebbour einai offside tou Marko. To penalty tou Toro gia mena einai akousio alla den exei shmasia o Torosidis eprepe apo to hmixrono na exei kokkinh.
    Phra ena prwta8lhma wntas kalyteros k kataferane na me kanoun na ntrepomai.
    Tous kafrous pou xtypisan tous paixtes tous dikaiologw. Ta paidia einai katestramenoi, atoma me sovara nohtika provlhmata, aderfes h mlks pou den tous ka8etai gomena. Ta psyxologika paizoun megalo rolo sthn symperifora mas. Alla gia tous paragontes ti na pw pou ypoti8etai einai kai morfwmnoi merikoi apo aytous. Me tetoious dialogous katalavaineis gia ti epipedo milame http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=113686723. Epishs me tetoious kafrous dhmosiografous http://www.sport-fm.gr/article/459838 mono kafroi fila8loi 8a fytrwnoun.
    Krima pou paixtes pagkosmias fhmhs opws oi Cisse/Gilberto na lene pws den 8eloun pa paizoun pia sthn Ellada, ti ntroph!!!

  27. Ο/Η Elaith λέει:

    Σου είπε κανείς ότι δεν έχει τραμπούκους η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο οποιοσδήποτε σύλλογος; Αυτό είναι το ζήτημα;
    Σου είπε κανείς ότι ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ δεν έχει τύχει να ευνοηθούν ποτέ; Αυτό είναι το πρόβλημα;

    Τι σχέση έχει αυτό όμως με τα όσα έγιναν σήμερα;
    Τι σχέση έχει που μπήκαν κάποια άτομα στον στίβο του ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του ΟΣΦΠ να ΚΥΝΗΓΑΝΕ και να ΔΕΡΝΟΥΝ παίκτες του ΠΑΟ;
    Σοβαρά προσπαθείς τώρα να μου πεις ότι όλα είναι το ίδιο;
    Η ομάδα σου είχε 7 βαθμούς διαφορά ρε φίλε και όμως ΟΥΤΕ αυτό της αρκούσε και έπρεπε να ακυρώσει γκολ στο οποίο καλύπτεται παίκτης από 4-5 αντιπάλους. Το διανοείσαι αυτό; Ποια άλλη ομάδα τα κάνει αυτά τα πράγματα; Έχει ακυρωθεί ποτέ τέτοιο γκολ του Ολυμπιακού; Θα τον έβρισκαν νεκρό τον διαιτητή το ίδιο βράδυ.
    Η ομάδα σου με σύμμαχο την ΕΠΟ του Γκαγκάτση δεν άφησε να χαθεί ένα πρωτάθλημα (από τα τόσα που έχει πάρει) και το πήρε στα χαρτιά.
    Ποια άλλη ομάδα μετά από τέτοια γεγονότα έχει πρόεδρο που χωρίς να ντρέπεται βγαίνει και λέει ένα σωρό παπαριές για φούστες, για δίκαιες νίκες και πηγαίνει και βρίζεται με την μισή ομάδα του αντιπάλου; Πρόεδρος Σούπερ Λίγκας και δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά;
    Ποια άλλη ομάδα έχει ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι να κάνει μετάδοση χειρότερη και από το Ιράκ Τιβί σε αγώνα της ομάδας του Σαντάμ;
    Ειλικρινά δηλαδή πιστεύεις ότι όλα αυτά “είναι τυχαία” ή “συμβαίνουν παντού;”. Δεν σου έχει περάσει από το μυαλό ότι κάτι άλλο παίζει; Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα με ΜΜΕ-διαιτητές-παράγοντες-θεσμικά όργανα και ότι μπορείς να φανταστείς που λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο;

  28. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ιδιο δεν είναι τίποτα φίλε. Δεν κάθομαι να συγκρίνω να βρω τον χειρότερο. Θες να βγάλεις τον Ολυμπιακό πιο κακό από τους κακούς; Βγάλε τον, να είμαστε ήσυχοι.

    Οχι ρε Ελαιθ, δεν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού αυτοί κάποτε στην Τούμπα που μπήκαν να κυνηγήσουν τον Νικοπολίδη. Ουτε αυτοί που βάραγαν τους παίκτες του Ηρακλή στο Βικελίδης.

    Αν έχουν ακυρωθεί γκολ του Ολυμπιακού; Ή αν έχουν μετρήσει γκολ που δεν έπρεπε εις βάρος του; Αν βρω 5 τι κερδίζω; Εκτός με το αν πάω παλιά, λειτουργεί η παραγραφή και να μην γράψω.

    Τον διαιτητή αν τον έβρισκαν νεκρό δεν ξέρω. Ξέρω όμως έναν άλλο, που τον βρήκαν δαρμένο. Μπάκα τον λένε; Τον θυμάσαι;

    Για τον Γκαγκάτση τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ο ίδιος που σου έδωσε μια έξοδο στην Ευρώπη παράτυπα. Τόσες φορές έχεις βγει, δεν άφησες τον καημένο τον Ατρόμητο – Χαλκηδονα.

    Για τον Μαρινακη, τα πεπραγμένα και τα λεγόμενα του δεν θα απολογηθώ εγώ. Τον αφήνω στην κρίση σου και στην κρίση ολων. Οπως και εγω δεν θα σου ζητήσω ποτέ να απολογηθείς για τον Αδαμίδη,τον Πέτρο Στάθη, τον Ψωμιαδη, τον Τίγρη κλπ. Αν θες να θυμηθούμε δηλώσεις και ενέργειες, να το κάνουμε.

    Αν είνα τυχαία ολα αυτα με ρωτας. Δεν νομίζω. Αν συμβαίνουν παντού; Ναι παντού. Υπό άλλη κλίμακα βέβαια. Δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ η Γιουνάιτεντ και η Μπόλτον. Ούτε από τη διαιτησία. Αλλά τουλάχιστον, εκεί δεν είναι κάφροι, το πρόβλημα του χουλιγκανισμού, το έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό.

  29. Ο/Η Elaith λέει:

    Καλά άστο… Άκρη δεν βγαίνει.
    Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος.
    Αν ειλικρινά δεν μπορείς να δεις τη γενική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την τεράστια ευθύνη που φέρει η ομάδα σου και αναλώνεσαι σε περιπτωσιολογίες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, άστο καλύτερα.
    Μέσα σε μία μέρα έγιναν όσα έψαξες σε 20 χρόνια ιστορίας ελληνικού ποδοσφαίρου για να εξισώσεις.

    Και στο τέλος μου πετάς και ένα ΜανΓιου-Μπόλτον και με αποτελειώνεις. Πραγματικά την ώρα που το έγραφες αυτό, αν ξανακοιτούσες τη φωτό με τον Τάκη Τσουκαλά να είναι στα επίσημα και να βρίζει τον Σισέ θα πατούσες “Καταχώρηση”; Αν είναι δυνατόν ρε συ.

    Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά απόψε βράζει όλος ο κόσμος με τα αίσχη της ομάδας σου. Και δεν μιλάω για τους βάζελους, μιλάω για ανθρώπους όλων των αποχρώσεων. Γιατί έχουν βαρεθεί αυτή τη δυσωδία. Μπορεί βέβαια να είναι γιατί ζηλεύουν τον Ολυμπιακό και όλοι είναι αντι-Ολυμπιακοί όπως συχνά διαβάζουμε. Ποτέ δεν ξέρεις…

  30. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Πολλά “μπορεί” φίλε για να διατυπωθεί μια άποψη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα περί του τι ωθεί τον καθένα να πει αυτό που τελικά λέει.

    Τι να κάνω, να κοιτάω αυτά που θες εσύ; Μα αφού εχω δει και άλλα; Να τα ξεχάσω;

    Τελικά αυτά που λέω, για ντου κλπ έγιναν ή δεν έγιναν; Το ότι έγιναν πριν 20 χρόνια (που δεν είναι τόσα και το ξέρεις) και εξακολουθούν να γίνονται, δεν βλέπω να σε απασχολεί. Σε απασχολεί το ότι τα κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός. Αν σε απασχολούσε όταν τα έκαναν και άλλοι, τότε μπορούμε να συζητάμε για το τι φταίει.

    ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΩ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ και διαπιστώνω σε βάθος χρόνου την επανάληψη των ιδιων νοσηρών φαινομένων. Διαπιστώνω αδιαφορία. Ατιμωρησία. Ασυδοσία. Παντελή έλλειψη πλαισίου λειτουργιας των ΠΑΕ. Διαπιστώνω τον ισχυρό να εφαρμόζει το Live and Let Die (συνηθέστερα οι αιώνιοι, σπανιότερα άλλοι, πολύ συχνά κάποιοι μικροί σε πιο μικρους).

    Αυτό εσύ και μερικοί άλλοι το λέτε εξίσωση. Εγώ το λέω περιγραφή της γενικής εικόνας.

    Βράζουν εναντίον του Ολυμπιακού; Δεν ξέρω ίσως και να συμβαίνει, πέρσι πιθανότατα έβραζαν οι Ολυμπιακοί. Ή και πιο παλιά. Ετσι είναι αυτά. Με την αράδα αλέθει ο μύλος.

  31. Ο/Η Eidur λέει:

    [Οι σκυλοι των τυφλων γαβγιζουν σημερα δυνατα..τοσο που τους εδωσαν να καταλαβουν πως ειναι αντιμετωποι με το ιδιο,το καθ’αυτο το ΟΝΕΙΔΟΣ..]

    Αδιαφορο το +7,το υποθετικο +4,+10..Το ποσο πηγε το τελικο σκορ..
    Ολα τ’αλλα αντικατοπτριζουν ομως πολλα περισσοτερα στη κοινωνια οπως ειναι λογικο..
    Γεμισε κερασακια η τουρτα..

    Ολα ειναι υποκειμενικα και οπως τα δει κανεις..ο Μαρινακης σημερα εδωσε την εννοια της λεξης βια..και την ενισχυσε για το μελλον..

    Ντροπη,για το καναλι,την διαιτησια(δεν πολυασχολουμαι γενικοτερα(αλλα το οφφσαιτ στον Κατσου δεν το ‘δινε ουτε πληρωμενος)κι αν τα αλλα ειναι απλα διαιτητικα λαθη που ‘τυχαν(μακαρι)..για μενα γενικα εγιναν πααρα πολλα λαθη οπως καποια σκληρα φαουλ κτλπ),πολλους δημοσιογραφους,την ασφαλεια,τους “ανθρωπους”..

    Μολις τελειωσε το ματς βρηκα εξω τον προπατζη της γειτονιας μου..φανατικος Ολυμπιακος..μου ειπε μ’ενα διστακτικο,ψιλοθλιμμενο,ειρωνικο χαμογελο..”Καλυτερα να πηγαινε διπλο..το ‘παιζα ανατροπη”

    Αυτα απο μενα και προσμενω τα χειροτερα πλεον γενικοτερα..
    Να’στε καλα..

  32. Ο/Η tre1926 λέει:

    κοκκινο-μαζωματα , πρασινο-σκορπισματα

    να το χαιρεστε . . .

  33. Ο/Η charlie λέει:

    @RED WHITE STAYROS
    αυτό το καλαμπούρι με την έξοδο στην Ευρώπη παράτυπα το έχεις ξαναγράψει, που την έδωσε… ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ
    ΗΜΑΡΤΟΝ.
    Όλοι οι φάκελοι των ομάδων διαβιβάζονται μέσω των ομοσπονδιών στην ΟΥΕΦΑ. Κι εκείνη κρίνει την κάθε περίπτωση. Ότι και να στείλει ο Γκαγκάτσης, αν η ΟΥΕΦΑ πει “ΟΧΙ”, δεν περνάει. Οπότε ας αφήσουμε τα παραμύθια της Χαλιμάς για τον Γκαγκάτση (τον αρχιερέα της διαπλοκής στην ΕΠΟ επί παράγκας, μην ξεχνιόμαστε) που έδωσε έξοδο στην ΑΕΚ.
    Κλασσικό παράδειγμα αυτού που λέω είναι ότι την επόμενη χρονιά στάλθηκαν πάλι οι φάκελοι “από τον Γκαγκάτση” και αυτός του ΠΑΟΚ απορρίφθηκε. Από την ΟΥΕΦΑ πάντα. Διότι αυτή κάνει το κουμάντο.

  34. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ασε charlie, που είναι παραμύθι. Θυμάμαι και τα δημοσιεύματα της εποχής και τις καταγγελίες του Ατρομήτου και τα πάντα. Δεν έγινε τίποτα παράξενο,μην σε ανησυχεί, ο νόμος του ισχυρού σε εφαρμογή, με άλλους πρωταγωνιστές. Και ο ρόλος του Γκαγκάτση κοβμικός.

    Εγώ λοιπόν θα πάω αλλού την κουβέντα. Αν ο Ολυμπιακός στην προκειμένη περίπτωση ενδιαφέρεται να βοηθήσει στο να αλλάξει κάτι, τότε:

    1) Εξαγγέλει συνεργασία με την αστυνομία. Στέλνει τα όσα έγραψαν οι κάμερες στις αρχές και ζητά ποινικές διώξεις.

    2) Κόβει το γήπεδο για μερικά χρόνια ή και δια βίου σε όσους βρεθούν ότι συμμετείχαν σε επεισόδια.

    3)Ζητάει δημόσια συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν χθες εις βάρος των αντιπάλων, αλλά και των δικών του οπαδών που δεν χρωστάνε τίποτα να τραβάνε αυτά που τράβηξαν.

    4)Αποζημιώνει τους κατόχους διαρκείας για τα ματς που ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ως συνέπεια όσων συνέβησαν.

    Ας γίνουν αυτά τα μικρά και συζητάμε και για άλλα.

    ΑΠΟΨΗ: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αυτά. Ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από τις αρχές. Κατά τη γνώμη μου, ΕΚΕΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του Ολυμπιακού για τα χθεσινά και αναλόγως των υπολοίπων για όσα κατά καιρούς έχουμε δει. Φωτεινές εξαιρέσεις: Καπετάνιος vs ΝΟΠΟ παλιά, Ντέμης vs δικών του πιο πρόσφατα. Αποσπασματικές κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα.

    Η ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα, η προσπάθεια να τα δικαιολογήσεις, να τα υποβαθμίσεις, να κάνεις ότι δεν βλέπεις, είναι απαράδεκτη. Αυτό είναι το μεγάλο φάουλ του Ολυμπιακού. Δεν θα πάθει τίποτα αν μερικοί πάνε φυλακή. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να βγει υπέρ του και ας μην είναι τόσο “καυτή” έδρα το Καραισκάκης, όσο θα ήθελαν οι Μαρινάκηδες και οι παρατρεχάμενοι τους.

  35. Ο/Η charlie λέει:

    “Ασε charlie, που είναι παραμύθι. Θυμάμαι και τα δημοσιεύματα της εποχής και τις καταγγελίες του Ατρομήτου και τα πάντα.”

    Ε, άμα θυμάσαι και τις καταγγελίες του Ατρόμητου και τα πάντα, τότε εντάξει.
    Πληροφοριακά επαναλαμβάνω ότι ό,τι και να στείλει ο -όποιος- Γκαγκάτσης από την όποια ομοσπονδία, οι φάκελοι εξετάζονται από την ΟΥΕΦΑ. Όποιος δεν της φαίνεται σωστός τον κόβει. Κανένας δεν είναι πάνω από αυτό.
    Χαλάει βέβαια η μανέστρα που θέλει τον Γκαγκάτση να βοηθάει όλους, τον ισχυρότερο να υπερισχύει παρασκηνιακά κτλ αλλά τι να γίνει…

  36. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Ναι, το ξέρω ότι χαλάει η μανέστρα. Το έχω διαπιστώσει. ΟΚ, αφού τίποτα δεν έγινε, καλώς έπαιξε η ΑΕΚ, καλώς δεν έπαιξε ο Ατρόμητος, άστον να φωνάζει τον Ατρόμητο. Ποιος ασχολείται;

  37. Ο/Η dentaris λέει:

    Tελικα τί θα γινει με τους κατοχους διαρκειας,θα αποζημιωθουν?

  38. Ο/Η Chris λέει:

    Stayro ola ayta pou les exoun ginei. Ti me noiazei emena san olympiako gia ta kafrilikia twn allwn kai ta faltsosfyrigmata pou phran, gia to kalpiko prwta8lhma tou Pao persy ktl. Eilikrina apanthse mou den aidiases x8es?? den eleges xilies fores na eixa xasei para etsi?? den ais8anesai ntroph gia to paidovouvalo pou vghke meta k ekane dhlwseis me yfos 1000kadinaliwn kai na leei pws den eida, den akousa ola htan nomima k didaskoume h8os… didaskoume h8os an exeis to 8eo sou dld!! E ayta pes mou k mhn analawnesai se koyventa tou styl tote oi aektsides, kai tis proalles me ton volo mphkan mesa k oi poaktsides oi talimpan.. den me endiaferoun, as einai oloi tous talimpan kai apolitistoi/ emena ayto pou ginetai me to fetino prwta8lhma me 8livei k me apogohteyei, kai me apogohteyei perissotero ap’olous oti exw enan proedro alhth o opoios den mporw na fantastw mexri pou 8a eftane gia ena gamhmmeno prwta8lhma.

  39. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Φίλε Κρις, δεν με κατάλαβες. Περι του τι ένιωσα, για να μην τα επαναλαμβάνω, πήγαινε στα πρώτα σχόλια, για να διαβάσεις και να πάρεις την απάντηση.

    Για τον Μαρινάκη, σχολιάζω στο σχετικό τόπικ όπου υπάρχει το βίντεο με τις δηλώσεις. Θα πάρεις και εκεί τις απαντήσεις για το πώς κρίνω τα όσα λέει.

    Το πρόβλημα δεν είναι το “αφού και εσείς, έτσι και εμείς”. Είναι η διαιώνιση μιας κατάστασης, κατά τη γνωμη μου γνωστής από χρόνια, που κανείς δεν προσπαθεί να την αλλάξει και κάθε τόσο βλέπουμε ένα εργάκι. Οι εντός του ποδοσφαιρικού χώρου καταγγέλοντες, θυμούνται να καταγγείλουν οταν στρέφεται η κατάσταση εναντίον τους. Του Ολυμπιακού συμπεριλαμβανομένου, αφού μνημονεύεις τα περσινά. Οιέχοντες ευθύνη να διαφυλάξουν τον αθλητισμό από φαινόμενα σαν τα χθεσινά ή τα παλαιότερα, το πολύ πολύ να “καταδικάσουν τα έκτροπα”.

    Αυτό που σε (μας) θλίβει, δεν είναι τωρινό. Δεν είναι πρόσφατο. Εχει ρίζες, αιτίες, είναι εξηγήσιμο και δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ολυμπιακό, μόνο με τον Παναθηναϊκό και τον κάθε σύλλογο μεμονωμένα. Τους ξεπερνάει σαν φαινόμενο. ΕΞΗΓΗΣΙΜΟ είναι και όχι δικαιολογήσιμο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για όλα αυτά. Και επειδή κανείς δεν θα κάνει κάτι, θέμα χρόνου είναι να τα ξαναδείς. Αν όχι στον Ολυμπιακό, αλλού. Αν όχι στο ποδόσφαιρο αλλού. Το που θα καταλήξει αυτό, δεν θέλω να το σκέφτομαι. Σε νεκρούς; Ισως τότε αλλαξει κάτι. Αλλά θα είναι τραγικά αργά τότε.

    ΥΓ. Μου είναι δύσκολο όταν γράφεις σε greeklish να παρακολουθήσω το νόημα…

  40. Ο/Η charlie λέει:

    Είχαμε και νεκρούς παιδιά, και όχι μία φορά δυστυχώς, και δεν άλλαξε τίποτα.

  41. Ο/Η panagos λέει:

    O κουστουματος διπλα στον τσουκαλα μοιαζει λιγο με τον γιδοπουλο η μου φαινεται?

  42. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Φίλε Τσάρλι, καταρχήν έχεις δίκιο.

    Είχαμε νεκρούς, αλλά όχι από μπούκες στα γήπεδα και λιντσαρίσματα.

    Ο Μπλιώνας, ο Παναγιώτου, ήταν νεκροί από εγκληματική αμέλεια (φωτοβολίδες που ακόμα ανθούν ως φαινόμενο, χαμός έγινε χθες με δαύτες).

    Ο Φιλόπουλος δολοφονήθηκε σε ραντεβού οπαδών για ξύλο.

    Αν όμως συνεχιστεί η λογική της μπούκας στα γήπεδα, να πέσουμε πάνω στον αντίπαλο παίχτη ή μέλος της αντίπαλης αποστολής και να τον χτυπήσουμε, καταλαβαίνεις που πάμε. Το ίδιο ισχύει και με τη λογική να την πέσουμε στους δικούς μας παίκτες, όταν κάποιοι φωστήρες τα βάζουν με την ομάδα, όταν δεν πάει καλά. Σε τέτοιους κινδύνους αναφέρομαι.

    Δεν υποτιμώ φυσικά τα γεγονότα στα οποία αναφέρεσαι Τσάρλι και είναι σοβαρότατα. Τεράστια η ευθύνη των συλλόγων και για αυτά. Θα μπορούσαν να είχαν ευαισθητοποιηθεί κάποιοι τότε, ομως ως συνήθως, πάρθηκαν κάποια προσωρινά μέτρα για το θεαθήναι και τέλος. Η λογική της λήθης όμως είναι από τα λίγα πράγματα που λειτουργεί με υποδειγματική συνέπεια στην Ελλάδα. Ξεχάστηκαν ο Μπλιώνας, ο Παναγιώτου, ο Φιλόπουλος. Το είπαμε 500 φορές. Ουδείς ενδιαφέρεται. Αν ενδιαφερόταν, έστω και μετά από τέτοιες τραγικές εξελίξεις, σήμερα μπορεί να συζητάγαμε άλλα πράγματα.

  43. Ο/Η panagos λέει:

    Οταν ατομα που εχουν κατηγορηθει για δολοφονιες βρισκονται στα δ.σ. των ομαδων,μου φαινεται λιγο δυσκολο και τουλαχιστον υποκριτικο να ενδιαφερθουν…

    Αλλα αυτα εχουν τεχνηεντως ξεχαστει…ευτυχως οχι απο ολους…

  44. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Το να κατηγορήσεις κάποιον είναι εύκολο. Το ζήτημα είναι να αποδείξεις ότι είναι ένοχος.

    Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, η ευθύνη των συλλόγων για τα φυντάνια που κανακεύουν, τα πάνε εκδρομές, ανοίγουν διάλογο μαζί τους και αποθεώνουν τους υπέροχους λαούς,είναι δεδομένη.

    Δεν χρειαζεται να ξεχαστούν τεχνηέντως. Εχουν ξεχαστεί ως νοσηρά φαινόμενα γιατί κανεις δεν τα αντιμετώπισε ή προσπαθησε να μην συμβουν. Τα θυμομαστε κάθε τόσο. Ποιος έκανε κάτι;

    Κανένας.

  45. Ο/Η panagos λέει:

    Ασε μας ρε φιλε που δεν αποδειχθηκε και η ενοχη του που θα πιασεις και στο στομα σου τον φιλοπουλο…

    Απο δω και περα οτι αν συμβει το εχετε προκαλεσει εσεις,να το ξερετε…

  46. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Καλά, εντάξει. Ο,τι πεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *