Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ομορφιά του ποδοσφαίρου

Έχει περάσει στα ψιλά μια που δεν αφορά τις μεγάλες ομάδες ο πόλεμος ανακοινώσεων που τείνει να χωρίσει την ιστορική Θεσσαλία στα δύο και να χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε από το Πήλιο στην Λάρισα. Ομολογώ πως δεν ξέρω τι έχει γίνει ακριβώς, ούτε αν όντως αδικήθηκε η ΑΕΛ, ούτε αν όντως έγιναν τραμπουκισμοί εις βάρους του Ολυμπιακού Βόλου. Γνωρίζοντας πάντως ότι ο αξιότιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κυκλοφορεί με συνοδεία φουσκωτών είμαι κάπως επιφυλακτικός για το τι έχει συμβεί.

Παρ’ όλα αυτά οι ανακοινώσεις έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια καφενειακού επιπέδου και θα μπορούσαν άνετα να είχαν συνταχθεί από κάτι τελειωμένα τυπάκια που βγαίνουν στο ραδιόφωνο στις 3 το βράδυ σουρωμένοι και λένε τα δικά τους. Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση του Βόλου στην οποία αναφέρει το νέο γήπεδο της ΑΕΛ ως… Μαντρι-γάλ και καταγγέλλει την επίθεση σε έναν δημοσιογράφο της όμορφης πόλης της Μαγνησίας.

Η Λάρισα ανταπαντάει με ανακοίνωση που γενικά είναι σε πιο κόσμια επίπεδα αλλά πετάει και ένα “νεοφώτιστοι” στο τέλος για να τρίψει αλάτι στην πληγή. Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι κάπου εκεί τα πράγματα τελειώνουν, ο Ολυμπιακός Βόλου επανέρχεται δυναμικά σχεδόν 24 ώρες μετά με μια ανακοίνωση που θα ζήλευε κι ο Πανόπουλος. Τι “άντε γεια”, τι “This is Volos”, τι “ο πεθαμένος δεν κλάνει”, τι “η ντροπή της Θεσσαλίας”.  Και επειδή μια ανακοίνωση δεν αρκεί, ο Μπέος βγαίνει και στο ραδιόφωνο και λέει κι άλλα.

Επειδή όμως φοβόμαστε ότι μπορεί να εξαντληθεί η έμπνευση του Μπέου (που κυκλοφορεί ελεύθερος να λέει ότι θέλει, αλήθεια εκείνος ο φάκελος με τα στημένα τι έγινε…) εμείς θα δώσουμε μερικές ιδέες για μελλοντικές ανακοινώσεις/συνεντεύξεις:

  • Ντροπή των τυροκόμων
  • ΟΕΟΕΟ θα τα ακούσετε και πάλι από τον Μπέο
  • Αρχοντοχωριάτες γυρίστε στο Αλκατράζ
  • Πουλήστε το γκαζόν, δεν θα σας χρειάζεται στη Β’ Εθνική
  • Το Πανθεσσαλικό είναι πιο μεγάλο, βγάλτε τα να τα μετρήσουμε
  • Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί, πέφτει η ΑΕΛ στη Β’ Εθνική
  • Όποιο γίδι τα βάζει με τον Μπέο, το τρώει ο λύκος
  • Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος
  • Έρχεται καταιγίδ-ι-α
  • Αγάλ’ αγάλ’, σας πηδήσαμε στο Μαντρι-γάλ

Και η ζωή στο όμορφο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΛ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι

Από τότε που πρωτοείδα την κιτρινόμαυρη φανέλα, από τότε που πρωτοπάτησα στη Φιλαδέλφεια, από τότε που είδα τον Δικέφαλο Αετό Μέχρι το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 89′ Μέχρι το ντου των ηλιθίων Μέχρι τις 4αρες και τις 5αρες των μεταμορφωμένων αντιπάλων που παραλίγο να χτυπήσουν πλέι-οφ και τους έπαιζαν στο 1.30 Μέχρι τους ευσυγκίνητους παίκτες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To παλάτι των ονείρων του Σοκόλ Κούστα

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 1990 όταν τέσσερις νεαροί απ’ το χωριό Αλίκο των Αγίων Σαράντα δέχονταν τα πυρά Αλβανών στρατιωτών στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα. Για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που ήθελαν ήταν απλά να ζήσουν ελεύθεροι, μακριά από την τυραννία της δικής τους χώρας. Το τίμημα που πλήρωσαν ήταν η ίδια τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ομορφιά του ποδοσφαίρου”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Εντάξει ο Μπέος δε θέλει συστάσεις. Θα σταθώ όμως στη συμπεριφορά των Λαρισαίων. Μια ομάδα που ανήκει στο κλειστό κλαμπ των 6 ομάδων που έχουν κερδίσει πρωτάθλημα και κύπελλο, ακόμη και χάλια να είναι (που είναι) δεν μπορεί να κάθεται και να “συγκρίνεται” με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως δεν μπορεί με το στανιό να κάνει τον Ολ.Βόλου το “αντίπαλο δέος” της, όταν μεταξύ τους ζήτημα να’χουν κοντραριστεί 20 φορές σε σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας.
    Απαράδεκτο το πέσιμο στο Βολιώτη δημοσιογράφο (το ακριβό εισητήριο όχι, δεν περιλαμβάνει τέτοια δικαιώματα για τους κατόχους του), απαράδεκτο το πανώ (μ’αρέσει που αναρρωτιούνταν γιατί δε συνεχίζει το παιχνίδι), λάθος το “πέσιμο” στην πολιτεία που ζητάει πλέξι-γκλας διαχωριστικά, όταν σε 6 αγώνες 3 φορές έχουν μπει μέσα τα καλόπαιδα.
    Το να της “φας” από μια ομάδα που φέτος κιόλας είναι καλύτερη είναι μέσα στο παιχνίδι (Τριτσώνη δώσε το πέναλτυ στο 0-0, πάντως). Το να πέσεις στο επίπεδο Μπέου όμως, τότε είναι 1000% σίγουρο ότι θα της “φας”
    Κι ενώ βγαζει η επίσημη ΠΑΕ ανακοίνωση που η διαφορά επιπέδου κάνει κρα από χιλιόμετρα, έρχεται το απόγευμα η ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο νεόκοπος πρόεδρός της με ανακοίνωση χαβούζα. Καλά κραΣά…

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    H AEΛ επεσε στο τριπακο των αντιπαραθεσεων προφανως για να κερδισει τις εντυπωσεις των οπαδων της,σε μια απεγνωσμενη προσπαθεια να κερδισει μερος της εμποιστοσυνης τους.
    Η καταντια του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι -εκτος ολων των αλλων- οτι δινει το “χωρο” σε τυπους σαν τον μΠεο να κανουν τις δουλειες τους.

  3. Ο/Η dentaris λέει:

    H AEΛ επεσε στο τριπακι των αντιπαραθεσεων προφανως για να κερδισει τις εντυπωσεις των οπαδων της,σε μια απεγνωσμενη προσπαθεια να κερδισει μερος της εμποιστοσυνης τους.
    Η καταντια του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι -εκτος ολων των αλλων- οτι δινει το “χωρο” σε τυπους σαν τον μΠεο να κανουν τις δουλειες τους.

  4. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Η καταντια του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι -εκτος ολων των αλλων- οτι δινει το «χωρο» σε τυπους σαν τον μΠεο να κανουν τις δουλειες τους.

    Σωστός. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να προφυλαξει το ποδοσφαιρο από τα “φρουτα” που ευδοκιμούν δεξιά και αριστερά. Ετσι, ο Μπεος ήταν στον Πανιώνιο χθες, στο Βόλο σήμερα, αυριο δεν ξέρω που. Ο Μάκαρος τα ίδια, ο Κούγιας τα ίδια κλπ. Το ποιοι είναι αυτοί, το ξέρουν όλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *