Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ουκρανικός ακτιβισμός

Όταν το Euro 2012 πήγε στην Πολωνία και την Ουκρανία δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα γιατί υποσυνείδητα έχω συνδυάσει το ποδόσφαιρο της ανατολικής Ευρώπης με συγκεκριμένα πράγματα. Και όταν η ΟΥΕΦΑ άρχισε να απειλεί την Ουκρανία ότι θα της πάρει τη διοργάνωση δεν μπορώ να πω ότι ανησύχησα. Εκεί όμως που πραγματικά άρχισα να συγκινούμαι (γιατί ναι, είμαι ευαίσθητος) ήταν όταν έμαθα για το δράμα των κατοίκων του Κιέβου. Οι τοπικές αρχές λέει ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μην απλώνουν τα ρούχα τους στα μπαλκόνια και να μαζέψουν τα προσωπικά τους είδη από αυτά, κατά τη διάρκεια του Euro.

Γιατί σου λέει, θα τριγυρίζει ο τύφλα από τη βότκα Εγγλέζος τουριστοπαδός και θα βλέπει τα βρακιά στα μπαλκόνια; Ε, δεν γίνεται. Θα πάει ο Ελληνάρας σεξοτουριστοπαδός και θα δει κανένα τραπεζάκι στο μπαλκόνι; Ε, δεν λέει και πάλι. Να φύγουν όλοι αυτοί και να γυρίσουν στο Γουλβερχάμπτον και στην Άνω Γαϊδούρα και να λένε πόσο χάλια είναι τα μπαλκόνια του Κιέβου; Γι’ αυτό ο Δήμος Κιέβου που πάντα φροντίζει για το καλό έβγαλε την απόφαση. Ο κόσμος φυσικά δεν το πήρε με καλό μάτι και όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ακτιβισμός λαμβάνει δράση.

Μόνο που δεν μιλάμε για τίποτα μαλλιάδες χίππηδες ή τίποτα ευτραφείς κυρίες που ζουν με τις 40 γάτες τους. Μιλάμε για γνήσιο 100% ουκρανικό ακτιβισμό. Και όσο και να μην πιστεύεις σε φυλετικά στερεότυπα, ε διάολε σου αρέσει ο ακτιβισμός στην Ουκρανία. Γιατί υπάρχει η FEMEN, μια οργάνωση διαμαρτυρίας με μέλη γυναίκες (για περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ τους που είναι αποκλειστικά στα ουκρανικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι λίγους από εσάς θα αποτρέψει αυτή η λεπτομέρεια) που προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών και τώρα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί και γι’ αυτό το μείζον ζήτημα.

Έτσι, οι Ουκρανές κοπέλες ανέβηκαν στα μπαλκόνια, πέταξαν τα μη απαραίτητα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως “Τα μπαλκόνια είναι τα κάστρα μας” (στα ελληνικά είναι ακόμα πιο πετυχημένο) και “Θέλουμε να περπατάμε στα μπαλκόνια με τα νεγκλιζέ” (ενίοτε και χωρίς αυτά).  Αν κατάφεραν οι ημίγυμνες ακτιβίστριες να συγκινήσουν τις αρχές είναι άγνωστο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δωρεά για το Εισιτήριο του Άλλου

Είσαι στη Σκωτία και δεν είσαι οπαδός της Σέλτικ ή της Ρέιντζερς. Είσαι τρου, αγαθός οπαδός. Περιμένεις η ομάδα σου να κάνει κάτι μια στο κάθε τόσο και τότε το χαίρονται όλοι στην περιοχή ή την πόλη, όπως πρόσφατα απέδειξε η Αμπερντίν. Βέβαια, τώρα με τη Ρέιντζερς εκτός οι ευκαιρίες αυξάνονται. Στον τελικό του κυπέλλου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όχι Κλάσικο, Κλασικό

Όχι δεν μας βάρεσε ο ήλιος εδώ στο sombrero, άλλωστε το φοράμε. Δε θα μιλήσουμε καν για το ντέρμπυ της Μαδρίτης. Σήμερα στη Γαλλία έχουν το δικό του μεγάλο παιχνίδι, το κλασικό PSG-Marseille. Θα μου πείτε: Πώς γίνεται να είναι αιώνιοι αντίπαλοι δύο σύλλογοι όταν ο ένας ιδρύθηκε το 1899 (Marseille) και ο άλλος το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Ουκρανικός ακτιβισμός”

  1. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις Ουκρανές ακτιβίστριες…

    Τι να λέμε.. 😛

  2. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Μπράβο στα παιδιά. Δηλώνω μέγας υποστηρικτής και προτρέπω – τις έχουσες όμορφο μπούστο – Ελληνίδες να μιμηθούν τις Ουκρανέζες.

  3. Ο/Η Chris4Β λέει:

    Εγώ πάλι προσφέρομαι να πάω να διαμαρτυρηθώ μαζί τους. Να οργανώσουμε μια εκδρομούλα;;;;

  4. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Μπράβο κορίτσια. Ελπίζω να κλιμακωθούν οι διαμαρτυρίες και να ενταθούν οι κινητοποιήσεις!!!

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Σήμερα κρίνεται το μέλλον των ομάδων τους στις φετινές διοργανώσεις. Κάτι με τα της ομοσπονδίας τους, κάποιος θα πείραξε τον Ουκρανό Γκαγκάτση.

  6. Ο/Η melios λέει:

    Santos παπαρα κοίτα να μην πάει η ομάδα στο euro 2012, μαύρο φίδι που σε έφαγε…

  7. Ο/Η Chris λέει:

    @Lol at melios
    allhleggyh stis oukranes files mas, mesa apo ta va8h tou sth8ous mou, ths kardias mou h8ela na pw. Ta mpalkonia einai ta kastra sas koritsia-empneysmeno slogan!!

  8. Ο/Η Draculas λέει:

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΡΕΕΕΕΕ

    Με Ελλαδα ή χωρίς
    εκεί θα μαστε και μεις

    Ετοιμαστε σφηνακια βοτκες κυρίες…

  9. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

    Στηρίζουμε:
    http://femenshop.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *