Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

8/2/1981

Λογικά θα ήταν το αναμενόμενο κείμενο από έναν οπαδό του Ολυμπιακού.

To φερα απο δω, το φερα απο κει…

Δε μου βγαίνει να γραψω τίποτα. Ειναι χιλιοειπωμένο και για όσους το εζησαν και απο κοντα εκεινη την αποφράδα μέρα καλύτερα να μενει στο πισω μέρος του μυαλού.

Φλεβάρης του 1981 τότε… Φλεβάρης του 2011 τώρα. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ένοχος που κάποιοι νέοι άνθρωποι έφυγαν. Γι’ αυτό ακριβώς και δεν μπορώ να γράψω κατι.

Το κρίμα είναι οτι οι ευχές παντα παραμένουν ευχές. Ούτε ήταν , ούτε θα είναι οι τελευταίοι οσοι “έφυγαν” πρόσφατα. Κρίμα γι’ αυτά τα παιδια και όσα τα ακολούθησαν αλλα η ευχή να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις εχει ήδη καταρριφθεί πολλές φορές από τότε. Και το κουραγιο των δικων τους στερεψε. Οσοι εχετε δει τις οικογένειες στα μνημόσυνα ξέρουν τι λεω.
Το μόνο που εύχομαι ειναι ολοι αυτοί , οπου κι αν βρίσκονται να γελάνε παρέα βλέποντάς μας να τρωγόμαστε για σώβρακα και φανέλλες όπως εύστοχα έχει ειπωθεί.

Ευχαριστίες από την Ολυμπιακή οικογένεια στην συμπαράσταση του Super 3 στο πένθος μας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα τρία χρόνια νύχτας του Νίκου Γόδα

Η ιστορία που θα διαβάσετε με βασανίζει καιρό. Πάνε μήνες που σκέφτομαι να γράψω γι’ αυτή αλλά πάντα την άφηνα στην άκρη. Δεν είναι άλλωστε μια απλή και εύκολη ιστορία, και δεν έχει αποκλειστικά και μόνο σχέση με το ποδόσφαιρο, απ’ την σκοπιά του αθλήματος. Αφορμή για να την γράψω στάθηκε μια ταινία που είδα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ”

Εν αναμονή του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπήκα σε κάποιες σκέψεις, όπως ας πούμε για ποιο λόγο ένας οπαδός μιας Ελληνικής ομάδας μπορεί να περιμένει έναν αγώνα σαν τον αποψινό με τόση προσμονή. Τα ποδοσφαιρικά μεγέθη, τα μπάτζετ των δύο συλλόγων και φυσικά η προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων δεν αφήνουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “8/2/1981”

  1. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    “ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ένοχος που κάποιοι νέοι άνθρωποι έφυγαν.”

    Είσαι σίγουρος;

  2. Ο/Η Draculas λέει:

    Δυστυχώς είμαι. Γιατι κανεις δεν τιμωρήθηκε. Ισως “παρερμηνευσες” , ισως δεν το εγραψα σωστα. Ειρωνικά το λεω. Δεν εννοω οτι στην πραγματικοτητα δεν ειναι κανεις ενοχος, αλλα ΠΟΤΕ δεν βρεθηκαν ένοχοι εστω και αν οι περισσότεροι ήξεραν ποιοι ειναι.

  3. Ο/Η Chris λέει:

    Polla bravo stous areianous, edeiksan megaleio psyxhs kai swsth nootropia.

  4. Ο/Η Jordi λέει:

    Είναι πράγματι έγκλημα που δεν βρέθηκαν ποτέ οι υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία.Χίλια μπράβο στους οπαδούς του Άρη που διδάσκουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Το αυτό με τους ενόχους. Είναι ντροπή που δεν έμαθαν οι γονείς και οι συγγενείς των αδικοχαμένων οπαδών, ποιός έκανε την κουτσουκέλα.
    Και μια άλλη σωστή επισήμανση που άκουσα. Κανείς δεν θυσιάζει τη ζωή του για την ομάδα του. Καλά κάνουν και θυμούνται και τιμούν όλες οι ομάδες τους νεκρούς οπαδούς τους, αλλά δεν είναι θυσία. Αν είχαν επιλογή είμαι σίγουρος ότι θα’χαν επιλέξει να μην πάνε για μια μέρα γήπεδο, ή σε μια εκδρομή.

  6. Ο/Η Draculas λέει:

    Συμφωνώ 1000% με τον balkou. Το εχω πει αρκετες φορες και δεν θυμαμαι αν το εχω γραψει κι εδώ. Κανεις δεν πεθανε για καμία ομαδα. Στα παιδια δεν δοθηκαν επιλογές, απλα τα σκοτωσαν οι αμέλειες άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *