Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά

Παγκοσμιοποίηση είναι το να παρακολουθείς από το σπίτι σου στην Ελλάδα έναν αγώνα του Ισπανικού πρωταθλήματος χάρη στην “τεχνολογική βοήθεια” κάποιου που βρίσκεται στην Αμερική, να παρατηρείς κάποια στιγμή στην οθόνη σου την χαρακτηριστική ένδειξη ότι κάποιος χαμηλώνει την ένταση της φωνής σε βαθμό που πλέον αδυνατείς να ακούσεις τον Άραβα σπίκερ κι εκείνη ακριβώς την στιγμή στο chat που συνοδεύει το stream ένας Άγγλος με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, που παρακολουθεί επίσης τον αγώνα από το σπίτι του, να σχολιάζει: “Καλά, πες στην μαμά σου ότι θα κάνουμε ησυχία από εδώ και πέρα”.

Παγκοσμιοποίηση είναι επίσης και η εικόνα του Αργεντινού Μέσσι – από ένα παιχνίδι μεταξύ μιας Αγγλικής και μιας Ισπανικής ομάδας στα πλαίσια μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης – σε μια σκηνή σε κεντρική πλατεία στο Μπαχρέιν, την οποία παρακολουθούν με προσήλωση διαδηλωτές-επαναστάτες που επιζητούν επιτέλους μια καλύτερη ζωή, αναταράσσοντας ταυτόχρονα μέσω της τιμής του πετρελαίου όλο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν οι ΗΠΑ έριχναν τριάρα στην Αργεντινή

Ως σωστοί ποδοσφαιρόφιλοι νομίζω συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια χώρα που ονομάζει το ποδόσφαιρο “σόκερ”. Είναι βάναυση προσβολή για το αγαπημένο μας άθλημα. Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πούμε ότι οι ΗΠΑ κάνουν εδώ και δεκαετίες πολύ φιλότιμες προσπάθειες σε ένα άθλημα που εξακολουθεί να είναι πίσω σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βλέμμα

“It’s sad it happened and it’s a shame You want it all but you can’t have it It’s in your face but you can’t grab it What is it? It’s it What is it?” Faith No More – Epic Η παραπάνω φωτογραφία του Κινέζου Μπάο Ταιλιάνγκ της Τσενγκντού Εκονόμικ Ντέιλι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό (μια φανέλα του Τζίμη Πατίκα) ότι έχω πέσει σε παρόμοια “τεχνολογική βοήθεια”, όπου έχει σκάσει μύτη η μάνα του πιτσιρικά και τον ρωτάει αν έχει διαβάσει για αύριο (!!). Αλλά όχι μόνο δεν σταματάει εκεί, αρχίζει και τον εξετάζει σε ένα μάθημα (νομίζω ήταν Κείμενα ή κάτι τέτοιο) κάνοντάς του τις ερωτήσεις από το βοήθημα.
    Οι υπόλοιποι βλέπουμε τον αγώνα (νομίζω ήταν ένα κυπελλικό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ πριν μερικά χρόνια) και φυσικά οι ατάκες που γράφονται είναι επικές.
    “Γιατί δεν διάβαζες ρε κωλόπαιδο πιο πριν να δούμε το ματς άνετα;” και άλλα τέτοια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *